Jump to content
Dogomania

Histeryczna Niunia ma już 7 lat... cuda sie zdarzają!!! SUKA MA DOM

Recommended Posts

Posted

Negri napisał(a):
Kochana jak możesz to jak najbardziej, ja mam w tym roku maturę i tak na dobre mogłabym sie nią zając w maju a to trochę za późno:roll:

No to w takim razie się wezmę, skoro zamówiona i coś trzeba zacząć działać...:roll:

Tylko ciekawe, jak ją będą lapali?- spiernicza za budy w najdalszy kąt:roll:

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Negri napisał(a):
Az się doczekać nie mogę ;)

Sama się niecierpliwię, ale chyba dziś się nie uda- znów coś mi w kompie nawaliło (już nie mam do niego siły :angryy:) i program do cyfrówki padł na pysk.

A tak bardzo chciałam pokazać!
No nic- próbuję dalej...

Posted

jakbyście znalazły sposób na jakiekolwiek ujarzmienie jej w schronisku to piszcie, ok? W Falenicy tez mamy taką jedną. Jest młodziutka, niewiele ponad rok, w schronisku od 3 miesięcy a dzika zupełnie, jak się wejdzie do boksu to biega dookoła i szczeka jak szalona, ale na samo spojrzenie człowieka chowa się w budzie w najdalszy kąt, jak się odwrócę to znowu wybiega - szczeka i tak w kółko. Ma problemy jelitowe i ostatnio dwa razy była u weta- wyciągniecie jej z boksu wymaga wiele wysiłku, na pętli i dwoch smyczach, przerażona, nie chodzi tylko wyłaściwie się czołga, ciagnie we wszystkie strony. Ostatnio miałam przyjemność być z nią na spacerze klinika- samochód, w centrum miasta, cudowne przeżycie naprawdę:evil_lol: ręce pościerane, bo jest duża i dość silna.
no i ostatnio zaczęła trochę podgryzać przy wyciąganiu, dlatego m.in. pętla musi być.

Posted

Więc tak:

Na początku był chaos...:evil_lol:

Ale do rzeczy. Na początku była bonanza z łapaniem w boksie. W każdym razie po pewnym czasie totalnego zamroczenia i przerażenia NIUNIA była w stanie wejść ze mną na smyczy przez ciemny korytarz pełny ludzi i psów do lecznia, do biura. Dała się wygłaskać wszystkim ludziom, którzy tam byli i nawet tym, którzy łapali:eviltong: Dała się wyczesać metalową szczotką- cale ciałko, ogonek, lapki. Założyłam jej obroże chwilę po złapaniu, która zostala, żeby następnym razem było lepiej.

Na prawdę, jak na pierwszy dzień jest SUPER!

To nie jest zdziczała suka- ona po prostu ma slabszą psychikę i już nigdy w życiu nie będzie bardzo normalnym psem. Także Negri zastanów się co do tego domu w Niemczech, bo ona potrzebuje spokonych, cierpliwych, opanowanych i cichych właścicieli- asolutnie wykluczone dzieci, bo oszaleje z zamieszania i halasu!

Posted

wiesz co napisze do nich i zaczniemy szukać ale jak tylko możesz to wychodź z nią niech się trochę z tym wszystkim oswaja bo ostatnim razem odwaliła cyrk w biurze:shake:

Ale szukania zaczynamy na już:)

A zdj??

Posted

PATRZCIE I PODZIWIAJCIE! :)

P.S. Wszystkie foty robiłam za swoimi plecami:p nie odwracając się, bo tam stała Niunia i przodem odwrócić się do niej nie mogłam na początku.

Posted

Neris gratulki za odgadnięcie zagadki, jakby nie bylo bardzo trudnej! :)

Reksiu spacerek miał być, ale nie miałam kiedy... Kojców już nie ma wcale, żeby można było ją codziennie wyprowadzać :( Trzeba próbować nadal z boksu.

Posted

Ach- teraz skumałam, że Reksiu też zgadywałaś odp. na zagadkę! :lol: Ale Neris byla szybsza ;)

PATRZCIE I PODZIWIAJCIE! :) część II- foty z biura.

Tutaj chciałam też uchwycić Bonusię za plecami Niuni, ale aparat nie dał rady:roll:

Ładnie siedzę :)

Pełen relaks w uśmiechu :)

Posted

[quote name='Reksiu21']Koperku, lepiej pozno niz wcale..:eviltong::eviltong::evil_lol:
:eviltong:
[quote name='Reksiu21']A psinka cudna, super robota! Nie taki diabel jak go maluja:cool3:, czy cos takiego.
...diabeł straszny :evil_lol:

Niunia jest rewelka dla spokojnych ludzi- pokocha na zabój!:loveu:

Czyż nie jest piękna?