danka1234 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 W razie czego słuze transportem, niestety po kosztach paliwa bo to daleka trasa wiec nie mogę sama sponsorowac. Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Witam - nie mogę się na razie skontaktować z potencjalną właścicielką ( moja ciocia wybrała się na grzyby - niespodziewanie:mad: i nie mam skąd wziąśc numeru do Pani Basi), ale ja jestem pozytywnie nastawiona, bo Pani nie określiła w zasadzie żadnych kryteriów dotyczących urody psinki - a mała jest przeurocza:lol: mam pytanko, czy są jakies koszty przy odzyskiwaniu pieska ze schroniska???? Trzymam rękę na pulsie i niezwłocznie zamelduję się na watku:lol: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 RYSIAK1 napisał(a):Witam - nie mogę się na razie skontaktować z potencjalną właścicielką ( moja ciocia wybrała się na grzyby - niespodziewanie:mad: i nie mam skąd wziąśc numeru do Pani Basi), ale ja jestem pozytywnie nastawiona, bo Pani nie określiła w zasadzie żadnych kryteriów dotyczących urody psinki - a mała jest przeurocza:lol: mam pytanko, czy są jakies koszty przy odzyskiwaniu pieska ze schroniska???? Trzymam rękę na pulsie i niezwłocznie zamelduję się na watku:lol: Kochana, spokojnie (dobra, sama chodzę po ścianach z ciekawości, czy Pani się zdecyduje) :cool3:. Koszt to zdaje się 50 zł. Te dwa tygodnie, które Pani musiałaby poczekać na Dorotkę to fajny czas na przygotowania związane z przyjęciem nowego członka rodziny.. A ja się bardzo cieszę, że mogłabyś trzymać rękę na pulsie i chociaż w tych pierwszych dniach informować, czy wszystko w porządku. Ja jestem do 14 w domu, potem pracuję do 19, proszę, gdyby coś się wyjaśniło napisz mi smsa, bo pewnie będę siedzieć jak na szpilkach i moi uczniowie żadnego pożytku ze mnie dzisiaj mieć nie będą. danka1234 napisał(a):W razie czego słuze transportem, niestety po kosztach paliwa bo to daleka trasa wiec nie mogę sama sponsorowac. Danusiu, jesteś jak zwykle niezawodna. Jaki byłby koszt transportu? (licząc ze Słupska). Ja skonsultuję się jeszcze z mężem, ale być może mogłabym podrzucić psinkę do Ciebie do Słupska. Zresztą, kasa zawsze się znajdzie, w razie czego zrobimy zrzutkę. Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Sama się denerwuję:roll: Jeszcze jedno pytanko - czy milusińska bedzie miała jakąś książeczkę, co ze szczepieniami i odrobaczaniem? Soory za upierdliwośc:cool3:, ale chciałabym duuuużo móc opowiedzieć o małej Pani Basi. Wyślę na pewno smsa i zamelduję pozostałym ciotkom na dogo niezwłocznie:lol: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Pytaj o wszystko, co Twoim zdaniem wpłynie korzystnie na decyzję Pani Basi. Mała będzie miała książeczkę z wpisami o szczepieniach. Kocha spać w pościeli, przykryta, będzie uwielbiała spacerki. Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Pani w ciemno bez zdjęć się zdecydowała:loveu:, daje 50 zł na wykup psa ze schroniska:multi: - ale jeszcze jakoś chciałabym jej zdjęcia pokazać,żeby miała całkowitą pewność - a na paliwo to może jakoś razem coś tam uzbieramy:razz: Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 agatkia jak odpiszesz to nie ślę smsa Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 aha - pani ma domek z ogródkiem:lol: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Rysiak- chyba Cię ozłocę!! Cieszę się OGROMNIE!! I jeszcze dom z ogródkiem!! Nie mogłam sobie wymarzyc lepszego domu!! Dorotko, to już Twój ostatni czas w schronisku!! :multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Rysiak, skoro masz już taką dobrą rękę do znajdowania domków małym suczkom :evil_lol:, może zainteresuje Cię też wątek psiej koleżanki Dorotki- Agatki. Panny zawsze były razem, obie śliczne, obie wesołe, wspólnie chorują, wspólnie się cieszą. Poczatkowo obie panny miały wspólny wątek- nie wiem, czy na niego trafiłaś. Tamten zostawiłam jednak Agatce, a Dorotce stworzyłam osobny. Może i do Agatki uśmiechnie się szczeście, bo bez najlepszej koleżanki będzie jej smutno... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120141 Quote
