Jump to content
Dogomania

Tania i dobra.

Recommended Posts

Posted

Możecie mi powiedzieć jakie są w miare tanie i dosyc dobre karmy?
RC i Eukanuba odpada.
Nie chodzi mi też o jakies pedigree, chapi itd...

Posted

Mojej suńce pasował Brit Large breed, adult też ok, L&R jej nie służył i bąkale do tego takie że wietrzenie non stop było. Arion średni, po Bewi dogu bardzo ładnie sierść wyglądała, a najlepsza moim zdaniem z przystęnych cenowo jest Acana, tylko po niej trochę mi ciałka za dużo Hexi nabiera. To chyba wszystko co wypróbowałam. Ale każdy psiak jest inny i każdemu co innego pasuje i inaczej przyswaja.

Royal wogóle na moją suńkę działa strasznie- kupy wielkie, jasne i rozlazłe :shake:. Po eukanubie też coś nie tak było kiedyś.

Posted

A co sądzicie o Gilpie i Purinie ProPlan? Jak stoja cenowo i jakosciowo>

Posted

gilpa - dla mnie wielkie nie za to czym jest konserwowana.
Purina Pro Plan - bajka, Su była zachwycona i wciągała karmę jak wariatka. Niestety dla mojego alergicznego szczurka za dużo białka:(

teraz jesteśmy na hillsie i jestem bardzo zadowolona i mogę polecić:)

Posted

Władczyni, zawsze wydawało mi sie, że Gilpa jest raczej dobrą karmą, ale dzięki za cenną radę.

Jak hill's stoi cenowo?

Posted

Ok dziekuje za rady.
Czyli chyba wybiore Purine Pro Plan lub Hillsa.. ponoć hills lepszy.

Posted

Ja dziś pierwszy raz dałam młodemu Acanę. Kupiłam worek 1,5 kg na próbę. Pierwsze wrażenie psa: rzucił się na michę z fascynacją i chciał więcej.
Przerzucamy się z gotowanego na suchą, bo nie wyrabiam... Gotowanie wymaga naprawde sporo zachodu... Ale ceny dużych worków karmy przyprawiają mnie o przerażenie..

Posted

[quote name='Chefrenek']

Agata pochwal się maleństwem.:diabloti:
Chciałoby się. :cool3:
Na razie go nie ma i nie będzie przez najbliższe pół roku, ale przecież się muszę dobrze przygotować na przyjazd malucha, no nie? :diabloti:
Będe przynajmniej wiedziała jaką paszą go karmić :p

Posted

Koreksonowa napisał(a):
Acana jest w przyzwoitej jak na jakość cenie. I pies by sie dał pokroić za chrupka.

a wg mnie przesadzili z cena...kiedys byla w normalnej cenie i wtedy kupowalam teraz wole inne karmy

Posted

Szamanka napisał(a):
Ale ceny dużych worków karmy przyprawiają mnie o przerażenie..

e tam przesadzasz ;) czym większy tym taniej wychodzi :p Ja szukam przeważnie dwupaków :lol: jak bym miała kupować 3kilowe worki , to bym z torbami poszła :cool1:

Agata , co do karmy , to wszystko zależy od psa .... cena to drugorzędna sprawa , na rynku jest tyle karm , ceny też są różne w rożnych sklepach.
No i zależy czy się karmi małego pieska któremu na miesiąc wystarcza 3kg worek , czy pieska co potrzebuje 30kg na miesiąc :evil_lol:
No i drogo ,to też pojęcie względne .... może określ ile możesz wydać na pasze , ile piesek jej będzie potrzebował ;)
A i jeszcze weź pod uwagę , że psiak może nie chcieć chrupek lub nie będą mu smakowały czy też służyły te które Ty wybrałaś ..
Bo zanim się dobierze tą idealną karmę , to często trochę to czasu zajmuje.
Bo możesz trafić na psiaka alergika , lub z delikatnym przewodem pokarmowym , albo jakieś adhd które będzie potrzebowało więcej kalorii , albo będzie leniwcem z tendencją do tycia .. po jednej będzie miał gazy , po innej wielkie kupy , po jeszcze innej łupież ... nieładny wyziew z paszczy ...
Zresztą jest tu tyle topików o karmach i opiniach .... ;)
Ale to wszystko zależy od psa tak na serio ..
a może będzie wolał gotowane ? albo mokre karmy ? :cool3:
Ja mam 5 psów i 4 rodzaje karm :cool1: ba , nawet innych firm , bo każdemu co innego pasuje .... do tego karmy mokre , też z 6 rodzajów w 15 smakach :evil_lol:
a i średnio co 3 miesiące taki problem jak Ty - jaką karmę tym razem , bo ostatnia się znudziła , lub ciężko dostać w sklepach lub spadła jakość lub przestała służyć ...

