waneta Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Chciałabym przywitać się i przedstawić moją Akitę :-) Diera jest prawdziwym prezentem noworocznym - urodziła się dokładnie 1 stycznia 2007 roku. Pochodzi z hodowli Grodzki Zakątek w Środzie Wlk, a teraz mieszka ze mną w Warszawie. Jej imię oznacza starogrecką galerę wojenną - czasami myślę, że pomysł z nadaniem jej takiego imienia był proroczy ;-) Dierka jest pierwszym szczeniakiem z dziwnego miotu, w którym były tylko 4 suczki. Może właśnie dla równowagi ma nieco "męski" typ urody i wszyscy biorą ją za psa. Przynajmniej do czasu, aż zaczyna się łasić - wtedy już nikt nie ma wątpliwości, bo takiego wdzięku nie może mieć facet ;-) Już nie pamiętam nawet, jak wyglądał dom przed pojawieniem się Diery. To musiało być jakieś okropne i ponure miejsce ;-) Cieszę się, że mogę dołączyć do innych Akitomaniaków :-) Pozdrawiam serdecznie ola+diera Quote
Kacedy Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 waneta napisał(a):Jej imię oznacza starogrecką galerę wojenną - czasami myślę, że pomysł z nadaniem jej takiego imienia był proroczy ;-) Witam i pozdrawiam wojownicze: akitkę oraz jej Panią :lol: (bo jak sobie przeczytałam "waneta" na wspak to mi wyszło, że owa Pani w niczym swojej Dierce nie ustępuje ) Quote
MargoK Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Można gdzieś znaleźć inne zdjęcia ślicznej Diery? :) Czy jest wystawiana? pozdrawiam. Quote
waneta Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Dziękuję Wszystkim za przywitanie :-) Jak tylko wrócę z wyjazdu - tj. za tydzień - stworzę Dierową Galerię. Od pierwszego dnia w domu do czasów współczesnych. Do MargoK - nie, nigdy Dierki nie wystawiałam. Obawiam się, że nie mam do tego zacięcia. Na razie wdrażam Dziewczynę w tajniki dogtrekkingu :-) Do Kacedy -hmmm, nie wpadło mi do głowy, aby "wanetę" czytać wspak, ale... coś w tym jest ;-) "Waneta" pochodzi z dawnych czasów, kiedy fascynowałam się Indianami w każdej postaci. To imię wodza Dakotów, a oznacza... Pierwszy w Walce ;-) Pozdrawiam ciepło! Quote
Druchna Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Witamy serdecznie. Jeśli Warszawa to może uda się kiedyś jakoś, coś razem... A propos - jesień przyszła może by tak na PM się umówić i spacerkowo uaktualnic? Quote
Taishi Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 My bardzo chętnie, Taishiego roznosi energia więc każda propozycja wypadu na pola mile widziana :) Quote
asiunia186 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 waneta napisał(a):Chciałabym przywitać się i przedstawić moją Akitę :-) Diera jest prawdziwym prezentem noworocznym - urodziła się dokładnie 1 stycznia 2007 roku. Pochodzi z hodowli Grodzki Zakątek w Środzie Wlk, a teraz mieszka ze mną w Warszawie. Jej imię oznacza starogrecką galerę wojenną - czasami myślę, że pomysł z nadaniem jej takiego imienia był proroczy ;-) Dierka jest pierwszym szczeniakiem z dziwnego miotu, w którym były tylko 4 suczki. Może właśnie dla równowagi ma nieco "męski" typ urody i wszyscy biorą ją za psa. Przynajmniej do czasu, aż zaczyna się łasić - wtedy już nikt nie ma wątpliwości, bo takiego wdzięku nie może mieć facet ;-) Już nie pamiętam nawet, jak wyglądał dom przed pojawieniem się Diery. To musiało być jakieś okropne i ponure miejsce ;-) Cieszę się, że mogę dołączyć do innych Akitomaniaków :-) Pozdrawiam serdecznie ola+diera witam ja oczekuje wlasnie na pieska również z tej hodowlii, Twoja sunia jest śliczna pozdrawiam ciepło Asia Quote
Recommended Posts