Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myśmy wrócili wczoraj dopiero po 16, bo po drodze zbieraliśmy grzyby, było ich całe morze, ale przywieźliśmy do domu tylko 2 kosze.

Tak, więc do :drinking: :drinking: :drinking: sukcesu mojego psiutala na zagrychę były grzybki.

Mówiąc szczerze to też za dużo nie wypiłam, bo padłam :sleep: :sleep: :sleep: zmęczona emocjami i drogą.

I w końcu usiadłam do dogomani, ale jak widzę wyniki już znacie.

Ale jestem dumna, tym bardziej, że ładnie się Lapidło pokazał, choć niestety zbyt radośnie ogon mu lata i sędzia to przyuważył.

Posted

A tak na marginesie to bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie nagrody, były bardzo ładne medale, puchary, a Młodzieżowy Zwycięzca Klubu otrzymywał tależ z grawerunkiwm, naprawdę wszystko bardzo gustowne.

Brawa za to dla KTTB :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Dzięki Staff-ka, to nasz pierwszy "większy" sukces, ale mam nadzieję, że jeszcze wszystko przed nami.

A przy okazji - jak oduczyć faffika by nie nosił zbyt wesoło ogonka????????

Posted

A tak przy okazji, było parę zgrzytów, które bardzo miu się nie podobały... :roll:

Lapis koło ciebie, lub z tobą była kobieta z suką staficzką, która rzucała się na każdego przechodzącego psa. Aż przykro było patrzeć jak skrzeczała, jakaś taka...agresywna, rozhisteryzowana... :-? Zupełnie jak nie stafik.

Poza tym na trawie jeszcze podczas wystawiania jeden z bulików zaczął gryżć swoją panią i też sędzia tego nie zauważył :roll: Myślałam, że psy agresywne są dyskwalifikowane, może gryzienie kobiety po rękach nie jest jeszcze agresją?

Nie wspomnę juz o jakimś ...piiiiipppp który pełen zadowolenia pozwalał swojemu astowi ujadać na całą halę dopóki go nie ochrzaniło parę osób.

Albo o dziewczynie, która szarpała i biła smyczą bula, który z reszta kompletnie się jej nie słuchał i ciagnął jak oszalały po boisku.

To takie małe niesmaczki, jakie pojawiły się po buliadzie...

Ze smaczków za to wspominam Kia i śliczne suczysko, bardzo sympatyczne i opanowane (Penny ją podgryzała a mała nawet nie reagowała) :lol:

i spotkanie z Tuffi reporterką :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :D :D

Posted

Co do gryzienia - czy ten bull byl moze rudy, ktory gryzl swoja pania?

Jeden z bulli wystawianych rzeczywiscie z agresja rzuca sie na swoja pania, na kazdej wystawie. Kiedys nawet na sedziego sie rzucil - i nic...

Druga sprawa - dziewczyna, ktora tak szarpala bialego bulla - miala okazje co nieco o sobie uslyszec :evilbat:

A i tak amstaff, ktory zrobil kupe przed stolikiem sedziowskim pobil wszystko - smierdzialo dobre 15 minut, ohyda.

Co do agresji stafficzki - tez kojarze jakiegos fafika, ktory wlasnie byl dziwnie agresywny jak na te rase... Ale coz...

Posted

Lapis koło ciebie, lub z tobą była kobieta z suką staficzką, która rzucała się na każdego przechodzącego psa.

Po obu stronach miałam takie faffiki, z tym, że z jednej strony były one w klatkach, a z drugiej nie więc myślę, że otego psa chodzi.

Mnie to też zaskoczyło, co do tych w kalatkach (psy mojego hodowcy) to wiem, że takie zachowanie jest tylko na wystawach właśnie w klatkach.

Kupka była też zrobiona na ringu staffików już po ocenach i jedyna reakcja właścicieli to "o kupka".

Szczekające psy zdecydowanie przeszkadzają na hali, a było pare popisów z różnych stron, a co do gryzienia to nic nie wiedziałam.

