Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:placz::placz::placz: Boże i te oczy:placz:, w których wypisana jest cała jego historia..

Betinko a czy Wolfik ma te rany smarowane czymś? do czasu wyników badań może zastosować Ozonellę - to ozonowana oliwa na trudno gojące się otwarte rany również zakażone o działaniu bakterio- wiruso- i grzybobójczym.

Posted

dzis kupimy mu te preparaty i bedizmey go nimi smarowaly: Viacutanu plus(lek (wspomaga fizjologiczne funkcje skóry
podczas procesów zaplanych.łagodzi świad skóry oraz poprawia wyglad skory i
okrywy włosowej) +
imaverolu (preparat do kąpieli dla psow z grzybicą)
Pozatym wiem ze psiak dostaje caly czas antybiotyk nie pamietam nazwy cos jakos na BIO sie nazywa to jest antybiotyk dla psów które mają grzybice!!!

Posted

A ja dalej będę marudzić, bo niepokoi mnie to jego posikiwanie - o ile to jest posikiwanie, może rzeczywiście w tym miejsc mu akurat pasuje. Czy jest możliwość obserwowania ile on pije i czy nie ma zaparć? Czy on miał badany mocz? Ile on może mieć lat? Skórę ma faktycznie biedną i cały bidulek wygląda jak duża kupka nieszczęścia:-(. Czy jest możliwość wykonania usg brzucha? - wyniki laboratoryjne nie zawsze idą w parze z tym co się rzeczywiście dzieje w środku.

Posted

Oj Marudko666 masz rację. Psa trzeba poobserwować. Zobaczymy jak zadziała antybiotyk itd. Choroby skóry należą raczej do upierdliwych i długotrwałych w leczeniu. Na razie byłbym jeszcze daleko od entuzjazmu. Krzyczeć hurra będziemy za kilka dni jak będzie wyraźna poprawa, choć już jest dobrze -pies ma opiekę. Beata robi dobrą robotę -w imieniu psa -dziękujemy :)

Posted

Maruda666 napisał(a):
A ja dalej będę marudzić, bo niepokoi mnie to jego posikiwanie - o ile to jest posikiwanie, może rzeczywiście w tym miejsc mu akurat pasuje. Czy jest możliwość obserwowania ile on pije i czy nie ma zaparć? Czy on miał badany mocz? Ile on może mieć lat? Skórę ma faktycznie biedną i cały bidulek wygląda jak duża kupka nieszczęścia:-(. Czy jest możliwość wykonania usg brzucha? - wyniki laboratoryjne nie zawsze idą w parze z tym co się rzeczywiście dzieje w środku.

Caly czas powtarzam ze jutro beda wyniki zeskrobiny i jak już bedziemy wiedzialy co kolwiek to zajmiemy sie dalej jego leczeniem, weterynarz podejmie wtedy dalsze kroki!!!!
Jesli chodzi natomiast o kał to zalatwai sie normalnie, chłopak nawet juz troszke przytył!!! Niestety nie jestem w stanie caly czas go obserwowac gdyz nie przebywa w schroniku non stop, gdyby byl chociaz w domu tymczasowym tam napewno ktos by mu poswiecil wiecej czasu i napewno mozna by bylo wiecej zaobserwowac a w schronisu wiadomo jak to jest tym bardziej ze mnie tam nie ma codziennie a nawet jesli jestem to dopiero w godzinach wieczornych na chwilke!!!

Posted

Trudno jest stac nad psem i obserwowac go czy sika specjalnie czy moze popuszcza.
W schronie jest duzo psow , nie on sam...
jedynym rozwiazaniem tej sprawy jest DT ...

ponadto nie ma co kombinowac teraz z usg i t d ...
poczekajmy co (jutro) powie wet ... bo przeciez my nim nie jestesmy nie ?

Posted

Jesli jutro wszystko dobrze pojdzie i zakonczy sie wszystko powodzeniem. To zastanowcie sie co zrobimy z pieniazkami z ktorymi zostaly!!! Zostanie około 120 zł, gdyz te lek i preparat do smarowania zostaly juz zamowione i maja lada dzien byc bedzie do zaplaty za nie około 100 zł, a ja te leki przekaze juz tej osobie ktora zajmie sie psiakiem i bedzie je stosowala!!!
wiec do dyspozycji zostanie okolo 120 zl wiec zastanowcie sie co zrobimy z tymi pieniazkami które zostana!!!

Posted

Trzymamy bardzo mocno. Ja wlasnie weszlam na dogo z zamiarem skopiowania nr konta do obiecanego przelewu a tutaj takie optymistyczne wieści. W takim razie mam pytanie - moge przelac na razie 50 zł. Mam przelewać, szukać innej bidy do wspomożenia grosikiem czy czekać na dalsze wieści?

Posted

matamata napisał(a):
Trzymamy bardzo mocno. Ja wlasnie weszlam na dogo z zamiarem skopiowania nr konta do obiecanego przelewu a tutaj takie optymistyczne wieści. W takim razie mam pytanie - moge przelac na razie 50 zł. Mam przelewać, szukać innej bidy do wspomożenia grosikiem czy czekać na dalsze wieści?

Poczekaj do jutra jutro wszystko sie wyjasni!!!
jak tylko bede miala jakies wiesci to odrazu dam znac. Poki co narazie nic nie wysylaj na moje konto, wstrzymaj sie prosze!!!