Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonko - jak znajdzesz chwile to wklejaj fotki Buttoniarza, ja nie potrafie ogarnac tych "cudów techniki" :)
Button dzis zalapal sie przypadkowo na tresure psow. rozwalil cale zajecia bo wszyscy zaczeli piszczec jaki slodki ah oh! potem wyślumchowało go z 20 psów i dostał pochwałe od trenera ze jest dzielnym pieskiem hihi.
wczoraj na spacerze jacys obcy ludzie mu robili nawet zdjecia - mowie wam szalenswo!
dzis zaliczy chyba kąpanko bo pachnie juz calkiem jak pies!
z rzeczy zjedzonych mamy: koszulke, majtki, ściany i nasze ręcę.
czyli bez tragedii :evil_lol:

Posted

J.G napisał(a):
Piękny jest i fotogeniczny.:loveu:

Bynajmniej ta fotogeniczność chyba nie po tatusiu, bo ten to zawsze miał problem ze zdjęciami, instynktownie jakoś zwykle na plan wysuwało się trzecie oko :evil_lol:

Maks i Spark napisał(a):
Fajny chłopak:lol:

A.

No to akurat mogłoby być po tatusiu :evil_lol:

kasia&maciek napisał(a):
w tajemnicy wam powiem ze trzymamy mocno kciuki zeby gonil tatusia, bo Esiek to najbardziej chowowaty chow z chow chowków :loveu:
P.S. dzieki Iwonko!

Oj Kasiu... musimy kiedyś się spotkać, poznać... A może dacie się skusić na jakąś wystawkę? :cool3:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Dziekujemy za wszystkie mile slowa :)
narazie planujemy zapisac go do psiego przedszkola i dac mu dawke zimnego chowu jednak, bo troche ma instynkt agresora. nie spodziewam sie cudow, ale moze chociaz zacznie sie w koncu nas sluchac. wyglad slodkiego misia jest bardzo mylacy. jak na sedziego warknie to nie wiem czy sie tak spodoba...
mamy w rodzince i w doswiadczeniach jeszcze 2 shih tzu i bernenczyka. to sa zuuuuuuuuupelnie inne psy. przed nami naprawde sporo pracy, wiec mam nadzieje ze bedziecie nam kibicowac.
*ślumch od Buttona*
Button mowi: "mam 14 tygodni i waze 14 kg" co wy na to? :lol:

Posted

kasia&maciek napisał(a):

To lepszy od tatusia jest. En-Chou w wieku 14 tygodni miał około 12 kg. Zwolnijcie troszkę z jedzonkiem, żeby psiak nie miał problemów ze stawami.

W razie kontroli wagowej służę swoimi notatkami, a robiłam je dość skrupulatnie :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

kasia&maciek napisał(a):
Dziekujemy za wszystkie mile slowa :)
narazie planujemy zapisac go do psiego przedszkola i dac mu dawke zimnego chowu jednak, bo troche ma instynkt agresora. nie spodziewam sie cudow, ale moze chociaz zacznie sie w koncu nas sluchac. wyglad slodkiego misia jest bardzo mylacy. jak na sedziego warknie to nie wiem czy sie tak spodoba...
mamy w rodzince i w doswiadczeniach jeszcze 2 shih tzu i bernenczyka. to sa zuuuuuuuuupelnie inne psy. przed nami naprawde sporo pracy, wiec mam nadzieje ze bedziecie nam kibicowac.
*ślumch od Buttona*

...to macie indywidualistę, ale na pocieszenie powiem, że u szpicowatych pierwotniaków to jakby norma:evil_lol:.
Ale ma wagę chłopak....malutki szczeniaczek....

A.

Posted

[quote name='Maks i Spark']Powodzenia, trzymamy kończyny:p:p:p

A.

Dzięki dzięki! Tobie gratuluję również. Stwierdzam też, że wdepnięcie w kupę jednak przynosi szczęście :evil_lol:

W Dreźnie:

EN-CHOU von Mien-Shan - Anw.Dt.Ch.VDH, CAC, BOB - Ukończony Championat VDH (Niemiec) !!

Ależ jestem szczęśliwa :loveu:
Fotki będą jak przyjdą na maila :lol:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

[quote name='Iwa-R']Dzięki dzięki! Tobie gratuluję również. Stwierdzam też, że wdepnięcie w kupę jednak przynosi szczęście :evil_lol:

W Dreźnie:

EN-CHOU von Mien-Shan - Anw.Dt.Ch.VDH, CAC, BOB - Ukończony Championat VDH (Niemiec) !!

