Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, że jeszcze żaden z białasków, nie objawił się w galeri, więc pora by ktoś w końcu pokazał światu te piękności:)

Angie od Kunovskeho lesa- prawie 3 letnia suczka. Bardzo spokojna i zrównoważona. Uwielbia aportować, pływać. Nie przepada za nadmiernym przytulaniem, ale wszystko znosi ze spokojem :D

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NESS TEA WHITE PRINCESS Las Kornas- 7 miesięczna suczka. Nesti to taki mały diabełek :) Wszędzie jej pełno. Uwielbia wszelkiego rodzaju prace z człowiekiem. Jest bardzo inteligentym stworzonkiem.Jej ulubioną zabawką jest piłeczka i frisbee, dla nich zrobi wszystko :D

autor: vpassione

Posted

Majka:) napisał(a):
A ja już tylko odliczam dni, kiedy się z domu wyprowadzę i będę w końcu mogła mieć BOSika :evil_lol:

Super! Mam nadzieje, że objawisz się tu ze swoim malcem :)
A skąd będziesz brała pieska?

Posted

Angie_ napisał(a):
Super! Mam nadzieje, że objawisz się tu ze swoim malcem :)

No pewnie! W końcu będę się miała czym chwalić :cool3: :loveu:
Angie_ napisał(a):
A skąd będziesz brała pieska?

Albo z którejś z polskich hodowli, albo jakąś bidulę ze schroniska...
Szczerze mówiąc - po cichu miałam nadzieję, że Nobel do maja u Was zostanie :loveu: Ale dobrze, że w końcu znalazł dom ;) :multi:

Posted

diabelkowa napisał(a):
sliczne suki ;) za duzy masz banner max 500 na 100 pikseli
Ness Tea ma taka mila w dotyku siersc:loveu:

Dzięki :)
Baner za chwilę zimniejsze, jakoś nie doczytałam jaką ma mieć wielkość :P

Posted

Mysle, że Angie i Ness się nie obraża jak na chwile wpadnie tu braciszek Ness- Numbi ;) Na zdjęciach tuz po przybyciu do nowego domu i na pierwszym spotkaniu z dzisiejszym kumplem ;)

Jak będą fotki bardziej aktualne to znowu zapukamy :)

• 2 weeks later...
Posted

No to jak obiecałam :

uciekam bo mnie wilk goni

http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/uciekam-przed-wilkiem.jpg

czasem udaję, że jestem królikiem:

http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/czasem-udaje-zajaca.jpg

jak ładnie poprosicie to nawet zapozuję

http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/model.jpg

Ok, patrzcie i podziwiajcie:)

http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/patrzcie-podziwiqjcie.jpg

i jeszcze umiem robic różne figury :cool3:

http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/umiem-robic-figury.jpg

Angie, ja w BOS-ach to nie jestem za dobra (nie moja rasa) ale Number rosnie na fajnego samca.. facet pelna geba, nikt sie nie pomyli i nie zapyta glupio czy to pies czy suka ;) A w rodzine wpasowal sie idealnie, Ania powtarza, ze jest po prostu wymarzony dla nich ;)

Posted

No, no może nie jestem obiektywna ale Nambi jest śliczny. Widać nabiera już "męskich" kształtów, klata mu się powiększyła i pysk zmężniał. Po prostu piękny :)

Posted

Jakie sliczne bialutkie futerka :) Często się kąpią?? Mój Dołek ma tylko klatę i łapki białe, ale tylko po kąpieli, wystarczy 10 minutowy spacer i już szare się robią :P

Posted

Katarama napisał(a):
Jakie sliczne bialutkie futerka :) Często się kąpią?? Mój Dołek ma tylko klatę i łapki białe, ale tylko po kąpieli, wystarczy 10 minutowy spacer i już szare się robią :P

Wbrew pozorom, BOSy nie brudzą się wcale. Kąpane są sporadycznie, przed wystawą, ale nie jest to konieczne.
Jeśli nie mamy psa na wystawy wystarczy 1-2 kąpieli rocznie. Angie ostatnie swoje "czyszczenie" przeżyła ponad rok temu, przed wystawą w Zabrzu, an nie widać po niej tego wcale :)
Po "oczyszczającej" kąpieli w błotku, glonach, śmierdzącym bajorku wystarczy BOSa pozostawić do wysuszenia i po jakiś 2 godzinach zamiast brudnego piesa mamy kupkę piasku i ziemi na podłodze :D
W ekstremalnych sytuacjach wystarczy spłukanie podwozia + wyczesanie

Posted

Angie_ napisał(a):

Po "oczyszczającej" kąpieli w błotku, glonach, śmierdzącym bajorku wystarczy BOSa pozostawić do wysuszenia i po jakiś 2 godzinach zamiast brudnego piesa mamy kupkę piasku i ziemi na podłodze :D

Skąd ja to znam :)
Z ciekawości zawitałam w Waszej galerii i przyznam, że BOS'y świetnie się prezentują, a jak u nich chęć do nauki wygląda??

Posted

crazydaisy napisał(a):
Skąd ja to znam :)
Z ciekawości zawitałam w Waszej galerii i przyznam, że BOS'y świetnie się prezentują, a jak u nich chęć do nauki wygląda??

BOSy idealnie sprawują się we wszelkiego rodzaju szkoleniach, w Polsce może nie jest to jeszcze często spotykane, bo mało u nas białasów, ale za granicą doskonale radzą sobie w IPO, ratownictwie, jako przewodnik niewidomych, pies lawinowy,tropiący,pasterski czy pies policyjny itd.

Szkolenie w zakresie podstawowego posłuszeństwa nie powinno nawet laikowi sprawić większych trudności, ponieważ uwielbiają one pracę z człowiekiem. Ważne jest aby pamiętać, że BOSy to psy o wrażliwej psychice i nic nie osiągniemy krzykiem i biciem.
Białasy uczą się niezwykle szybko nawet najbardziej skomplikowanych zadań i zrobią wszystko dla swojego pana.
Myślę, że jak ktoś poszukuje psa do spotru, dla rodziny i do kochania BOS będzie idealnym wyborem :)