Moja rada , na początek kup po maleńkim woreczku , większość firm ma po 400 -500 gram ... i spróbuj która będzie smakować ;)

Posted

Vectra napisał(a):
e tam przesadzasz ;) czym większy tym taniej wychodzi :p Ja szukam przeważnie dwupaków :lol: jak bym miała kupować 3kilowe worki , to bym z torbami poszła :cool1:

ale nie kazdy moze kupic wielki wor:lol: a ja nawet przy duzym psie na dwupaki nie mam jak sie zdecydowac - a oplacaja sie przy prawie kazdej firmie

Posted

Vectra napisał(a):
Agnes , ale ja nie zmuszam nikogo , by kupował duże wory :)
Napisałam , że można , bo można pare zeta zaoszczędzić ........

wiem wiem;)tylko nie kazdy moze - wiadomo jak karma ma stac pol roku to nie bardzo;) choc teoretycznie...dwupaki sa w oddzielnych workach, jeden stoi zamkniety hmmm:cool3: trzeba przemyslec:lol:

Posted

Agnes , ale jak pies mało żarłoczny , to nawet bez sensu są dwupaki ;)
Pisałam to raczej odnośnie jak ktoś ma dużego psa , bądź psy ....
Bo jak psiak zjada 3 kg karmy na miesiąc , to po co mu robić zapas na rok ;)
Dwa , to nie wiem jak u innych , moje psy po jakimś tam czasie , przestają jeść karmę i musimy zmieniać :evil_lol:

ale nie o to mi chodziło , raczej o to , że jak się chce i dobrze karmić psa , to i można też pogłówkować i troszkę zaoszczędzić ...
Mamy takie czasy , a nie inne , że każde pare groszy się przyda ;)
I nie należy tego odbierać jako sknerstwo ...
Ja zanim kupię karmę , przelatuje po necie patrząc na różne sklepy ... nieraz serio , różnice są kolosalne w cenach ... fakt że zamawiam kilka worów na raz , ale na poszukiwaniach i 200 zł mam w kieszeni czyli worek zabawek lub kolejny worek karmy ... coś dla psa /ów

Posted

Vectra napisał(a):
Agnes , ale jak pies mało żarłoczny , to nawet bez sensu są dwupaki ;)
Pisałam to raczej odnośnie jak ktoś ma dużego psa , bądź psy ....
Bo jak psiak zjada 3 kg karmy na miesiąc , to po co mu robić zapas na rok ;)

to sie domyslam;) teraz pisalam o swojej suce dla ktorej 15kg jest na ok 1,5 mca

Vectra napisał(a):
Dwa , to nie wiem jak u innych , moje psy po jakimś tam czasie , przestają jeść karmę i musimy zmieniać :evil_lol:

u nas to jest nierealne:eviltong:

Vectra napisał(a):
ale nie o to mi chodziło , raczej o to , że jak się chce i dobrze karmić psa , to i można też pogłówkować i troszkę zaoszczędzić ...
Mamy takie czasy , a nie inne , że każde pare groszy się przyda ;)
I nie należy tego odbierać jako sknerstwo ...
Ja zanim kupię karmę , przelatuje po necie patrząc na różne sklepy ... nieraz serio , różnice są kolosalne w cenach ... fakt że zamawiam kilka worów na raz , ale na poszukiwaniach i 200 zł mam w kieszeni czyli worek zabawek lub kolejny worek karmy ... coś dla psa /ów

alez zgadzam sie w 100% - robie dokladnie tak samo. I jak widze, ze dana karma ma duza przecene - zmieniam...chociaz poki co mam nadzieje, ze zostane przy obecnej. Nie wychodzi drogo, a mowia, ze dobra - wieczgadza sie z tym tematem - a jest to Purina Pro Plan;)