Ależ jestem szczęśliwa :loveu:
Fotki będą jak przyjdą na maila :lol:

Pozdrawiam
Iwa
Ooooo, no to nie dziwię się, że wolałaś jechac do Drezna, niz gdzieś tam z nami...:evil_lol:
BRAWO!!!
Czyli Esio miał dobry dzień...;)

Pzdr.

Posted

kasia&maciek napisał(a):
Brawo Esiek Tatuśku!!! :multi:
p.s. Button syneczek mówi : umiem pływać! wczoraj wskoczyłem do stawu i żyję :)

...syneczek szuka wrażeń:evil_lol::evil_lol::evil_lol: fajny maluch

A.

Posted

Mania&Dolly&MuSan napisał(a):
:lol::lol::lol: Gratulujemy:laola:
Myślę, że tym razem Esio miał ochotę na wystawę;)
czekamy na fotki:lol:
Iwa pogubiłam się, który to już championat Esia:roll:

Esio może nie tyle miał ochotę na wystawę, co po prostu nauczyłam się wreszcie po 4 latach co trzeba zrobić, żeby miał jej choć trochę, aby pokazać się na ringu. Tym razem miał jej tyle, że (choć nie wiem czy ktoś mi uwierzy :evil_lol:) skakał na mnie i szczekał, żebym mu dała kiełbachy :evil_lol: Pani sędzina na szczęście wzięła to jaki dobry objaw wpisując w opisie same pozytywne rzeczy. Dosłownie wszystko, oczy, uszy, stop, głowa, wzrost, włos, jak i charakter.
W każdym razie jestem pod ogromnym wrażeniem. Z wystawy przywieźliśmy pamiątkowy kubeczek :)

Maks i Spark napisał(a):
Super wieeelkie gratulacje :lol::lol::lol::lol:

...a o staweczkę wilczych można się uśmiechnąć:p

A.

Dziękuję. Oczywiście, jeśli jeszcze mnie nikt nie uprzedził mogę wpisać staweczkę, ale myślę, że albo na PW, albo w temacie Drezna. Jak wolisz? :)

kasia&maciek napisał(a):
Brawo Esiek Tatuśku!!! :multi:
p.s. Button syneczek mówi : umiem pływać! wczoraj wskoczyłem do stawu i żyję :)

Ohohoho, a mówi się że Chowy wody nie lubią :D
Fajnie, tatuś też wody się nie boi, ale sam taki chętny do wskakiwania do wieeelkiej wody nie jest :evil_lol:

Błyskotka napisał(a):
Gratulacje :).

Dziękuję :)

Asiaczek napisał(a):
Ooooo, no to nie dziwię się, że wolałaś jechac do Drezna, niz gdzieś tam z nami...:evil_lol:
BRAWO!!!
Czyli Esio miał dobry dzień...;)

Pzdr.

Asiu... ja pytałam czy jest opcja Austria + Niemcy w jeden weekend, ale rozumiem ze mogłaś nie chcieć, bo ja sama chyba nie dałabym rady.
A co do dobrego dnia… w końcu chyba nauczyłam się mojego psa (a biada jak zapeszę). W sumie to trzecia wystawa pod rząd, na której Esio nie zrobił mi numeru z chodzeniem i chodził naprawdę przyzwoicie, dorównując kroku innym chowkom.

Jeszcze raz dziękuję!!

Pozdrawiam
Iwa

Posted

[quote name='Mania&Dolly&MuSan']
Iwa pogubiłam się, który to już championat Esia:roll:

Zapomniałam napisać....
Nie licząc Młodzieżowego Polski i Interchampiona, wszystkich dorosłych krajowych championatów mamy 6 !
(Polska, Czechy, Rumunia, Estonia, Słowancja, Niemcy)

Pozdrawiam
Iwa

Posted

[quote name='Iwa-R']Zapomniałam napisać....
Nie licząc Młodzieżowego Polski i Interchampiona, wszystkich dorosłych krajowych championatów mamy 6 !
(Polska, Czechy, Rumunia, Estonia, Słowancja, Niemcy)

Pozdrawiam
Iwa

.....Gratulacje:multi::multi::multi::multi::multi: nie powiem zazdraszczam:cool3:

a stawkę wilczych jak Ci jest wygodniej

A.