Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

groszek83 napisał(a):
No co przecież mam też krótkowłosego:evil_lol: a Fred to co nie pies?:eviltong:
Hodowca stwierdził że lepiej dobrać suczke,moja mam upiera sie przy psie ja osobiście wole suke więc na razie nie wiadomo;) Raz opiekowałam sie u siebie w domu podrostkiem kundelkiem rodziny jak pojechali na wakacje i nie było wesoło a raczej to była masakra,teraz czasami jak idziemy na spacer i Max sie przyłączy to bez problemu.Freda toleruje w domu no ale on nie jest tak całkiem na takich samych zasadach jak reszta więc też do końca nie wiem jak będzie:roll: Będe robić testa ze szczeniokiem zobaczymy:cool3:

No faktycznie, jeszcze Fred:cool3: Dawno jego zdjęć nie było:cool3:
Ja się odtatnio przekonałam 100% do suczek i wiem, że jakbym miała mieć kolejnego psa to na pewno będzie to ona.
Bulek będzie miał rodowód?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AAA:D no też wierze w to, że bulek z rodowodem, ale lepiej spytać:D

Ja tam strasznie żałuje że nie trafiłam na dogomanie wcześniej, szukałam przed długi czas spaniela, chciałam wziać ze schroniska albo od kogoś, miałam nawet na oku jednego, ale okazał się bardzo problemowy i myśle, że mogłabym temu nie podołać i to był on, a ja chciałam suczkę. Szukałam na stronach schronisk, ogłoszeniach, ale nikt nie miał Spanielka do oddania. Dopiero jakiś czas po wzięciu , a raczej KUPNIE Riki z pseudohodowli trafiłam tutaj. Rika jest najkochańszym psem na świecie, ale żałuje tego, że poparłam pseudohodowle. Ale wcześniej nie znałam zasady R=R i częstych warunków w których przebywają szczeniaki. Teraz widzę np, ze Rika jest chorowita, często widze objawy: oczy,uszy, ciężki oddech itp.
A na psa z rodowodem nie było mnie stać.

Posted

[quote name='piciminikas']No faktycznie, jeszcze Fred:cool3: Dawno jego zdjęć nie było:cool3:
Ja się odtatnio przekonałam 100% do suczek i wiem, że jakbym miała mieć kolejnego psa to na pewno będzie to ona.
Bulek będzie miał rodowód?
No mnie charakterem zdecydowanie bardziej suki podchodzą;) Pewnie że będzie rodowodowy już nawet mam na 90% hodowle upatrzoną;)
[quote name='bonsai_88']A wiesz co ja bym zrobiła Groszkowi za bulka bez rodowodu? Nawet góral by jej nie pomógł :diabloti:... no, chyba, że byłby to bulek ze schroniska, to co innego :cool3:
A co a co?:evil_lol: zjadłabyś mnie?:eviltong: Pamiętaj że mam ciupage:diabloti:
karja
Dzień dobry:lol:
Dobry kurczaki:multi:

Posted

piciminikas napisał(a):
AAA:D no też wierze w to, że bulek z rodowodem, ale lepiej spytać:D

Ja tam strasznie żałuje że nie trafiłam na dogomanie wcześniej, szukałam przed długi czas spaniela, chciałam wziać ze schroniska albo od kogoś, miałam nawet na oku jednego, ale okazał się bardzo problemowy i myśle, że mogłabym temu nie podołać i to był on, a ja chciałam suczkę. Szukałam na stronach schronisk, ogłoszeniach, ale nikt nie miał Spanielka do oddania. Dopiero jakiś czas po wzięciu , a raczej KUPNIE Riki z pseudohodowli trafiłam tutaj. Rika jest najkochańszym psem na świecie, ale żałuje tego, że poparłam pseudohodowle. Ale wcześniej nie znałam zasady R=R i częstych warunków w których przebywają szczeniaki. Teraz widzę np, ze Rika jest chorowita, często widze objawy: oczy,uszy, ciężki oddech itp.
A na psa z rodowodem nie było mnie stać.

Najważniejsze to uświadomić sobie ten ogrom bezdomności i dowiedzieć prawdy o pseudo:roll: Ja też nie wiedziałam też Ziute kupiłam (choć prawde mówiąc to chyba temu jeszcze żyje na drugi dzień już byłam z nią u weta) a nawet rozmnożyłam:oops: Teraz wiem i nie powtórze tego więcej ale już nie cofne czasu.Mam je kocham i robie co moge aby im sie dobrze żyło.Następny pies będzie z hodowli albo bida;)

Posted

groszek83 napisał(a):
Najważniejsze to uświadomić sobie ten ogrom bezdomności i dowiedzieć prawdy o pseudo:roll: Ja też nie wiedziałam też Ziute kupiłam (choć prawde mówiąc to chyba temu jeszcze żyje na drugi dzień już byłam z nią u weta) a nawet rozmnożyłam:oops: Teraz wiem i nie powtórze tego więcej ale już nie cofne czasu.Mam je kocham i robie co moge aby im sie dobrze żyło.Następny pies będzie z hodowli albo bida;)

Ja też na początku myslałam, ze Rike dopuszcze bo przecież fajnie mieć szczeniaczki, a potem za kase kupić mnóstwo rzeczy dla Riki i coś fajnego dla siebie, ale to było kiedys...
Teraz moje poglądy zmieniły sie o 180stopni. Myślę o sterylce, ale najpierw trzeba kase zdobyc, a poza tym wszyscy z rodziny mi to odradzają, a ja nie umiem ich przekonać.
Mama: "to po co chciałaś suke?!"
Ja: "to przecież normalne , że psy się kastruje a sunie sterylizuje"
Mama "ty sobie lepiej kup coś do ubrania, nie po to po szkole pracujesz by wszystko na psa wydawać"
i tak wkółko...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Tak, zjem :diabloti:... ty myślisz, że się byle ciupagi wystraszę :evil_lol:...

pasta na chlebek: 2 pokrojone w kosteczke ziemniaki gotowac az beda prawie miekkie, dodac 1 kg groszku, zaczekac az woda znow sie zagotuje i gotowac okolo 2 minut. Dodac garsc pokrojonej drobno miety. Po kilku minutach calosc przelac na sitko. Do dobrze odcedzonej masy dodac 25g masla. Calosc zmiksowac i przyprawic. Posmarowac pasta chlebek smacznego :diabloti:
ZUPA BAGIENNA
4 kubki mrożonego groszku
1 dymka
3 kubki wrzątku
kostka bulionowa
1 mozzarella (ok. 300g)

Ugotuj groszek i dymkę z bulionem. Wyrzucić cebulkę a groszek z bulionem do miksera. Dodaj pokrojoną mozzarellę. Miksuj aż będzie gładka.:diabloti:
Prosze:eviltong:

Posted

piciminikas napisał(a):
Ja też na początku myslałam, ze Rike dopuszcze bo przecież fajnie mieć szczeniaczki, a potem za kase kupić mnóstwo rzeczy dla Riki i coś fajnego dla siebie, ale to było kiedys...
Teraz moje poglądy zmieniły sie o 180stopni. Myślę o sterylce, ale najpierw trzeba kase zdobyc, a poza tym wszyscy z rodziny mi to odradzają, a ja nie umiem ich przekonać.
Mama: "to po co chciałaś suke?!"
Ja: "to przecież normalne , że psy się kastruje a sunie sterylizuje"
Mama "ty sobie lepiej kup coś do ubrania, nie po to po szkole pracujesz by wszystko na psa wydawać"
i tak wkółko...

No ja rodzynka nie zamierzałam sprzedawać urodził sie i naturalną koleją rzeczy został z nami;) Szczerze to bardzo fajnie mieć gluta od urodzenia i obserwować jak sie rozwija jak rośnie:loveu: Sterylka to osobny temat ja osobiście żałuje że dałam sie weterynarzowi na nią namówić miała pomóc a jak widać chyba pogorszyła:roll: W ogóle to jak weterynarz Ziute usypiał do operacji to z oczu coś wyglądającego jak łzy zaczeło jej lecieć to był najgorszy widok w moim życiu:-( Ona sie broniła wszystkimi siłami przed zaśnięciem nie chciała tego.Czekając aż skończy pobiłam swój rekord w ilości wypalonych papierosów,potem mi sie pies zamknął w sobie na pewien czas i znowu musiałam od nowa zdobywać jej zaufanie:roll: Gdybym miała wybór teraz nie sterylizowałabym:shake: Koty to konieczność bo ich nie upilnuje.Misio i Lamcia są w całości:cool3:

Posted

[quote name='piciminikas']strach się bać

[quote name='SZPiLKA23']Wofffffffffffffffffffff:crazyeye:
bonsai_88Cytat:
Napisał groszek83

Groszek bez makijażu się pokazał :evil_lol:
karja
i juz wiadomo skad nick na dogo:evil_lol:
piciminikas
:nerwy:

wiedziałam że sie spodobam ale żeby aż tak:B-fly::B-fly::B-fly:

Posted