Hundehilfe Polen Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 ich kann kein polnisch, wir haben diesen Hillferuf übersetzen lassen. Hallo, my otrzymalismy E-Mail z nastepujaca prosba. Dziewczynka szuka swojego psa. Moze on jest u was? Mozecie ewentualnie popytac tez w Schroniskach w poblizu Zielonej Gory? Dziekuje! Best regards, Jenny TSV Hundehilfe Polen e.V. www.hundehilfe-polen.de To ten E-Mail: Ja zwracam sie do was z prosba. Mam u siebie 13-letnia dziewczynke, ktora 13.07.08 w wypadku samochodowym, w okolicy Zielonej Gory stracila rodzicow i sama zostala ciezko zraniona. W tym samochodzie byl tez jej pies. Prawdopodobnie po wypadku uciekl w przerazeniu. Ta dziewczynka martwi sie bardzo o niego. Moze on jest u was w Schronisku? Chodzi o 2 letniego Rottweilera. W zalaczniku jego zdjecie. Dziekuje z gory za pomoc Katja Paternoga. KPaternoga@web.de Quote
fizia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Biedna dziewczynka:-( Trzymam kciuki, żeby piesek się odnalazł! Quote
lolka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 bardzo mi przykro:-( dla tej dziewczynki to wręcz niewyobrażalna tragedia:-( również mocno zaciskam kciuki, aby piesek się odnalazł Quote
epe Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Trzeba prosić dziewczyny z okolic,aby pomogły szukać w schronach w tamtym rejonie! Na forum rotków,też warto o tym napisać! Quote
epe Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Podnoszę,aby więcej ciotek to przeczytało! Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Warto by zawidomić dziewczyny z fundacji Rottka, one często dostają cynk o rottweilerach w schroniskach. Quote
epe Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 A które są od rotków? Chętnie prześlę link,tak mi żal tej dziewczynki:placz: Nagle straciła wszystkich bliskich-moze choć psa uda się odnaleźć! Quote
cinusiowa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 epe napisał(a):A które są od rotków? Chętnie prześlę link,tak mi żal tej dziewczynki:placz: Nagle straciła wszystkich bliskich-moze choć psa uda się odnaleźć! A może po prostu zadzwonić do schroniska w Zielonej Górze?? To, że piesek miał około 2 lat, to trochę mało informacji. Może gdyby podesłali jak najbardziej aktualne zdjęcie psa, to łatwiej po szczegółach dotrzeć, czy to ten, jeżeli by takowy był w schronisku. Bo ta fotka co jest, to chyba z dużo wcześniejszego okresu, bo pies wygląda mi na dużo młodszego. Jestem z woj. lubuskiego więc jutro ustalę telefonicznie, czy był po tym czasie dowieziony taki pies, który może być właśnie tym. Jak coś ustalę to dam jutro znać. W razie jakiś informacji z nadzieją dam znać tu na forum ;) Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Hmm.... Magd@ i AgnieszkaP na pewno. A tam, wrzuciłam link na wątek zaginionego jamniko-rottka, tam są rotkoluby... Quote
Ziutka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Przesłałam wątek do Majqi...może zna kogoś od rottków :roll: Quote
Koperek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 We Wrocku takiego nie było, ale będę się rozglądać. Na dogo: Ksera, trol, Fafenkufen, ALEBAZI, bagira@sara, Świder, bachar, oxa, Magda025 zajmują się rottkami. P.S. Na tym pokazanym zdjęciu to psiaczek jest jeszcze dzieckiem. Nie ma dziewczyna bardziej aktualnego zdjęcia, lub może jakiś znak charakterystyczny psa- znamię, plamka, cokolwiek?? Quote
Ziutka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 izabellah - aldonda Magd@ mosii andzia69 Napiszcie też koniecznie maila + link do wątku, na adres : kasia@rottka.pl Linki na fora : http://www.rottka.pl/forum/ http://www.forum.rottweiler.sky.pl/ Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Bardzo przykra jest ta wiadomość, czy można dowiedzieć się więcej szczegółów? Koniecznie więcej zdjęć, czy miał chipa? Sam fakt posiadania może go odróżnić od innych podobnych, które nie mają. Dokładana data wypadku. Cokolwiek więcej o psie, np, czy miał obrożę? Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 to trochę inne miejsce, ale kto wie?? co dalej z tym psem?? http://www.proequo.pl/article.php3?id_article=194 kiedy to było? Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Wysłałam maila do K. Paternogi z linkiem ze strony fundacji, gdzie jest aktualnie ponad 300 zdjęć rottweilerów, dziewczynka może dojść do komputera, i sama przejrzy te zdjęcia. Prosiłam też o podanie więcej szczegółów wyglądu psa i może inne charakterystyczne cechy. Co nie oznacza, że siadamy na laurach. Szukamy dalej! Quote
Magd@ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 jestem z Zielonej Góry. zaraz się dowiem wszystkiego. dziękuję za link .... Quote
Magd@ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 w Zielonej Górze w schronie go nie ma. W Żarach jest tylko suczka , przywieziona wczoraj, na kwarantannie. Zostały mi do sprawdzenia Małomice. Powiadomię dziewczyny z Inicjatywy dla zwierząt. Przydałoby się więcej danych, można byłoby ogłoszenie w Gazecie Lubuskiej zamieścić, no ale cokolwiek wiecej o tym piesku muszę wiedzieć... Boże ... jak mi szkoda tej małej .... Quote
bunia Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jeżeli piesek przekraczał granice,to znaczy,że musi być zaczipowany lub posiada tatuaż . Tak przynajmniej być powinno. Quote
andzia69 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 13.07 to prawie 2 miesiące....kurde...gdzieś o tym już czytałam na dogo, że właśnie był wypadek, był pies i nie wiadomo co z psem.... jeśli nie ma takiego wątku na rottkach to założę Quote
Magd@ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Może ktoś go przygarnął , mam taką nadzieję .... Quote
andzia69 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 na wszelki wypadek założyłam mu temat na forum rottkowym: http://www.forum.rottweiler.sky.pl/viewtopic.php?p=60425#60425 ale jeśli wolontariusze ze schronisk nic nie będą wiedziec...to czarno to widzę:shake: trochę długi okres czasu - gdyby ktoś w lipcu założył temat, to można by było jakieś ogłoszenia w prasie dać, plakaty porozwieszać.... Quote
Magd@ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Andzia .... w lubuskich schronach tego psa nie było ! Mam kontakt , i miałam go przez całe wakacje , więc wiedziałabym o tym. Myślę że ktoś mógł go przygarnąć , a ogłoszenie w lubuskiej tak jak napisałam wyzej zamieszczę bardzo chętnie , muszę mieć tylko więcej informacji. Quote
sloneczko76 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 w gore pilne,moze ktos cos wie? Quote
Izabella Hossa Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dalej szukamy SOS Rottweiler :: Zobacz temat - Nietypowy temat - dziewczynka szuka swojego psa!!! Quote
Recommended Posts