Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weekend był piekny.Jasne,ze u nich bylam,czy ktos watpi,ze nie?:razz::mad: Zjadły z checia przekąski,witaminy,podczesane,wyglaskane.
W piatek Mars wpadl zadem w doł wykopany przez Karolinke.Nieduzy doł,ale Marsowi juz ciezko bylo sie wydostac,dla mlodego psa,to bylaby sekunda.Pomoglam dziadkowi,no,ale przykry to widok,nie przecze.Doł zasypany,buda przeniesiona,zeby jej nie kusila (upodobala sobie kopanie akurat pod nia) ale czekamy na dalsze innowacje Karolinki.
Dzis od drugiej osoby uslyszalam,to,co niedawno sama napisalam :tu powinni byc przywozeni seniorzy na wozkach i tak sobie z nimi posiedziec,popatrzec na nie,poglaskac w ramach terapii.

Posted

Tak duzo Germanow przenosza psy:lol::lol::lol:( a to takie male potyczki z poczatkow pobytu w londku)

A ja dzis wygrzebalam w swojej poczcie,,,,zdjecia Balbiny z czasow mlodosci ,,przeslane przez Brazowa,,,,kurcze ,,,ale ona kiedys wygladla,,,tzn jeszcze nawet nie tak dawno!!!!
A teraz to juz taka starusienka,,,mala

Ale niestety czasem nawet mimo checi,,,nie mozemy sobie pozwolic na psa czy tez na inne zwierzatko!!!,,,Mimo ze glowimy sie niemilosirenie co by tu zrobic ,,,!!!!!

Ale naszczescie sa tez ci ,,ktorzy maja czasem lepsze warunki i moga przygarnac jakiegos bidulka ze schroniska!!!!oby Balbinie sie udalo!!!!!

Posted

pies? napisał(a):
ciekaw jestem kiedy ja wygrzebię zdjęcia Muchy za młodu...chyba nigdy:)

Za kilka lat jak wygrzebiesz zdjecia,,,Z poczatkow przygarniecie Muchy do siebie to bedziesz mogl powiedziec ,,ze to sa tej babciny portreciki!!!:razz:

Nawet jak ja patrze na swoje zdjecia sprzed kilku lat ,,to mysle sobie,,,o w mlodosci to ja bylam nieco inna,,,:lol::lol::lol::lol:

Posted

pies? :oops::oops::oops: oj,przypomniales mi o tych fotach.

Bylam dzis u nich,Balbina jak zwykle pozarła swoja dodatkowa porcyjke,na społke z Marsem.Najgorsze,ze pada,juz sie zaczeło jesienne błocko.Widze po Marsie,ze wiekosc dnia spedza w budzie,bo pokazuje sie suchy,ale Balbina nie potrafi sie tak oszczedzac :shake:

Posted

Pamietacie,,jak Balbina wrocila do schroniska,,,bylo wielkie poruszenie i oburzenie ,,ze krzywde sie jej wielka wyrzadzilo!!!A teraz???? nikt nawet do niej nie zaglada!!!tak jakby sprawa ucichla i Balbina juz nie miala innego wyjscia tylko spedzic reszte swoich dni ,w schronie!!!!
Sadzilam ze cos sie ruszy!!!Balbiny komus zrobi sie zal,,,ze tak zostala potraktowana i wrzucona spowrotem do schronu!!!Ale chyba,,,pomylilam sie!!!!!!!

Nie ma chetnych ,,,nie ma obserwujacych i malo dogomaniakow!!!!!!

Posted

to nie tak olenko,ze nikt nie mysli,nikt nic nie robi,nikt jej nie odwiedza...tylko wszystko sie dzieje,troche w drugim obiegu.Jak bedzie efekt-napiszemy....ale dopoty nic sie nie zmieni,to trudno sobie i innym robic nadzieje.

Posted

też mnie to dziwi
szum był, bo nieodpowiedzialni ludzie wyrządzili jej krzywdę
ale dziwi mnie również, że dalej zajmują się psami w schronisku
to wprawdzie decyzja schroniska, ale dziwić się mam prawo
tak się odgrażano, że będą szukać domu i gówno z tego było
nie z domu tylko z szukania

też myślałem, że więcej osób tutaj będzie zaglądać
szczególnie, kiedy okazało się na fotach, jaki to ładny psiak
namawiałem na odwiedziny wątku sporo osób
pojawiła się tylko jedna

jednak nie ma co wpadać w załamkę
może jednak coś się zmieni
ktoś spadnie z nieba
nie ma co się bać, że to stary pies
ja wziąłem Muchę w podobnym wieku
i co?

i dziś mija półtora roku !

Balbinka zasługuje na dobry dom- jeśli jesteś tu gdzieś, zaglądasz, zastanawiasz się- służę radą, po prostu...

Posted

Tundra napisał(a):
A co Balbinka sadzi o kotach?

to pytanie z natury zwykłych, rzuconych w przestrzeń, czy opatrzone jakimś konkretem w domyśle ? / istniejący gdzieś, jakiś dom z kotami w tle :) /

Posted

A tak na marginesie ,,,to tak sie przygladam swojemu banerkowi ,,,,i mysle,,,o psia kosc ,,ale mam psiaki na nim,,,,,,,!!!!!
Sulek wyploch i dzikus,,Mika obronca jakich nie malo,Dofi uciekinierka i buntowniczka,Hop gawedziarz:evil_lol:,Alaska skromna az do bolu!!!!!
No ,,,magiczna paczka!!!!!!!!!!kurczaki jedne,,,,!!!!!!!!!!!!!!:p:p:p

Posted

pies?-Tundra juz powiadomiona,co Balbina sądzi o kotach.
Tundra nigdy nie rzuca pytań z czystej ciekawości,ale powoli-od pytań chetnych do adopcji z zagranicy,do przybycia psa w ich ramiona jest zwykle dłuzsza droga.Trzeba dom sprawdzic,potem miec plan B,na wypadek,gdyby adopcja nie wypaliła-bo tak moze byc zawsze,a pies musi byc bezpieczny,czyli miec miejsce w DT u kogos z organizacji,potem jeszcze szukanie transportu....a na sam koniec dowoz psa do jakiegos miejsca w Polsce,skad pies bedzie mogl pojechac do Niemiec.