Poker Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='zula131']A co powiedzielibyście na to: LOT - planowanie podróży - wycena Wiem, że to tylko czysto teoretyczne rozważania, bo koszty, koszty, koszty... Ale o ile mniej stresujących godzin w podróży dla psich staruszków... na pewno samotny lot w zimnym luku bagażowym, w klatce jest bardziej stresujący, Quote
ma_ruda Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Poker napisał(a):na pewno samotny lot w zimnym luku bagażowym, w klatce jest bardziej stresujący, Też tak sądzę. Może dla Balbiny rozwiazaniem byłby sedalin? Moja sunia tak podróżowała z Krakowa nad morze (ponad 10 godzin pociagiem + ponad godz. w autokarze + nowe miejsce pełne obcych ludzi). Mam wrażenie, że nie zauważyła, że zmieniła miejsce pobytu a jednocześnie była w całkiem dobrym kontakcie. Nie wiem jakby było bez sedalinu, bo to była jej pierwsza podróż ze mną ale ogólnie sunia jest bardzo lękliwa i mam problem nawet kiedy chce wejść z nią do sklepu. Quote
brazowa1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 nie, żadnych eksperymentow z lekami. Najbardzej sie boje,ze nie znajde tranaportu do kalisza.Kolezanka w ktorej pokladałam nadzieje,nie moze-samochod jej szwankuje :( Quote
Tundra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Podrzuce ja- to moze nas ktos podrzuci do KALISZa? Quote
pies? Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 napisałem już na wątku Marsa, ale powtórzę i tu: Mars sam z Sopotu do Kalisza czy oboje do MILICZA i Balbina dalej do Niemiec? bo o co chodzi z Balbiną i Kaliszem, przecież ew. transport do Niemiec miałby być z Milicza Quote
Tundra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Swiat jest maly;) Tam sa chyba dobre fluidy kolo Kalisza, to jest ew. druga opcja- Balbina moglaby(???) jechac dalej tez z Kalisza Quote
brazowa1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 samochod juz jest. Awaryjnie,gdyby kolezanka nie dostala pozwolenstwa na wypozyczenie z pracy wozu - mam pomoc w przewiezieniu psow pociagiem.Pomoze Millarca. Teraz tylko czekam na: -sprawdzenie szczepienia Balbiny (mam mała nerwowke) -potwierdzenie przyjazdu Niemcow do Kalisza -dogranie w schronisku odbioru psow z kierownikiem -czy ktos jest w stanie zalożyc 170 zł na chip i paszport dla Balbinki? Jak najbardziej do zwrotu.Tylko załozyc. -pieniadze na benzyne sa :) :) :) Quote
wiewiora1 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 ponka1 napisał(a):Jak Ci dostarczyć pieniądze na chip ? Najprostrza droga to na miotle ,,a potem musisz doleciec na brazowa gore ,,gdzie mloda strozuje i zapukac 3 razy specjalnym szyfrem,,, Podniesc wezowa skore i uderzyc nia o zloty kielich i to bedzie tyle.,,,,,:) ok naogladalam sie filmu,,,,to chyba ze szczescia ze te 2 staruchy w koncu sie doczekaly!!!!!:multi::multi::multi: Ponka ,,jestes niezastapiona!!!!!!!! Quote
brazowa1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 :sg168::roflt:pies? napisał(a):wiewióra...ale Ty masz zioło:) a najfajniejsze,ze nasz wiewiorka nic,nic,nic :lol:,nawet swojskie piwo Jej nie smakuje!a wizja swiata odlotowa :):multi:wiewiorki juz tak maja. Quote
ponka1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Oj, ciesz się, ciesz:multi:, to była ostatnia rzecz jakiej się w tym roku spodziewałam, rózne szły, ale tutaj wiadomo. No a teraz trzy sopociaki w jednym czasie rozjadą się po Polsce i poza :lol: Z tymi wiwatami jeszcze poczekam, bo już mi się miejscowości i psy mylą. Quote
wiewiora1 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 pies? napisał(a):wiewióra...ale Ty masz zioło:) Taaaakkkk ,,,chyba na przeczyszczenie!!!!!:razz: A do tego slodkiego potrzebna jest Holandia,,,,tak wiec jak cos to dowioze tam psa:),,,,,,,na miotle!!!!! Ponka mi sie tez juz myla miejsca docelowe psow!!!wiec milo i z chumorkiem sledze losy naszych sopciakow ,popijajac chruscianke!!!:) Jeszcze raz , wielkie dzieki ponka ,,ze jestes z nami sopociakami!!!:multi::multi::multi:(no widzicie ,,wiewiorki sa czasem przydatne ,,do sciagania fajnych wolontariuszek) Quote
