Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będzie wieczorkiem. Skaner skanuje pół tego co bym chciała (czas na duuuuże zmiany), więc trzeba posłużyć się aparatem, ale żeby to zrobić trzeba podładować baterie :razz:. Więc numer dwa będzie trochę później, ale będzie :cool3:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

bety napisał(a):
Pewnie Iwa-R ma nowego miśka w domu i nas tu czaruje?! :roll:
Pzdr

Miśka?? Skanerem?? No wiesz.... chcesz, żebym TOZ na Ciebie nasłała? :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to jak chodzi, nawet byle jak, to co to za II niespodzianka?

pzdr.

Pewnie Iwa-R ma nowego miśka w domu i nas tu czaruje?! :roll:
Pzdr

Posted

OK.... udało się.... oto drugi punkt programu :cool3:

Wczoraj na poczcie sodebrałam taką oto księgę:

A w środku Ciał-Ciałki z baaaaardzo wielu krai. Zgadnijcie kogo nie mogło w księdze zabraknąć? :razz:

Na 21 pokazanych Ciałków z Polski.... Esio ma opis zajmujący najwięcej miejsca, ponieważ wpisane ma najwięcej tytułów. Dumna jestem z mojego miśka, że hej :loveu:
Chyba tylko ja jestem takim zapaleńcem i ciągam psa po szerokim świecie :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

[quote name='Iwa-R']

A w środku Ciał-Ciałki z baaaaardzo wielu krai. Zgadnijcie kogo nie mogło w księdze zabraknąć? :razz:

Na 21 pokazanych Ciałków z Polski.... Esio ma opis zajmujący najwięcej miejsca, ponieważ wpisane ma najwięcej tytułów. Dumna jestem z mojego miśka, że hej :loveu:
Chyba tylko ja jestem takim zapaleńcem i ciągam psa po szerokim świecie :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

jej, gratuluję!
Po pierwsze zapału i tego, ze masz takie możliwości, ze możesz się spełniać! Oby tak dalej! :multi:
Po drugie, pięknego Esia, wspaniałego chowka i tego,z e Was dostrzegli :cool3:

a co to za książka?
są takie o innych rasach?
Co w niej jest?

Posted

[quote name='Iwa-R']OK.... udało się.... oto drugi punkt programu :cool3:

Wczoraj na poczcie sodebrałam taką oto księgę:

Pozdrawiam
Iwa

Ooooo kurka, ale super Iwa GRATULUJĘ super publikacja :multi::multi::multi::multi:

A.

szkoda, że w wilczych takiej nie ma :-(

Posted

[quote name='Mania&Dolly&MuSan']Pięknie książka :loveu::loveu::loveu:.
Iwa, co do zapaleńca to masz rację. Ja podziwiam. Ale jak będę na emeryturze :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a zdrowie pozwoli ....

Pewnie, że piękna, bo są w niej "nasze" miśki" :loveu:
Ale ja tam korzystam z życia póki jestem młoda :razz:

[quote name='Patisa']jej, gratuluję!
Po pierwsze zapału i tego, ze masz takie możliwości, ze możesz się spełniać! Oby tak dalej! :multi:
Po drugie, pięknego Esia, wspaniałego chowka i tego,z e Was dostrzegli :cool3:

a co to za książka?
są takie o innych rasach?
Co w niej jest?

Dziękuję. Esio piękny wystawowo nie jest, ale dla mnie jest najśliczniejszym i najkochańszym psem pod słońcem :lol:

Książka wydawana jest od wielu lat (zawsze raz na dwa lata). Jestem w posiadaniu również poprzedniego egzemplarza za 2005 i 2006, w której jest również Esio, ale jako "dodatek", ponieważ co prawda dorosły championat skończył w 2006 roku, ale wydany został 07.01.2007 więc z pełnym rodowodem i osiągnięciami umieszczony został dopiero w tym wydaniu.
Nie wiem czy są o innych rasach. Tak na dobrą sprawę do wydawania tej książki przyczyniają się miłośnicy Chow-Chow'ów zgłaszając swoje psy do tej właśnie księgi. Jedna osoba w całym kraju zbiera zgłoszenia i przekazuje do Holandii, i tam wydawana jest książka.
Są w niej oczywiście Chowki :loveu: wyniki niektórych wystaw CACIBowych oraz klubowych, troche rekram hodowli, troche ciekawostek na temat rasy, i głównie prezentacja psów z poszczególnych krai wraz z tytułami :)

[quote name='Asiaczek']Iwa - nawet nie wiesz, jak się cieszę...:multi::lol::loveu:

Pzdr.

Ja też :loveu:
Może w ten sposób choć troche zostaniemy zapamiętani w historii rasy Chow-Chow w Polsce :)

[quote name='Maks i Spark']Ooooo kurka, ale super Iwa GRATULUJĘ super publikacja :multi::multi::multi:

A.

szkoda, że w wilczych takiej nie ma :-(

Dziękuję! Może czas zacząć działać :cool3:

[quote name='Russellka']Ale piękne zdjęcie! :loveu: Gratuluję!!!!!!! :multi::multi::loveu:

To zdjęcie Eśka jest do obejrzenia w całej okazałości na 1 stronie galerii lub na stronie Eśka Strona pieska Chow-Chow En-Chou :cool3: Zapraszam do oglądania :evil_lol:

Wczoraj niestety nic nie mogłam odpisać, ale korzystam, że dziś komputerkowi lepiej, więc choć trochę nadrabiam zaległości :)

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Asiaczek napisał(a):
Komputer Iwy jest w rozsypce (cokolwiek by to miało znaczyć). I stąd jej nieobecność na forum.

Pzdr.

to fatalnie, odcięta od świata, czyli od nas....;)

A.

Posted

Dzień dobry wszystkim :)

W Szczecinie nie byłam (ale słyszałam co się działo), byłam za to w Marijampole, skąd Esio Przywiózł CAC i BOS. Teraz brakuje już tylko jeden CAC do Championatu litewskiego :multi:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Iwa-R napisał(a):

W Szczecinie nie byłam (ale słyszałam co się działo), byłam za to w Marijampole, skąd Esio Przywiózł CAC i BOS. Teraz brakuje już tylko jeden CAC do Championatu litewskiego :multi:

Pozdrawiam
Iwa

Gratulacje dla Eśka. :multi:

Mam jego córcię ze Szczecina na fotce, chcesz? :cool3:
Pzdr

Posted

Iwa-R napisał(a):

Pozdrawiam
Iwa

Super, GRATULACJE !!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

A.