Posted

Lapis szkoda, ale na 100% nadrobimy to w przyszłości :drinking: :lol:

Mam cię tez na fotkach, jak ustawiasz, z takimi dłuuuugimi nogami w białych spodniach, tak? :wink: Obserwowałam cię, faktycznie twoje psiątko ma ogonek wysoko, ale co tam, widać nie przeszkadzało mu to w zdobyciu wystawowych wyżyn :lol:

Wiecie, byłam na różnych wystawach, krajowych, międzynarodowych ale na bulliadzie pierwszej i mam mieszane odczucia. Bullowate powinny być rozmnażane pod ścislą kontrolą a jeśli pozwala się na wystawianie z powodzeniem psów agresywnych, to nie zdziwię się, jak któregos dnia usłyszę od laika: o, stafik, to takie cięte, agresywne psy... oj bolałoby mnie to mocno, bo nie znam bardziej opanowanych, ciepłych i spragnionych miłości psiaczków. Bynajmniej taka jest moja Penny i cała jej psia rodzinka z Port Erin. :lol: :lol:

Posted
Lapis szkoda, ale na 100% nadrobimy to w przyszłości :drinking: :lol:

Mam nadzieję, problem w tym, że ja kierowca więc chyba tylko :pepsi:

Mam cię tez na fotkach, jak ustawiasz

Poprosie piknie o przesyłke :modla: :modla: :modla:

Obserwowałam cię, faktycznie twoje psiątko ma ogonek wysoko, ale co tam, widać nie przeszkadzało mu to w zdobyciu wystawowych wyżyn :lol:

tak się stało po raz pierwszy, on był tak zadowolony, że jego ukochana pani jest szczęśliwa bo pięknie się wystawia, a tam również pan i pancio, że jak to zrobić by nie merdać z radości.

Nie mniej muszę go tego oduczyć.

hej

Posted

A swoja drogą to Marta rzeba było domnie podejść i sie przywitać !! :evil:

Wybacz Marku, ale byłeś tak zajęty że świata nie widziałeś poza psem i ringiem, nie chciałam cię rozpraszać swoją osobą :wink: a poza tym jak juz chciałam to gdzieś wyparowałeś. Ale na pewno nie raz sie jeszcze zobaczymy, ba, jeśli będziesz wystawiał psy w przyszłym roku to kto wie, moze razem się parę razy wybierzemy, bo ja ruszam od stycznia z suką. :lol:

No i mozemy się spotkać z psami w parku kasprowicza nie? :wink:

Lapis złotko fotki mam ale na razie nie mam jak ci je przesłać. Jak będzie chwila to wyślę, może tu wstawię, jeszcze zobaczymy. Wszystko przez to, że nie mam jeszcze netu w domu. Ale, do nadrobienia :wink:

A ogon można przyszyć czarną nicią, nie będzie widać.. :evilbat: :wink: :lol:

SZKUDEL świntuchu, fafiki są ważniejsze!!!! I ładniejsze! I sto razy mądrzejsze!!

Posted
a "faffików" nie ma bo bule to bule, no i całą karte- 170 fotek dla nich poswieciłem : )

a faffiki to faffiki -O!!!!!!!!!!!!!!

zle zostałem odebrany, jelsi miałbym numerowac bulowate pod względe moich upodobań to są na drugim miejscu :) szczególnie lubie je za charakter(tego nie można powiedizec o wszstkich psach tam wystawianych)

co do fotek to starałem sie skupić na bulterierach(mój kuzyn je hoduje) ja zostałem tym zarażony, a czas wystawiania piesków był ten sam ,więc mogłem robić tylko bulki..

ale obiecuje ze nastepna wystawa (Częstochowa?)-pewnie wspolny ring popstrykam też "faffiki" i fotki na pewno sie tu znajdą

gorąco pozdrawiam i przepraszam ze tak zostałem odebrany

Posted
A swoja drogą to Marta rzeba było domnie podejść i sie przywitać !! :evil:

SZKUDEL świntuchu, fafiki są ważniejsze!!!! I ładniejsze! I sto razy mądrzejsze!!

Ale minus!!!!! Jak mogłaś ?!

Poznała byś moje "blond dziewczynki" to byś zmieniła zdanie! Zapraszam na moją stronę www.bul.terier.prv.pl zobacz jakie to śliczne mordki, juz nie wspomne ze to najinteligentniejsze mordki !!!! Na stronie można zobaczyć (dopiero :oops:) zdjęcia i wyniki z klubowej.

Pozdrawiam!