Karolajna Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jak wy przygotowujecie wasze yorki do zimy? Ja dokładnie to za bardzo nie wiem jak, co, gdzie, bo york mam od lipca. Ubranka okej, ale co z łapkami żeby nie zmarzły? Jak nie ten dział przesuńcie, a jak był taki temat to zamknijcie. Quote
Jagódka&Uzi Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Ubranka jak najbardziej ale nie z przesada, żeby się pies nie zagrzewał i nie chorował potem przy byle wietrzyku. Też się musi trochę zahartowac;) Łapki to bardzo ważna sprawa. Jak jest zimno trzeba smarowac. Mozna domowymi sposobami-tłuste kremy itp. Jest tylko jeden minus, że pies może sie ślizgac zimą. Dlatego są w sklepach specjalne płyny które chronią, rozgrzewają i łapka pozostaje matowa. Ci co maja psiaki z krótkimi włosami nieraz zapuszczają je, żeby psiakowi było trochę cieplej. Quote
Karolajna Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Dziękuję za odpowiedź. Z ubrankami to nie przesadzę ;-) Ale ogólnie to jeszcze szczeniak (5 mies.) więc polar jakiś trzeba jej będzie kupić. Quote
Recommended Posts