Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomimo, iż wiele osób mimo wszystko już nas zna lub po prostu kojarzy, chciałam założyć nowy temacik dotyczący mojego hobby, tj. psiaków, w szczególności jest to rasa Chow-Chow. Ale droga jaką przeszłam aby posiadać wymarzonego psiaka nie była taka łatwa i prosta.

Wiem, że ze względu na pierwszeństwo dziewczynek i ze względu na wiek powinnam przedstawiać stadko w odwrotnej kolejności, ale mimo że galeria będzie głównie Eśka, dlatego zrobię to w troszkę inaczej :)

EN-CHOU von Mien-Shan przyjechał z Niemiec, po długich 9 miesiącach wyczekiwania :) Przyjechał jako 10 tygodniowa kluseczka. Urodzony 09.01.2005 roku. Obecnie wygląda mniej więcej tak :loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wreszcie Iwonko pochwaliłaś się swoim "czerwonym diabłem":laugh2_2:
Teraz pozostaje umieścić w galerii synka;)

O tym,że jest piękny pisać nie muszę.Wystarczy spojrzeć:loveu:Mój ukochany,zaraz po moim,CHOW.Moja miłość wzrosła do niego po ostatniej wizycie w Łodzi.Jest debeściarki pod każdym względem.

Liczę na to,że sukcesywnie będziesz dodawać zdjęcia do tej galerii.

Ściskamy bardzo bardzo mocno.A Esiulka cmokamy w sam środek czarnego nochalka:bigcool:

Posted

Dziękuję Madziu za odwiedziny naszej dopiero co powstającej galerii, za pierwszy wpis stawiam... hmmm co wolisz, kawę, czy coś mocniejszego? :cool3: :D
Zapewne i na Carmelka przyjdzie czas w galerii Esia :)

Posted

Dzisiaj jednak czas na przedstawienie reszty mojego małego stadka :)

To dzięki niej wszystko się zaczęło, dzięki niej pokochałam bez reszty tą rasę, nie ma rodowodu, ale i tak traktowana jest jak członek rodziny. Vega urodziła się 30 sierpnia 1996 roku i niedawno skończyła 12 latek

I na koniec moja maluda, przez niektórych Parówką zwana
Psotka wczoraj, obchodziła swoje, już 16 urodzinki !! Urodzona 25.09.1992. Swego czasu była bardzo pojętnym psem, slalomy i przeszkody to był jej żywioł. Niestety byłam za młoda aby zainteresować się agility, a w tym zapewne mogłaby być naprawdę dobra Na organizowanej w Poznaniu wystawie kundelków dostała wyróżnienie, a w mini konkursie agility, w kategorii psów małych zajęła 2 miejsce !! Teraz ze względu na wiek, Psotka głucholek i ślepolek już nie bardzo ma ochotę na skakanie

Tak się śpi najlepiej

I dziewczyny razem

cdn...

Posted

Hej,
wreszcie zobaczyłam fotki Vegi i Psotki. Do tej pory znalam je tylko z Twoich opowiadań.

Rzeczywiście "gabaryty" Psotki idealnie predestynuja ją do agility. Szkoda, że wiek juz nie ten... Ale za to, jak na emerytke przystało - miejsce włóżeczku, główka na podusi...:loveu:

A Vega jeszcze potrafi pokazać pazurki? Czy też już jest Pani Emerytka?

No i więcej fotek. Nie tylko Eśkowych, ale Waszej gromadki.

Zapraszać Was niemusze do siebie, bo juz tam jesteś i pilnujesz, coby moja Galeria nie zarosła kurzem...:lol:

Pzdr.

Posted

Odpowiadając po kolei :)

Tak, tak... one istnieją, a opowieści o Vedzi i Psotce sobie sama nie wymyśliłam :D

Psotka w tej chwili już nawet na podusi spać nie chce, bo.... nie wskoczy :D Od kilku lat Maluda ma swoje łóżeczko w kuchni pod stołem. Wcześniej korzystała sporadycznie, dziś to główne miejsce jej przebywania. A dodatkowo słuch kiepski, więc i wyciągnąć ją stamtąd troszkę ciężko :D

Vega generalnie zawsze była nieufna w stosunku do obcych i zwykle jeśli ktoś ją chciał pogłaskać odsuwała się i szczekała. Tak jest raczej do dzisiaj, choć w zwolnionym tempie. Niestety emeryturka również. Coraz gorzej z oczkami. Dodatkowym problemem są stawy, które niestety nie są takie jak u Chowa być powinny.

