Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak patrze i ten piesek teraz przypomina mi bardzo Picardy Spaniel (chociaż umaszczenie troche odbiega)

Czy on przypadkiem nie zginał/ lub ktoś go ukradł, sprawdzcie chip. Mógł mieszkac na drugim końcu Polski lub za granicą.

zdjęcie przedstwiciela rasy dla porównania:

Posted

on chyba identycznie wygląda. Oczywiscie nie znam się na rasach kompletnie, ale podobieństwo jest bardzo bardzo duże. Na temat chipa nic nie wiem, ale sprawdzali mądrzejsi niż ja i nic nie znaleźli.

Posted

DG32, a możliwe możliwe też brałam pod uwagę:cool3:

pimpuś dałoby się załatwić zdjęcie pieska jak stoi?

PS. Może ktoś sie spotkał z ogłoszeniem o zaginieciu/kradzieży? Pies wygląda na zadbanego na zdjeciach

Posted

pisałem już o tym ( wątek k-wickiego schronu ) jak go znalazłem,piesek miał na sobie obroże z przywieszką na której było nr szczepienia przeciw wściekliźnie Katowice 2007 , dzwoniłem na inspektoratu weterynarii ale już zaprzestali prowadzić kartotek :angryy: więc dzwoniłem do UM ale tam jak zaczęli odysłać oj :mad: spychoterapia ,

Posted

Hallo wszyscy,
mam juz jednego setera, ale mysle ze moglabym wziac do domu jeszcze jednego. Mieszkam w Niemczech, ale bede w listopadzie w Warszawie. Mam jednak pytanie : czy piesek bardzo duzo szczeka ? Chodzi o sasiadow, ktorzy akcepzuja psa tylko jesli nie robi zbyt duzo halasu.
Pisalam juz e-mail na adres podany w Allegro ale nie dostalam odpowiedzi.I jeszcze jedno pytanie - jakiej wielkosci jest piesek ( pytam, bo chodzi o przewoz autem z Polski do Niemiec ) I

Posted

blues napisał(a):
Hallo wszyscy,
mam juz jednego setera, ale mysle ze moglabym wziac do domu jeszcze jednego. Mieszkam w Niemczech, ale bede w listopadzie w Warszawie. Mam jednak pytanie : czy piesek bardzo duzo szczeka ? Chodzi o sasiadow, ktorzy akcepzuja psa tylko jesli nie robi zbyt duzo halasu.
Pisalam juz e-mail na adres podany w Allegro ale nie dostalam odpowiedzi.I jeszcze jedno pytanie - jakiej wielkosci jest piesek ( pytam, bo chodzi o przewoz autem z Polski do Niemiec ) I

a zgadzasz sie na kastracje psa?

Posted

Nie wiem, takie rzeczy powinien rozstrzygnac weterynarz. Psy, o ile wiem, kastruje sie, gdy sa zbyt agresywne, gdy uciekaja, ale nie w przypadku, gdy pies jest mlodziutki i jest bezproblemowy w zachowaniu. Mojego üsa nie kastrowalam i nie sadze zeby i tu byla taka potrzeba

Posted

co do wielkości odbiega dużo od seterów taka miniaturka wielkości spaniela , zresztą padały tu hasła co do rasowości,tak więc napewno nie jest to seter, jakaś odmiana spaniela może

TAKA z Niego przylepa, baaardzo przyjacielski i jakbygo w domu nie było , ale sprowokowany baaardzo chętny do zabawy , oczywiście jak większość psów reaguje jeśli ktoś obcy jest za drzwiami
domek zdałby się , tylko sprawdzony !!!!!!!!

Posted

blues napisał(a):
Nie wiem, takie rzeczy powinien rozstrzygnac weterynarz. Psy, o ile wiem, kastruje sie, gdy sa zbyt agresywne, gdy uciekaja, ale nie w przypadku, gdy pies jest mlodziutki i jest bezproblemowy w zachowaniu. Mojego üsa nie kastrowalam i nie sadze zeby i tu byla taka potrzeba

psy się kastruje rownież dlatego żeby nie trafily do pseudohodowli

Posted

blues nie pisze tego złośliwie, ale z tego co kiedyś czytalam to w Niemczech za kundelki trzeba płacić a co dopiero za psa rasowego albo w typie rasy. Napewno opiekunowie tego pieska nie wydadza go w ciemno tak daleko. Chyba ktoś z dogo mieszka w Niemczech, takze może, może...

a co do wielkości to niebardzo rozumiem??? każdy pies zmiesci sie w samochodzi przeciez