Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczegolnie ze Laba ma duzo nowych kolezanek i wstyd byloby w domu siedziec jak one biegaja:)

czy jeszcze ktos ma staffika ktory wykazuje niezdrowe ciagoty do psów gonczych:p???
Jak na polowaniu;p

i tak jeszcze na koniec male pytanie natury technicznej:oops: nie bardzo sie znam...chcialam jakis filmik laby ze szkolenia wrzucic ale nie bardzo wiem jak i gdzie, moge o jakas podpowiec prosic:)) z gory dziekuje dobrym i wyrozumialym ludziom bardziej zaawansowanym tehcnicznie:))

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wchodzisz na www.youtube.com
"zarejestruj się" - tam zakładasz konto .
Jak już masz konto , robisz "prześlij film" . Nie pamiętam tylko po jakim czasie od założenia konta , można wgywać filmiki .
Jak jużfilm się załaduje , kopiujesz link , i wstawiasz na forum.

Jakby okazało się , że trzeba dość długi czas czekać na to aby wgać filmik, jeśli bys chciała , możesz przesłać mi mailem (w folderze zip'owym" ) i ja mogę załadować do siebie na konto ..;)

Posted

ok, obrobke filmikow juz opanowalam, teraz zostalo tylko ich zmniejszenie bo tego jeszcze nie odkrylam:)) zalozylam sobie profilm na youtube wiec mam nadzieje ze juz niedlugo Laba zostanie zauwazona i jakis Oskar wpadnie;p

wiec ktos jak zmniejszac wielkosc filmu?? bo narazie 2 minuty zajmuja 600 mega;[ mam program sony vegas.

Posted

dzieki Klaudia za cynk o youtubie, ja to myslalam ze to dla wybrancow i nie mozna ot tak sobie sie zalogowac i filmy wrzucac:oops:

rozpracowalam zapisywanie filmikow o nieduzym rozmiarze i zapraszam do ogladania. Kilka Labich wypocin, nie za wiele, ale ani ja w sferze filmowo-komputerowej obeznana nie jestem ani Labka nie umie az tak wiele zeby jej pelnometrazowy film robic;p

od czasu kiedy filmik skonczylam skladac nauczyla sie jeszcze turlac i przybijac piatke wiec pewnie niedlugo wrzuce cos jeszcze:) No bo niby co mam robić w czasie sesji...;):diabloti:

zapraszam do ogladania i do konstruktywnej krytyki;)

YouTube - laba6miech

i kilka fotek na deser

Posted

Pierwsze co mnie urzekło , to to chodzenie na kontakcie ! :crazyeye: U 6 miesięcznego szczyla osiągnąć takie coś - pokłony w twoją stronę :cool3: Ja u Manty do teraz mam z tym akurat poroblemy ! Brawo .

Pozatym fajnie się sucz skupia , co też trudne u półrocznego ADHD ;) Slalom taki jak wy macie w tej chwili , Manta umiała chyba w wieku 8 miesięcy - więc też podziwiam .
Ogólnie rzecz biorąc jest bossko :loveu:zazdroszczę , i to bardzo . A i fajna nieruchoma statyka :loveu::loveu: Podsumowując brawa , brawa największe brawa :multi:

ps. rozumiem że widzimy się w Bydgoszczy za tydzień ? :diabloti:

Posted

dziekujemy:))):oops: Laba az sie zawstydzila i w pudle teraz siedzi;)

Chodzenie na kontakcie cwiczymy i cwiczymy, ale nie zawsze nam tak wycodzi jak na filmie:p to taki promo film:) mam takie male marzenie zeby troche obedience poprobowac jak juz agility bedzie opanowane. ale tylko tak rekreacyjnie wiec nie spieszymy sie:) A slalom Laba opanowala w tydzien, i to juz chyba z 2 miechy temu, czasami mysle ze ona jest za madra:)

Bardzo sie ciesze ze sie podoba film i Labie wyczyny:))

Klaudia: jasne ze sie widzimy:) ja juz egzamin ze statystyki sobie przelozylam z powodu bardzo waznego wyjazdu:p:)) Noi na wystawie musisz mi pokazac jak nauczylas Mante na plecy wskakiwac na plecy i do tylu tak fajnie chodzic, Laba kuma o co cho tylko jak ma smakolyk nad ryjkiem:) Tak tak wysledzilam Cie na youtubie:))) ;p i jak to zrobilas ze ci piosenki nie skasowali?? mi skasowali i musialam wgrac jakas ichnią słabą:( a mialam tak slicznie dopasowaną do filmu:(

