brazowa1 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 tego nie wiem.Bede je widziala prawdopodobnie w piatek. Quote
wiewiora1 Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 brazowa1 napisał(a):tego nie wiem.Bede je widziala prawdopodobnie w piatek. To gdzie Ty sie ,,do kurczakow jednych wloczysz,,!!!???? Do pracy ,,do odwiedzin,,i to juz!!!! No masz ci babo los z ta Brazowa,,,,,koszmar,,,:cool1: Tylko imprezy ,chlopaki i rozrywki jej w glowie,,,a potem nie pokazuje sie w schronie tygodniami!!!!!ACh ta dzisiejsza mlodzierz!!!:shake: Quote
brazowa1 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 wiewioraaaaaaaaaaaaa! jak Cie dopadne!!!!!! jakie mi PR robisz?!!!!!!:mad: Quote
wiewiora1 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 a no dopadnij mnie ,dopadnij,,,,wchodzisz na rayners albo wizzard i,,,,,,,,lecisz,dopasc wiewiore"_:eviltong: Quote
pies? Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 czy jutro ``dni otwarte`` schroniska? może ktoś wypatrzy naszą parę? Quote
brazowa1 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 nooo,powiało optymizmem,ale jak nas zycie uczy...:shake: Balbina wie,ze jest bardzo waznym psem. Ona skacze!wysoko,bardzo wysoko.Tyle tylko,ze czesto lądowanie konczy sie upadkiem :shake:,bo to staroć.Ale ogolnie ,widzialam ja dzisiaj,jej stan z kazdym tygodniem jest lepszy.Tylko zimy sie bardzo boje. Apetyt ma ogromny. jej boks,w ktorym przebywaja same beznadziejne przypadki,powinno sie wynajmowac dla ludzi,ktorzy maja problemy emocjonalne-tam w ciagu godziny dostaliby tyle radosci,optymizmu i miłości w psim wydaniu,ze starczyloby im energii na poł roku.Chyba Wam to kiedys nagram. Quote
ma_ruda Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Na zdjęciach Balbina prezentuje się tak świetnie, że trudno mi zrozumieć dlaczego jest traktowana jak "beznadziejny przypadek":shake:. Quote
brazowa1 Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 ma_ruda napisał(a):Na zdjęciach Balbina prezentuje się tak świetnie, że trudno mi zrozumieć dlaczego jest traktowana jak "beznadziejny przypadek":shake:. Ma ruda, bo jest:stara (14-16 lat?),brzydka,ma zjechane stawy,sika w domu i w schronisku od x lat.Nie wiadomo w jakim stanie sa jej organy wewnetrzne,a mozna przepuszczac ,ze tez w kiepskim.I jest głucha. I nikt jej nie chcial ,gdy byla mlodsza i sprawna,wiec czemu teraz mialby ktoś chciec? Quote
ma_ruda Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Że stara- trudno dyskutować. Ale "brzydka"? Być może. Za to jest fotogeniczna;). Ale tak jak juz pisałam wcześniej - z pewnością Balbina jest psem dla amatorów ras ozdobnych. Skoro więc mamy nadzieję, że zdarzy się cud:cool3: to uroda i wiek Balbiny są bez znaczenia. Quote
pies? Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 w życiu nie powiedziałbym, że jest brzydka czy sika w domu- NIE WIADOMO a, że nikt jej nie wziął jak była młoda, nie znaczy, że nie uda się teraz / znowu vide moja Muszka - a propos Muchozola- jutro foty na jej wątku z dzisiejszego wypadu za miasto, zapraszam / beznadziejne jest tylko to, że Balbi tak długo w schronisku a przez ostatnią trefną pseudo adopcję, przypomniała sobie ten lepszy świat ...chociaż...pies tego nigdy nie zapomina ale ma przynajmniej Marsa- i z nim powinna iść / to byłaby bajka / Quote
brazowa1 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Tak,to byloby wiecej niz bajka. ale bajka juz byloby gdyby Balbina poszła sama.Teraz ona jest w dobrej kondycji,jak na swoje mozliwości.Ma siły.Tak sobie mysle,ze podroz nawet ta dalsza teraz dalaby rade spokojnie znieść.No i tyje z czego sie bardzo ciesze,nawet siersc ma błyszczaca. Zjadły dzis sobie z Marsem duza puszke Animondy,ale była radocha! Quote