RYSIAK1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ja już byłam na tamtym wątku:roll: i tak mi sie szkoda zrobiło tej panienki:roll:,że teraz zostanie sama Pani Basia ma siostrę,która też ma domek - nie szukała pieska, ale zapytam,przecież kto pyta nie błądzi. Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Super!! Pewnie, nie zaszkodzi zapytać. Quote
danka1234 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 agatkia napisał(a): Danusiu, jesteś jak zwykle niezawodna. Jaki byłby koszt transportu? (licząc ze Słupska). Ja skonsultuję się jeszcze z mężem, ale być może mogłabym podrzucić psinkę do Ciebie do Słupska. Zresztą, kasa zawsze się znajdzie, w razie czego zrobimy zrzutkę. Widzę że domek już pewny.Rysiak ukłony dla Ciebie,dzieki Tobie Dorotka bedzie miała ten domek i to jaki.:lol: Co do transportu to koszta sa takie; Ddybym jechała; Słupsk-Wejherowo-Stargard-Słupsk= 560km = 170zl Słupsk-Stargard -Słupsk = 400km = 120zł To jest liczone po 30gr za km. Quote
Diuna Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Wlasnie weszlam na watek i jestem w szoku :crazyeye::crazyeye::crazyeye::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu: Dorotka bedzie miala domek i to jaki!!!!!!!!!!!!:multi: Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Ja też się strasznie cieszę. Danusiu, wysłałam maila do osoby, o której pisałaś- zakładając jednak opcję płatną, ja mogłabym na dzień dzisiejszy zadeklarować 50 zł (jeżeli nie mogłabym suni dowieźć do Słupska) albo darmowy transport na odcinku Wejherowo- Słupsk (czyli zostanie do zapłacenia 120 zł). Czy ktoś może pomóc w sfinansowaniu Dorotce nowego życia? Quote
Rossa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Agatko ,nie mogąc inaczej pomóc , :-( dakładam się 50 zł , tylko napisz gdzie i kiedy mam dostarczyć /wysłać. Quote
agatkia Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Słuchajcie: ja: 50 zł Fiks: 120 zł Rossa: 50 zł :multi::multi::multi: Mamy mały nadmiar. Fiks, skoro ja i Rossa damy po 50 zł to może dopłać resztę (70 zł). Może być? (już wiem, że nie damy rady dowieźć małej do Słupska) Quote
Diuna Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 :crazyeye: Ciotki jestescie niesamowicie szybkie:roll: :loveu: Quote
Rossa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 No to jeden problem z głowy :multi:, Agatko tylko daj znać kiedy i gdzie podrzucić pieniązki ;) Quote
danka1234 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ależ akcja:crazyeye: ,tak szybko zebrałyscie tą kase i to jeszcze w nadmiarze :evil_lol: czyli wszystko mamy ustalone, teraz tylko poczekamy kiedy Dorotka bedzie mogła wyruszyc do swojego domku i jedziemy, ale skoro ma miec sterylke to chyba gdzies za 2 tygodnie. Quote
Diuna Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 danka1234 napisał(a):Ależ akcja:crazyeye: ,tak szybko zebrałyscie tą kase i to jeszcze w nadmiarze :evil_lol: czyli wszystko mamy ustalone, teraz tylko poczekamy kiedy Dorotka bedzie mogła wyruszyc do swojego domku i jedziemy, ale skoro ma miec sterylke to chyba gdzies za 2 tygodnie. Nie lubie czekac,ZWLASZCZA w takich sytacjach :diabloti: Quote
agatkia Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Dziewczyny, to ja mam fantastyczne wieści. Uda się zorganizować (prawie) darmowy transport :) Zadzwoniła do mnie osoba, która zaproponowała przewiezienie Dorotki ze sŁUPSKA do Stargardu Szczecińskiego na własny koszt (tak, tak, Danusiu, to ta osoba, której ogłoszenie znalazłaś). Superowo, prawda? Pozostanie nam jedynie przetransportowanie Dorotki do Słupska- Danusiu, mogę w tej kwestii na Ciebie liczyć? Ja niestety nie będę mogła- o koszty się nie martw :cool3: Quote
Małgorzata 40 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Witam wszystkich! Skontaktowała się ze mną droga mailową agatkia ,chwilę temu rozmawiałyśmy ,co prawda tylko telefonicznie...jeśli chodzi o transport Słupsk -Stargard- nie ma problemu ,jestem do dyspozycji ,tylko muszę wiedzieć dokładnie o jaki dzień chodzi ( praca-ale bywają i wolne dni).Jeśli więc mógłby ktos podrzucić suńke do Słupska ,to dalej już zawiozę.Oczywiście koszt transportu biorę na siebie ,tak jak napisałam na Mapie Dogo. Czekam na informacje. Serdecznie pozdrawiam. Małgorzata Gdyby problemem nie dającym się przeskoczyć okazało się dowiezienie suńki do Słupska...pomyslę ,co da się zrobić Quote
Recommended Posts