Fotki oczywiście jeszcze będą. I zapraszać, fakt, nie musisz. U Ciebie wszystko dzieje się tak szybko, że ja czasem nie nadążam :evil_lol:

Więcej zdjęć wkrótce....

Posted

A tak wyglądał Esio jak był jeszcze malutki, i miszkał jeszcze z P. Ursulą Studzinski (Niemcy)

Kto zgadnie który to Esio? :cool3:

Tutaj w wieku 7 tygodni

i w wieku 9 tygodni

A tak wyglądają Tatuś i Mamusia :)
GAMBLER of the China's Joy (Holandia) i MAGIC STAR of the China's Joy (Niemcy)

Posted

[quote name='Maks i Spark']zjęcia maleńkich szczeniaków urocze;)
Tak Maks i Spark, szczureczki są prześliczne. Obecnie jesteśmy na etapie 4 tygodniowych dzieci Esia, więc napływają równie urocze zdjęcia małych misiaczków, i na nie myślę przyjdzie kolej w galerii :)

[quote name='Asiaczek']Nikt nie zgadnie, no, może tylko hodowcy i ty!
http://enchou.republika.pl/Polski_Galeria/achter_002.jpg
Pzdr.

Mała podpowiedź..... jaki jest Esio? Leniwy, więc który to może być? :D

Posted

[quote name='Asiaczek']E, tam do diabła z chronologią! Dawaj te maluszki Eśkowe...

Pzr.

Proszę bardzo, na zamówienie :cool3:

29.08.2008 w hodowli "Mnichowa Dolina" urodziło się trzech rudych chłopaków.

Mamusią jest Ch.Pl. OLGA z Pekińskiej Elity

A tak wyglądają chłopaki

Czyż nie są słodkie? :loveu:

Posted

A tu cała gromadka razem :loveu: Nic tylko przytulać :loveu:

Asiu, mordki z reguły wybarwiają się, mogą zostać delikatne ślady. Esik też miał czarną całą mordkę na początku, a teraz czerwony aż się patrzy :)

Jak już Madzia wcześniej napisała.... imię EN-CHOU ponoć po chińsku oznacza czerwony diabeł, i faktycznie jest czerwony, ale czy taki z niego diabeł? :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
A te fotki przekłamuja, czy one rzeczywiście są w różnych kolorach?

To, że wszystkie kolorki są diabelskie, to się nie dziwię!;)

Pzdr.

Rzeczywiście każde jest w innym odcieniu rudego :loveu:
En-Chou jak był mały był szary jak szczurek. Baliśmy się trochę o jego kolor, o to, jaki będzie jak będzie dorosły. Zawsze podobały mi się kolory im bardziej rudy tym lepiej. I się udało :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Asiaczek']Iwa - a co tutaj tak cicho? Nic się nie dzieje w Waszej Rodzinie? Może jakieś fotki Rudego Miśka?
Pzdr.
A bo jakoś tak widzisz.... nie cieszymy się zbyt dużym zainteresowaniem :evil_lol:

[quote name='bety']Oficjalnie się melduję u miśka :loveu: - maluszki boskie :loveu: ja chcę więcej :cool3:
Pzdr
Witaj, fajnie, że jesteś :)

Ostatnio dostałam nowe fotki maluszków, postaram się wkleić dzisiaj wieczorkiem :)

Posted

No to czekamy.
U mnie - notoryczny brak czasu. Tak sobie myślałam, że po Europejskiej uda mi sie wszystko ogarnąć, a tu ... doooopa. Nic z tego.
Ciekawa jestem, kiedy nadrobię te wszystkie zaległości...

Pzdr.

Posted

Taaak, wiem coś o tym.
Dzisiaj idę (po raz kolejny) złożyć wniosek o dowód. Może uda się tym razem :evil_lol:

Ale... wczoraj zgłosiłam psa, wiesz gdzie :razz: i już się nie wycofam :cool3: