Kamila_s Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 moje ulubione zdjecie drugie....pychol do miziania..wciaz smutny,ale wierze,ze w nowym domku przy takiej milosci odzyje i pozna w koncy smak prawdziwego spokoju i troski..trzymam za niego kciuki!!!!:loveu::loveu: Quote
betinka24 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Sluchajcie zostalo 115 zlotych zastanowcie sie co zrobic z tymi pieniazkami!!! Quote
al-ka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Betinko Ty najlepiej wiesz co przydałoby się Zeusowi.A oprócz Zeusa jest masa innych potrzebujących-Ty najlepiej zadecydujesz.Ja zaproponowałabym kupno Geriadogu dla Zeusa.Jest to taki psi Geriawit.Dostępny w zoologicznych sklepach i bardzo nie drogi.Na moje psiaki w "słusznym" wieku wpływał bardzo świetnie.Do tego można pomóc homeopatią,bo preparaty są bardzo tanie i zupełnie nieszkodliwe a pomagają rewelacyjnie zwierzakom.W celu przywrócenia żywotności starszym zwierzętom podaje się taką "odmładzajaca mieszankę": Ambra D12 Barium carbonicum D12 Podawać przez dłuższy czas po jednej dawce dziennie (czyli po 5 granulek) Leki zamówi na życzenie każda apteka lub od ręki do nabycia w którejś z aptek homeopatycznych.Cieplutko pozdrawiam wszystkie dobre anioły Zeusa...( a ten drań co go skrzywdził zostanie stosownie przez los "wynagrodzony"). Quote
luu Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 betinka24 napisał(a):Sluchajcie zostalo 115 zlotych zastanowcie sie co zrobic z tymi pieniazkami!!! Chyba dla jakiegoś biednego psiaka się przydadzą ? Tylko patrzeć jak znowu będzie stał jakiś pies na sznurku w lesie (ptfu, ptfu). Ehhh ręce opadają. Dobrze że Zeus ma dom - udało się :):):) super:) . Betinka24 mam prośbę - za kilka tygodni (jak będziesz mogła i nie zapomnisz) dowiedz się, jak się ma ONek Zeus don Vito:razz:. Dzięki - Pozdrawiam:) Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Agata69 napisał(a):Przeczytałam pierwsza stronę i juz chciałam rzucic sie z mostu... na szczęście przeskoczyłam na ostatnią. Betinka, brawo! hihihi... zobaczymy za niedługo zadowoloną gębę zeusa, ja, sleepingbyday wam to mówię :evil_lol: Quote
Magdina Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 no proszę wchodzę na forum a tu takie dobre informacje!!! super! Quote
betinka24 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 luu napisał(a):Chyba dla jakiegoś biednego psiaka się przydadzą ? Tylko patrzeć jak znowu będzie stał jakiś pies na sznurku w lesie (ptfu, ptfu). Ehhh ręce opadają. Dobrze że Zeus ma dom - udało się :):):) super:) . Betinka24 mam prośbę - za kilka tygodni (jak będziesz mogła i nie zapomnisz) dowiedz się, jak się ma ONek Zeus don Vito:razz:. Dzięki - Pozdrawiam:) Taka tak napewno sie dowiem co u niego slychac!!! Ta Pani juz dzis znow nas zapraszala ale niechcemy narazie tam jezdzic zeby Zeus zżyl sie ze swoimi nowymi wlascicelami, a nie widzial mnie i moja kolezanke, bo ona narazie nas pamieta najbardziej bo z go znalazlysmy, odwiązałyśmy, nakarmiłyśmy i pojechałyśmy do weterynarza. teraz Zeus musi o nas zapopmnie i zrozumiec ze ma nowa rodzinke!!! Quote
betinka24 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 jak widze wyzej mam tu dwie propozycje co zrobić z pieniazkami, kupic jakies preparaty dla Zeusa albo przelac je dla jakiejs innej bidy wiec prosze was przemyslcie to i powiedzczie co mam zrobic z ta kasa!!! Czekam na propozycje i ostateczna decyzje!! Quote
luu Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Myślę że na dobry początek - można coś kupić dla Zeusa jako wyprawkę od dogomaniaków, A jak coś zostanie to na pomoc dla innego potrzebującego. Ale patrząc z innej strony Zeus ma już opiekunów , a są pieski którym bardzo potrzebny jest każdy grosz . Zadecyduj tak jak uważasz - ja jestem za. Pozdrawiam. Quote
