Jump to content
Dogomania

2 x CACIB Maribor (SLO) 20-21.09.2008

Recommended Posts

Posted

wyniki:

Sobota, sędzia: Marija Kavcic (SLO)
PSY
szczeniat
Stars at Sea Fer in the Night - WO

młodziez
Route 66 de Gabritho - dosk I, CAJC, BOB Jr
Family Song`s Calvin - dosk II

posrednia
One to Remember de Gabritho - dosk I, CAC, CACIB
Valentino Favonius - dosk II

championow
Sea Fire`s Faithful Falkor - bdb
Laureola`s Harry Potter - dosk I, CAC, res.CACIB

SUKI
mlodziez
Cioccolata Amara Salsa - dosk I, CAJC

posrednia
Aprilia Pearl Gattaca - dosk II, res.CAC
Vodka Martini Sakladir - dosk I, CAC, res.CACIB

championow
Family Song`s Ula - dosk I, CAC, CACIB, BOB

-------------------------------------------------------------------------------

NIEDZIELA, sędzia: Denis Kuzelj (SLO)
PSY
szczeniat
Vetiver de Gabritho - WO

młodziez
Route 66 de Gabritho - dosk I, CAJC, BOB Jr
Family Song`s Calvin - dosk III
Erand Amazing Man After Shave - dosk II

posrednia
One to Remember de Gabritho - dosk I, CAC, CACIB, BOB
Valentino Favonius - dosk II, res.CAC

championow
Laureola`s Harry Potter - dosk I, CAC, res.CACIB

SUKI
mlodziez
Cioccolata Amara Salsa - dosk I, CAJC

posrednia
Aprilia Pearl Gattaca - dosk I, CAC, CACIB
Vodka Martini Sakladir - dosk II, res.CAC

championow
Family Song`s Ula - dosk I, CAC, res.CACIB

Co do sobotniego sedziowania... sedzina dentystka, ogladala zeby bardzo dokladnie i wlasnie za braki w uzębieniu Falkor dostal bdb. Co do jej kompetencji mam kilka zastrzezen, bo wedlug mnie rase powinien wziasc Route 66 lub One to Remember - wziela Ula - srednio pokazujaca sie, no ale u niej akurat to bylo malo wazne. Czym sie tak naprawde kierowala ciezko powiedziec.
W niedziele sedziowal nas Denis Kuzelj - przed wyjazdem dowiedziałam sie o nim "strasznych" rzeczy! I w sumie obie z Salsą miałyśmy niezłego stracha. Podobno używa całej skali ocen i rzadko daje doskonałe... tym razem widać miał dobry dzień Jednak nie obeszło sie bez zdziwienia - w katalogu Valentino widnieje jako sam w klasie posredniej, Salsa wchodzi na ring a tu nagle biegnie handler z One to Remember. W katalogu jest errata, ale tego psa tam nie ma... wiec coz nam pozostalo - zacisnąć zęby i patrzeć jak to nas oszukują. Vinek niestety przegrał... jakby był pierwszy miałby szanse na CACIB, a tak to
Sedzia zwracał uwage na temperament i ruch. Kazal nam długo biegac a ring maly nie byl Dokladnie tez ogladal psa na stoliku. Pozatym bardzo sympatyczny i kulturalny

Ogólnie jestem bardzo zadowlona - plan wykonałam w 50%, po sobocie nastawiałam się na porażke i nawet psa nie przygotowałam w 100%, olałam to bo byłam przemęczona, zaziębiona i Api tez nie miała humorku - i trzeba chyba tak robić bo wtedy jak sie wygra to radosc jest podwojna. Api w sobote szła jak burza, stala jak zaczarowana i przegrala a w niedziele pokazala sie tak sobie, stac jej sie nie chcialo, bala sie dobermanow, ktore cwiczyly wsyatwianie tuz przy naszym ringu (wchodzly na nasz ring po grzywkach) i wygrała, moze jakby pokazała sie tak jak w sobote miałybysmy rase (?) Zartuje oczywiscie :)

Posted

Dostalam kilka (dosłownie) fotek od Simbik

Psy kl.młodziezy - I, II i III lokata (od lewej)

de gabritho i family song`s

Apinka

i porównanie o BOB - NDPwR, NDSwR i juniory

Posted

miniaga napisał(a):
Jeszcze raz gratki dla Api i gratulacje dla Vódeczki.

dla Tiili, ktora dostala ZwMl w oba dni mimo ze lecialy bdb, nie trzeba, naprawde sie obejdzie :razz::razz::razz:

Posted

[quote name='meta']dla Tiili, ktora dostala ZwMl w oba dni mimo ze lecialy bdb, nie trzeba, naprawde sie obejdzie :razz::razz::razz:

Matylda kochanie. Ja cię najmocniej przepraszam. Nie doczytałam, dostałam skiem wyniki o Vódeczce i Api i nie wiedziałam:placz: Mam chorego Tośka i wogóle nie kontaktuje...

GrATULUJĘ SERDECZNIE I SZCZERZE. 2 zw mł. to duże osiągniecie w jeden weekend.:multi::multi::multi::multi: