OdLabci Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 witam, jestem pancia stafficzki od 2 tygodni:) ***chcialabym kupic jej szeleczki bo widze ze wielu wlascicieli tak swoje prowadza, wiec mysle sobie czemu Laba nie ma byc modna:)) tyle ze nie wiem jaka wielkosc bedzie odpowiednia zebym nie musiala za miesiac nastepnym szukac:)) noi jakich szukac, patrzec na cos konkretnego?? SZelki maja spelniac role czysto rekreacyjna, dziekuje za kazdy inf. ***Drugie pytanie dot kaganca, jakie wymiary ma pyszczek doroslego staffika?? Labcia narazie w kagancu chodzi nie musi ale cos mysle ze jeszcze z 2 miesiace i ludzie zaczna ja szerokim lukiem omijac bo to przeciez "napewno niebezpieczny piec". zreszta po co sasiadow draznic?;) zastanawialam sie nad kantarkiem, czy to dobry wybor. nie chce zeby moja psina meczyla sie w zwyklym kagancu tylko dlatego ze wyglada mniej potulnie nic pudelek ( bo to ze tak wyglada nie znaczy ze nie jest potulniejsza;p))) Quote
OdLabci Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 sorry ale moj komp cos ostro zamulil i nie dosc ze sie wgral ten post na galerie to jeszcze 2 razy. Quote
daro 25 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 moj ma 8 mies i dalej go policjauwaza za 3 mies amstaffa- daj sobie spokoj z kagancem. u mnie w miescie psa wyprowadzam bez smyczy i kaganca chodz jest- pies musi byc wyprowadzany na smyczy lub kagancu:) ale przeciez one malutkie i iegrozne- zawsze mozna powiedziec ze mieszaniec z buldozkiem francuskim:) Quote
Bullila.nl Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jesli chodzi oszelki to najlepiej z kilku centymetrowa regulacja,z mocnego materialu podszytego delikatnym materialem od wewnatrz na klatce i pod brzuchem zeby nie obcieraly.Skorzane lepiej kupic juz doroslemu psu. Zwroc uwage zeby szelki w zaden sposob nie blokowaly przednich lap/ramion;) a z kagancem to nie wiem gdyz nigdy nie zakladalam swoim psom:razz: Quote
Patka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 na początek polecam red dingo mniejszy rozmiar śliczne wzory i niedrogie są :) a jak chcesz poszaleć to zajrzyj do wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120451&page=129 i podpytaj szelkowych maniaczek :) kaganiec też bym sobie darowała :) Quote
OdLabci Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 no to jak specjalisci kaganiec odradzaja to co ja mam zrobic?:) dzieki za inf Quote
Bullila.nl Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 OdLabci napisał(a):no to jak specjalisci kaganiec odradzaja to co ja mam zrobic?:) dzieki za inf poprostu nie kupowac! Staffiki nie sa na liscie psow agresywnych;) Moj Bullit nie jest agresywny,ale jak go jakis pies bedzie probowal zdominowac lub atakowac ,to sobie nie pozwoli;)wiec w sytuacjach w jakich nie ufam jest poprostu na smyczy;) Quote
Asztir Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Są w Polsce takie miasta ktore ustaliły iż u nich wszystkie psy będą chodzić w kagańcach. Zawsze jak jade nad morze to to sprawdzam najpierw. Któreś właśnie nadmorskie tak ma, ale nie pamiętam któe, a u mnie w pobliżu mają bodaj Tychy, wprowadzili to jak byłam na studiach, jakieś 4 lata temu... :shake: Więc o ile Twoje miasto nie ma czegoś takiego to kaganiec jest jedynie potrzebny do przewozu w autobusie lub pociągu. Choć przyznam, że w pociągu to tylko Loona z kagańcem jechała, Cartmanowi jakoś odpuszczano, ale fakt, że był mały i wszyscy go głaskali :D teraz to pies morderca :roll: a powód : bo jest czarny :angryy: Quote
OdLabci Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 no ja wlasnie w 3miescie zyje i o ile dobrze wiem to w gdyni obowiazek jest:( ale to poczekam jeszcze:) Quote
Asztir Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 ludzie mieli największe problemy właśnie z takimi małymi rasami o krótkich kufach... wiem że ktoś dla yorka szukał bezskutecznie kagańca , pewno mopsy i takie inne też mają problemy :razz: ale na jamniku już widziałam :) Quote
Recommended Posts