Kasiek Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Chce Wam jeszcze powiedziec ze dzieki Zeusowi i ogloszniu o nim dom znalazł jeszcze inny psiak, uratowany z Orzechowic :)) trzymaj sie kochany Zeusku! Quote
izzie1983 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Weszłam na wątek po paru dniach i co widzę? Zeus w nowym domku! Gratuluję dziewczyny!:multi::multi::multi: Quote
madcat1981 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Możesz np. zapytać nowych właścicieli czy potrzebują tych pieniędzy - tak naprawdę to przecież teraz oni decydują o Zeusie i oni poniosą dalsze koszty jego powrotu do świata... Jeżeli mogą temu podołac finansowo, to sami może zgodza sie je przeznaczyć na kogoś innego - potrzebujących nam nie brakuje:-(:placz:. Jeżeli wezmą - to przynajmniej pójdą na ten cel, jaki założyli ofiarujący:loveu:. Quote
betinka24 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 kochani , chcialabym o cos zapytac i cos zaproponowac.w schronisku w jozefowie - tam gdzie byl Zeus mieszka sobie piesek zwany bezykiem.ma klopoty z ladnie mowiac "fiutkiem"konieczna jest kastracja :( czy zgodzicie sie przekazac te pieniazki na ten zabieg? Oto jego krótka historia i zdjecia!!! Była zima 2007 roku .Byłem wtedy małym chlopcem , razem z innymi psimi kolegami i kolezankamimaszerowalismy po wsiach w poszukiwaniu jedzenia i schronienia.Ech...nigdy nie było to łatwe, bylismy przepędzani, wyganiani , czasem nawetkopani i bici ...Ludzie sa straszliwie okrutni.Ale o tym opowiem pozniej ...zacznijmy od poczatku ...Urodzilem sie w lesie , mama wykopala nore i tam sie nami opiekowala.Czesto znikala na kilka godzin w poszukiwaniu jedzenia ,byla nas 4 - ja , 2 siostry i mama.Niestety siostry nie mialy tyle szczescia co Ja, nie rozumialy ze kiedy mamaidzie na poszukianie jedzenia my musimy grzecznie , cicho lezec...zginely pod kolami samochodow.Mama byla bardzo smutna..zmienilismy miejsce...krecilismy sie w poblizu wsi .tam łatwiej bylo cos zdobyc .Spotkalismy 2 rowniez bezdomne psy-zaczelismy sie trzymac razem.One pokazaly nam wiele kryjówek i dzielily sie jedzeniem ktore dostawaly odzaprzyjaznionego starszego Pana.Ale ..szczescie nie trwało długo,ludzie zaczeli sie denerwowac ze po wsiwałesaja sie jak to mowili ZAPCHLONE KUNDLE!Nigdy nikomu nie zrobilismy nic zlego,postanowili sie nas pozbyc ...w ten sposb zginela moja mama ktora zastrzelono.Starszego psiaka otruto .Zostalem ja oraz jeszcze jeden Pan pies.Nie dano Nam zyc.bili nas i kopali .Starszy Pan probowal reagowac jednak nikt go nie sluchal.Opowiedzial o naspewnej Pani ktora pewnego dnia podjechala po nas samochodem.tym sposobem razem z kolega trafilem do schroniska w józefowie koloLegionowa.Nie jest tutaj miło :( duzo psow :( choroby... :( szarośc :(Prosze podaruj mi prawdziwy dom.Napewno nie b edziesz załował.Mimo ze psi koledzy i mama zawsze powtarzali ze od ludzi trzeba sie trzymacz daleka , ja zaczalem im ufac.niektorzy sa naprawde fajni.Moze ty tez nalezych do tych miłych ?lubie milych ludzi , tule sie do nich , piszcze i spiewam swoim psimsposobem.Bardzo lubie tez dzieci.Jestem spokojnym zrownowazonym psem. Quote
madcat1981 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Kasiek napisał(a):Chce Wam jeszcze powiedziec ze dzieki Zeusowi i ogloszniu o nim dom znalazł jeszcze inny psiak, uratowany z Orzechowic :)) trzymaj sie kochany Zeusku! No nie :D:D:D Który? Miał wąteczek?:loveu::loveu::loveu: Quote
Beata19 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Cieszę się ze psiak znalazł dom...:multi::multi::multi: Quote
luu Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Betinka24 nie obcinaj jeszcze Bezykowi fiutka :eviltong:. Warto odświeżyć mu wątek i piesek znajdzie sobie domek , tym bardziej że jest młody i ma wielkie szanse na adopcje. Ludzie różni są, a niektórzy uważają że pies po zabiegu robi się ciapciakowaty. Prawda, czy nie prawda - zdania są podzielone , ale chyba lepiej aby na razie piesek był kompletny (że tak powiem :cool3: ). A tak w ogóle to bardzo fajny pies :) Czy wiadomo jak na niego działają koty, czy jest agresywny do innych psów? - jaki stosunek do dzieci ? Czy jest łagodny czy ma jakieś inne cechy charakteru ? Wiadomo tylko że los od samych narodzin nie był dla niego łaskawy. Może ktoś pokaże go na allegro czy ...gdzieś ? Jednym słowem: Bezyku szybko szukaj domku bo inaczej stracisz swoje klejnoty :placz: i jak będziesz się nudził nie będziesz miał co robić :razz: Quote
al-ka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Betinko jeśli jest takie wskazanie to trzeba zabieg przeprowadzić jak najszybciej i spożytkuj na to pieniądze.Preparaty o których mówiłam to raczej informacja i propozycja dla nowego domku. Quote
luu Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 al-ka napisał(a):Betinko jeśli jest takie wskazanie to trzeba zabieg przeprowadzić jak najszybciej i spożytkuj na to pieniądze.Preparaty o których mówiłam to raczej informacja i propozycja dla nowego domku. Słuchajcie -myslę tak : Jeżeli ten pies umrze gdy nie wykona się tego zabiegu to oczywiście że trzeba zabrać psa i w prywatnym dobrym gabinecie wykonać płatny zabieg, skoro lekarz współpracujący ze schroniskiem nie może tego wykonać. Druga rzecz -wiele osób to potwierdzi że psy po kastracji stają się bardziej łagodne. W tym przypadku może oznaczać dla tego psa być albo nie być z innymi psami we wspólnym boksie w schronisku. Wiem że narażam się na krytykę tych co kastrują i sterylizują żeby zmniejszyć rozmiar bezdomności, ja to wszystko rozumiem i jestem za, ale lepiej będzie przeznaczyć pieniądze na ratowanie życia, leczenie, hotelik, karmę , a nie na poprawienie konta jakiejś lecznicy. Quote
betinka24 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Poweim wam tak ja zrobie z tymi pieniazkami co chcecie przeleje je na konto tego kogo wybiezecie!!!! Jesli chodzi o Bezyka kastracja niestety jest konieczna bo jego przyrodzenie od jakiegos miesiaca jest spuchniete, czerwone i wycieka z niego ropa. Rozmawailm o tym ze schroniskiem powiedzieli ze narazie nie maja pieniedzy bo sa zadluzeni w lecznicy i narazie nie moga wykonac tego zabiegu. A jesli chodzi o Bezka jest bardzo lagodny, z niego jest taka ciapa a teraz cierpi jeszcze bardziej gdyz zostal zamkniety w boksie a wczesniej biegla luzem po placu schroniskowym!!! Quote
GoskaGoska Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 luu napisał(a):Betinka24 nie obcinaj jeszcze Bezykowi fiutka :eviltong:. Warto odświeżyć mu wątek i piesek znajdzie sobie domek , tym bardziej że jest młody i ma wielkie szanse na adopcje. Ludzie różni są, a niektórzy uważają że pies po zabiegu robi się ciapciakowaty. Prawda, czy nie prawda - zdania są podzielone , ale chyba lepiej aby na razie piesek był kompletny (że tak powiem :cool3: ). A tak w ogóle to bardzo fajny pies :) Czy wiadomo jak na niego działają koty, czy jest agresywny do innych psów? - jaki stosunek do dzieci ? Czy jest łagodny czy ma jakieś inne cechy charakteru ? Wiadomo tylko że los od samych narodzin nie był dla niego łaskawy. Może ktoś pokaże go na allegro czy ...gdzieś ? Jednym słowem: Bezyku szybko szukaj domku bo inaczej stracisz swoje klejnoty :placz: i jak będziesz się nudził nie będziesz miał co robić :razz: tym razem wypowiem się nie na temat naszego szczęsciarza. Kurcze o ile się nie mylę, główna idea dogomaniakow jest równiez sterylizacja suczek - oraz kastrcja psów. Przepraszam, ale to zabrzemiało jak sunie ciachac, psy oszczędzac :crazyeye:. Trzeba jak najbardziej promowac kastracje i sterylizacje i nie oszczędzac klejnotow !!! Quote
luu Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Większość schronisk w umowie adopcyjnej umieszcza punkt o konieczności wykonania zabiegu, unikając w ten sposób kosztów. Chodzi tu głównie o koszty a nie o oszczędzanie klejnotów. Co lepiej ? - pozbawić płodności sukę czy psa -sprawa do dyskusji. Nieupilnowana suka wyda na świat kilka kolejnych bezdomnych psów, a kastracja jednego psa nie wiele załatwi - jak nie ten to znajdzie się inny. Więc i tak nie ma dobrego rozwiązania. A wszystko przez to że ludzie są wredni, psy traktują jak przedmioty, zabawki i tu można wymieniać całą masę różnych nieodpowiedzialnych zachowań i podłości. Moja wypowiedź nie jest tego rodzaju - psa nie dotykać , suki pozbawiać płodności -w ogóle o tym nie myslałem w ten sposób. Chodziło mi jedynie o to że jeśli miałby jakiś pies cierpieć z powodu jakiejś choroby, okaleczenia itp. , a drugi zdrowy lecz nadpobudliwy seksualnie, to chyba oczywiste na kogo zwrócić uwagę i udzielić pomocy. Czasy sa tak porypane że idee choć piękne i słuszne muszą ustąpić miejsca brutalnej ekonomii. W przypadku Bezyka jesli nie da się załatwić tego zapalenia ( właściwie nie wiadomo co to może być?) w sposób farmakologiczny ( myslę że byłoby taniej) to oczywiście ciąć i to jak najszybciej , zanim się z tego zrobi coś gorszego. Beata najlepiej będzie wiedziała co zrobic z Bezykiem -jest na miejscu i widzi co się dzieje. Pozdrowionka... Quote
GoskaGoska Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 no z tym , ze nieupilnowana sunia wyda więcej psow niz, nie upilnowany pies się nie zgodzę. Pies moze byc ojcem większej ilosc szczeniakow, niz sunia matką. Generalnie psy trzeba kastrowac, zas suczki sterylizowac. Ale to tak na marginesie ;) Quote
BasiaD Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Bardzo się cieszę, że NIUNIEK juz w domku! Pieniążków nie dawałam, więc powinnam się zamknąć, ale Beżyk-słodziak bardzo mi leży na sercu, więc uważam, że jeśli jest to możliwe, to trzeba teraz pomóc jemu! Betinko jesteś wspaniała..Pomogłaś już tylu psiakom w potrzebie, na pewno sama wiesz najlepiej co robic i dla kogo.. Quote
betinka24 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Niestety bez zgody wszystkih osob które wplacały pieniązki dla Zeusa nie zrobie nic. Czekam na ich osatateczna decyzje!!! niech sie wypowiedza, albo niech znajda jakas bide na która mam przelac te pieniazki. Oto osoby które wplacily pieniazki i niech oniz decyduja!!! -LUU - AL-KA - MARUDA666 - FIGA - MAGDINY - i osoba o imieniu Agata Czekam na waszą decyzje!!! Quote
Maruda666 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Betinka, mój wkład w całą sprawę był akurat mały, ale skoro muszę :cool3: to mówię. Nasze "cementowe cudo" ma już swój dom i właścicieli gotowych go leczyć w miarę potrzeb. W razie czego ( odpukać w niemalowane) napewno będą mogli liczyć na pomoc dogomaniaków. Ale skoro na teraz zostały jakieś pieniądze, to jestem za tym, żeby je przeznaczyć na jakieś kolejne potrzebujące cudo - jakie, Ty najlepiej będziesz wiedzieć. Dziewczyny, brak mi słów uznania dla Was i Waszych działań ( dla pewnego sławnego pęcherza też :evil_lol:). Quote
Recommended Posts