Posted

Klaudia: jasne ze sie widzimy:smile:

No to się cieszę :razz:

Noi na wystawie musisz mi pokazac jak nauczylas Mante na plecy wskakiwac na plecy i do tylu tak fajnie chodzic,

Wskakiwanie na plecy to chyba łatwiej wytłumaczyć (napiszę PW ? ):) Ale pewnie że mogę pokazać .

Do tyłu w sensie cofanie , czy zawijanie tyłkiem ? ;)

Posted

Labcia przesłodka, a jak szybko rośnie!! :loveu: :loveu: :loveu:
A ten park poznaję!!! To tam na przymorzu, prawda? Też tam często z Paris (domowe imię od Nessy :lol:) chodzimy! Jak pogoda będzie łaskawsza to musimy się tam razem na spacerek wybrać, Paris jest bardzo towarzyska a jak widzę po zdjęciach Twoja Labcia też lubi nowe znajomości :)

Posted

A dziś doszedl do nas nr startowy do Bydgoszczy:) Z Laba cwiczymy wystawianie, co wychodzi nam z roznym rezultatem:)

zazwyczaj jakos tak, chyba ze tylek Labie przeciaza i siada:))
mam pytanko czy powinnam psa wystawiac w jakiejs secjalnej obrozy? czy moge w takiej codziennie?:)

a tak poza tym to Labka chyba wolalaby w domu zostac bo ma nowy przysmaczek:)

Posted

Labka ma 7 miesiecy i wraca podbijac forum;p

W weekend bylysmy na naszej pierwszej wystawie, w Bydgoszczy. I jakos nie bardzo chyba lubimy wystawy, obie:) scisk, halas, jakos nie bardzo przypadly nam do gustu. Ale i tak jestem z mojej małej baby dumna, wstydu nie przyniosla:) Sedzina w opisie pochwalila Laby glowke i duza juz klatke, ale podobno Laba za wysoka rosnie:) noo dla nas dobrze... wkoncu to agilitowy staffik;p

Dzis pogoda zrobila nam niespodzianke i mamy takie oto cos za oknem:)....

mozemy grac w zabawy na sniegu... Np. Gdzie jest staffik?

wiki troche mniej zadowolona...

Posted

Jak Laba wyszla na snieg to dostala takiego szalu ze musialam ja spod zasp wyciagac:)

i jeszcze na koniec taka mysl: moze powinno sie stworzyc klase uzytkowa w staffikach? bo Laba np pomaga odsniezac? pies pracujacy jak sie patrzy:)

noi tu cos jeszcze... jak juz dupka zmarzla:)

• 4 weeks later...
Posted

Laba jak przykazano nam na treningu rozwija świadomość swojego zadka:) Może jej przestanie przeszkadzać w bieganiu wkońcu:)

i jedna fotka z treningu jak uswiadamiam Labie ze jestem ciekawsza od biegajacych wokol psow:) autorstwo Alicja od Pudelka:) (Dzieki!)

Posted

Latający agilitowy staffior:)

I believe I can fly...:) Zdjęcia autorstwa BATowej Hani

Czas troche sie rozluźnić po treningu:)

I trochę odsapnąć po rozluźnianiu:)

Laba kontenera i przeszkód pilnuje:)

• 2 weeks later...
Posted

Nowe fotki, wedle zamówienia:)

Pasiemy sie...

Korzystamy z pięknej pogody:)

Takie skarby Laba znajduje w parku..

I z koleżanką..

A tak Laba odpoczywa jak ją zabawa zmęczy, prawdziwy terrier:)

A tu specjalnie dla Piegowatej Labie piegi jak śpi po spacerze:)

Posted

agnethka napisał(a):
ale masz latawicę :lol: :evil_lol:

doskonałe określenie:) Myślę, że to dzięki uszom:) takie duuuże rosną, to i Laba lepiej lata:D

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM STAFFIKOM I ICH WŁAŚCICIELOM ŻYCZĘ!!!!:))