blues Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 To chyba nieporozumienie, z ta pseudohowla. Mam juz rasowego setera z rodowodem po championach. O hodowli u mnie w domu nie moze byc nawet mowy, a gdybym chciala zalozyc hodowle to przedewszystkim kupilabym suczke z dobrym rodowodem. Co do wielkosci psa to pytam, bo w aucie beda 3 osoby dorosle plus moj wlasny pies, a on do malych nie nalezy. Oczywiscie, ze pies sie zmiesci, ale ja ostatnio jechalam z objazdami bite 18 godzin, i choc pies mial dla siebie caly tyl, to potem za nic w swiecie nie chcial wejsc do auta.A do tego pies nie moze caly czas siedziec, lecz musi sie polozac. Prosze nie podejrzewac mnie naprawde o nic, bo w sumie przymierzalam sie do setera z Hiszpanii, gdzie czeka ich na adopcje cala masa ( sa zabierane ze stacji usmiercania, i szuka sie im domu, lub miejsca chwilowego pobytu ), ale natrafilam na forum i pomyslalam , ze byc moze piesek by dobrze pasowal do mojego . To bylo tylko pytanie, nie sadzilam ze bedzie tak negatywnie odebrane... Quote
pimpuś Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 chcemy tylko jak najlepiej dla pieska : - ) Nie wiem czy zaprzyjaźniłby się z Twoim, no i nie wiem jak miałaby wygladać taka podróż z nimi -raczej marnie. Jeszcze szukamy dalej -może się uda ... Quote
blues Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Trzymym kciuki za pieska, zeby mial szczescie. W sumie to bardzo slusznie ze chcecie miec sprawdzony dom. Wierzyc sie nie chce, ile osob podejmuje nieprzemyslane decyzje , bierze psa, oddaje, a biedne zwierze na tym bardzo cierpi. Bylam troche zdziwiona pytaniem o kastracje, bo u nas sterylizuje sie suczki, ba nie mialy szczeniat, ale psy kastruje sie z innych powodow. A wiec jeszcze raz zyczenia dobrego domu dla pieska, bo naprawde uroczy i serdeczne pozdroweienia dla wszystkich Quote
al'akir Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 blues czyli wykastrowanego go juz niechcesz adoptować? :shake: Quote
pimpuś Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 ze piesek jest do odbioru w Katowicach, ponieważ telefonują osoby z drugiego końca Polski. Quote
al'akir Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 pimpuś napisał(a):ze piesek jest do odbioru w Katowicach, ponieważ telefonują osoby z drugiego końca Polski. zawsze można wykombinować transport :cool3: byleby dom był super Quote
blues Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 GPooLCLD napisał(a):blues czyli wykastrowanego go juz niechcesz adoptować? :shake: Hallo, chyba wszystko zostalo wyjasnione - szuka mu sie SPRAWDZONEGO domu. Quote
al'akir Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 blues napisał(a):Hallo, chyba wszystko zostalo wyjasnione - szuka mu sie SPRAWDZONEGO domu. ale napisalam, że sa tu rowniez osoby z zagranicy. Quote
maciaszek Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Lucky0302']Piesek nadal szuka domku[/quote] Allegro: [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=479637975]Piękny SETER, SPANIEL (mix) szuka PILNIE DOMU !!! (479637975) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Alegratka: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1740727_piekny_seter_spaniel_mix_szuka_pilnie.html]Pi Quote
Lucky0302 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Więc ogłaszam , że Czaruś jest w nowym domku, trzymajmy kciuki aby to był ten [B]domek[/B], ten przez niego dawno oczekiwany, podobno będzie miał nawet towarzystwo :multi: Quote
bumerang Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 bardzo sie cieszę a czy można prosić nieśmiało o troche więcej informacji a może nawet fotki z nowego domku:oops::loveu::loveu: Quote
maciaszek Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Lucky0302']Więc ogłaszam , że Czaruś jest w nowym domku, trzymajmy kciuki aby to był ten [B]domek[/B], ten przez niego dawno oczekiwany, podobno będzie miał nawet towarzystwo :multi:[/quote]Czy w takim razie mam wycofać ogłoszenia czy, na wszelki wypadek, zostawić jeszcze chwilę? Quote
Asia & Ginger Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ludzie przecież to jest cocker spaniel, albo mieszaniec cockera, z seterem to on na pewno nie ma nic wspólnego. ;) Czy zrobiliście wszystko, żeby odnaleść właściciela? Ogłoszenia na mieście, w lecznicach, sklepach zoo, w internecie? Okoliczne schroniska zawiadomione? [quote name='Lucky0302']pisałem już o tym ( wątek k-wickiego schronu ) jak go znalazłem,piesek miał na sobie obroże z przywieszką na której było nr szczepienia przeciw wściekliźnie Katowice 2007 , dzwoniłem na inspektoratu weterynarii ale już zaprzestali prowadzić kartotek :angryy: więc dzwoniłem do UM ale tam jak zaczęli odysłać oj :mad: spychoterapia ,[/quote] Czy na przywieszce nie było numeru do lecznicy, w której pies był szczepiony? Trzymam kciuki, żeby to był TEN domek. :kciuki: :kciuki: Quote
Lucky0302 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 dzwoniłem wszędzie Asia & Ginger, były i ogłoszenia i dużo szukania ale co do rasy chyba to niezbyt istotne wazne aby byl szczesliwy i znalazl domek, więcej informacji to chetnie się nimi podziele ale nadal mam ograniczony dostęp do informacji, jestem zbyt daleko od k-wic , jak mi sie uda cos wiecej dowiedziec dam info maciaszek mysle zeby wycofac czarusia z allegro , zobaczymy co bedzie , odezwe sie do Cebie na gg jak wroce do polski Quote
maciaszek Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Lucky0302 napisał(a):maciaszek mysle zeby wycofac czarusia z allegro , zobaczymy co bedzie , odezwe sie do Cebie na gg jak wroce do polskiWycofałam. Czekam na wieści, mam nadzieję, że bardzo pozytywne :). Quote
Recommended Posts