brazowa1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 nie obiecuj,nie obiecuj,wiewiorko,bo Tobi (ten sznaucerkowaty,co go tak uwielbialam),on ma dom zaklepany w Amsterdamie...no nie wiem,jak musze jakas klauzure zawrzec w umowie,co nie? on i taki juz wyluzowany... Quote
wiewiora1 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Przepraszam ,przepraszam,,ale Amsterdam a Holandia to dwa osobne kontynenty!!!!wiec nie wiem jak mialabym sie tam wybrac za jednym odpaleniem!!!!! A magicznej rozczki jeszcze sie nie dorobilam,,,,,:) Ok,,,moze ja juz lepiej spac pojde!!!!!:cool3::cool3::cool3: Quote
Tundra Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 To gdzie wlasciwie trafi Balbinka? Mozna zdradzic cos wiecej? Quote
brazowa1 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 do rodzicow psa? dziwnie wyglada tak napisane,wiec inaczej-do rodzicow uzytkownika o nicku "pies?" wiem,ze tamci ludzie sa bardzo dobrzy i czekaja...to zapewne wspanialy dom.Tylko,gdy dowiedzialam sie,ze moga byc razem,w sumie "niedaleko",bez lęku o transport i kondycje Balbiny,nie moglam nie skorzystac z takiej okazji dla obu psow.Beda razem,znaja sie jak łyse konie,bedzie im latwiej.Balbina bedzie motywowac Marsa do zycia,Mars bedzie ja nasladowal,dzieki niej nie bedzie wszystko dla niego nowe.On juz nie pamieta pewnie domu-Balbina pokazala w czasie kapieli,ze doskonale wie,co to dom.Od razu wlazla na łozko.I wie,ze nie wolno na nim leżec,bez zaproszenia.Dlatego,mimo iz jest mi potwornie glupio wobec tych ludzi,ktorzy czekaja na Balbine,wiem,ze to podwaza moja wiarygodność,ale chcialabym,zeby Mars i Balbina byly razem;Mars warknie na nia przy misce,ona skacze mu po glowie,ale sa dla siebie wsparciem.Maja za soba niejedna zime we wspolnej budzie,razem lazily po schroniskowym blocie,gdy padało... Quote
ElzaMilicz Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Gratulacje dla Psa i wielkie podziękowania dla jego rodzicow. Cichutku o takim właśnie rozwiązaniu myślałam, ponieważ nasuwało się samo... :p Quote
wiewiora1 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 A ja nawet nie podejzewalam ,ze pies?moze w tym maczac palce!!!! Ale wszystko sie jak na razie super uklada dla naszych staruchow ,,,,,i przynajmniej jada blisko i za pewno wiele zdjec bedzie!!!!1:multi::multi::multi::multi:a to wiewiorki lubia najbardziej,,,,,! Quote
koss Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 NIESAMOWITE-to wszystko z powodu nadchodzącej Nocy Betlejemskiej,ponoć jak wieść gminna niesie wtedy Cuda sie zdarzaja!!!.Boże jak miło... Brazowa ale preznt podchoinkowy dostałas...tylko zazdroscić:p A nie ma jakiś krewnych PSA-co by wolne miejsce mieli dla psa:evil_lol: Quote
zula131 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Cuda się nie zdarzają, cuda czynią - Brazowa:loveu:, Pies?:loveu:, jego Przewspaniali Rodzice:loveu: i paru jeszcze innych "nawiedzonych":loveu::lol:. To najwspanialsza wiadomość w tym guupim roku, zwyłam się jak bóbr i ciągle jeszcze wydaje mi się, że to sen :crazyeye:. Quote
ma_ruda Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 zula131 napisał(a): ...i ciągle jeszcze wydaje mi się, że to sen . Przeczytałam wczoraj tę niezwykłą wiadomość i nie wiedziałam co napisać:razz:, bo.....nie mogłam uwierzyć w takie szczęście Balbiny i Marsa:multi:. Zastanawiałam się czy dobrze zrozumiałam to co do tej pory czytałam? Dopiero co cieszyłam się, że Balbina będzie miała domek ale w tej radości przeszkadzał mi żali, że Mars zostanie sam. A tu taka niespodzianka. Rzeczywiście to jak sen. Pies?- nie napiszę co teraz czuję, bo......czuję sie onieśmielona:oops::Rose: Quote
koss Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 pies:calus::cunao:-a czy można zobaczyć jakies foto-szczęsliwych nieziemsko staruszków,...dostałam za Twoja SPRAWĄ NAJPIEKNIEJSZY PREZENT GWIAZDKOWY-DZIĘKUJĘ No a teraz już proza życia -dziewczyny myślę że zwazywszy na wiek piesów-wydatki na nie są poczwórne:oops:...moze by tak przed gwiazdką jakąs kasę wysłac,aby pies mógł sprawić Gwiazdora piesom-:bigcool:...co Wy na to... Quote
Recommended Posts