brazowa1 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 pies? napisał(a):tycie tyciem , ale bez przesady :) ona musi.Przed nia jesien i zima-na dworze.Zima psy zawsze chudna,a ona do tego sporo sie rusza.Jak jeszcze troche przytyje,nic jej sie nie stanie,teraz ma wage idealna,jak na staruszke.Cos ja musi ogrzewac. Quote
wiewiora1 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Dobrze ze jest choc Mars na rozgrzewke!!!! Tez trzymam kciuki zeby sie udalo wszystko co najlepsze do niej Quote
pies? Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 a jak tam w niedzielę? był spacerek? trochę innych zapachów? Quote
wiewiora1 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Ja jestem najgorszym zmarzluchem swiata,,,pamietam nawet jak Brazowa przynosila mi specjalne puhowe kurtki zebym nie zmarzla,,, Dlatego wiem jak te psy cierpia w zimie,,, Kiedys nocowalam na dworcu w olsztynie ,,bylo -14 stopni,,,i powiem szczerze ,gdybym musiala spedzic tak cala zime,,,wolalabym sie rzucic pod samochod!!!!! Dlatego tak wazny jest dom dla psow,,,,mimo budy ,,siana itp ,,marzna niemilosiernie!!! Pamietam ich radosc kiedy dokladalo sie swierza sciolke,,,,szalaly jak glupie z radosci ,,ze maja ciepla dostawe ,pachnacej slomy!!!!! Quote
szuwar Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Balbina jest piękną staruszką i tu akurat nie ma się czego wstydzić. Na pewno znajdzie się ktoś, kto ma warunki i się zakocha. Quote
szuwar Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 A tak w ogóle, to czy ona ma jakieś ogłoszenia? Mogłabym ją wystawić na allegro np. Quote
wiewiora1 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Oby jej i marsowi ,,przed prawdziwa zima sie udalo ,,ich kosci sa bardzo slabe i moga nie wytrzymac kolejnych mrozow!!! Ciotka olka wie cosik o tym!!!:shake: Quote
pies? Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 to może wykombinować im coś na zimę? / gdyby nikt się nie pojawił / tylko co? ocieplić budę? kupić coś? nie znam realiów schroniska, więc pytam po omacku coś chyba jednak można pokombinować co? Quote
brazowa1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 beda miały słome i "firanke"-pytanie tylko,czy Karolinka tego nie pozrywa,bo malo w ktorej budzie uchowaja sie dłuzej niz poł dnia :roll: Quote
wiewiora1 Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Oj z tymi firankami to zawsze byly jaja,,,my przybijalismy,,,,pracownicy se starali a psy za 10 min odrywaly czesto,,, Mielismy nawet eksperta ,ktory opracowal specjalny patent ,,zabezpieczajacy przd psia nuda i checia rwania firanek,,,,ale niestety i to nie przeszlo!!!!!!:evil_lol: Miejmy nadzieje ze buda ,sloma i mars Balbinie wystarczy!!!!! Quote
pies? Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 a może ``osteropianować`` budę ? i jakieś mocne posłania ? nieważne , że ubłocą- przynajmniej jakaś izolacja ... nie wiem, ale podsuwajcie pomysły... i bez śmiechów, bo kombinuję, jak umiem :) Quote
zula131 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Dino ciągle pamięta Balbinkę i Marsa (Dolara też :evil_lol:), żywo reaguje na ich imiona. Gdyby warunki lokalowe były inne, chętnie przygarnęłabym tę cudną parkę, niestety, nie ma szans :shake:. Starsze psy naprawdę młodnieją w nowych domach, są niesamowicie wdzięczne i przekochane, wiem coś o tym. Skoro Hektorowi się udało, to i tutaj może zdarzy się kolejny cud:thumbs: Quote
Recommended Posts