Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiulka, gratuluję otwarcia Pa-liskowej galerii :Cool!::Cool!::Cool!:
Bardzo fajnie zobaczyć Twoje pociechy, kiedy to były maluszkami i teraz jako dorosłe akitki :loveu: Poza tym nasze akitki mają wspólnych przodków, więc i dla mnie to taka rodzinna, sentymentala podróż do korzeni :razz:
Jeszcze raz gratuluję i obiecuję, że będę tu częstym gościem :bigcool:

Posted

Niestety zdjęć pierwszych miotów na razie nie mam, musze zdjęcia zeskanować, więc wstawiając zdjęcia naszych szczeniaczków o miocie pierwszym „A” mogę tylko napisać tyle, że był w 2000 roku i mamusią szczeniaczków była Kleodike a ojcem francuski psiak Musuko Hanasaku Ayashi

Wśród tych szczeniaczków był piesek, oczywiście największy, najgrubszy i na pamiątke mojej podwórkowej ksywki został nazwany Asiol :flaming: , w końcu do pańci podobny :D

Kolejny miot to przedostatni miot naszej hodowli Akit Amerykańskich – literka „S” nie wiadomo dlaczego :D :D :D

Następnie mieliśmy szczeniaczki po Kleodike zwanej „Andulka” i Taimirze Iw-Bil - naszym Billim. Wtedy urodziło się 5 białasków i do dziś dnia był to miot gigantów. Zostaliśmy zaskoczeni porodem i nie zdążyliśmy przeprowadzić Andulki do porodówki i zaczęła rodzić w budzie, a wtedy było tak zimno, że to się w głowie nie mieści. Na szczęście wszystko się udało, wszystkie szczeniaczki jak morsy w futerku mamusi przetrwały 1 noc i już wszystkie następne.

Poniżej zdjęcia szczeniaczków:

Dorosła Bakira

Dorosły Byshio

Bakira to mama znanego na forum psiaka AMAI-a Bakira wł. Chris

Posted

W roku 2002 narodził się pierwszy miot po Kleopatrze Imaginacji – „Rudej”. Ojcem szczeniaczków był P`Koshu D`Obakosow, którego zdjęcia są powyżej. W tym miocie było 6 maluszków w tym nasza Chikaka.

Chikaka - jako szczeniaczek (niestety jak na razie nie mogę znaleźć innych zdjęć z tego okresy jej życia)

często pokazywana na wystawach Chokai

Chita

oraz Casumi, na zdjęciu z naszym Amerykańcem Zetą o której trochę później :-) Te dwa psiaka zamieszkały u M. Czerniak właścicielki hodowli Imaginacja z której pochodzą m.in. nasze dwie sunie oraz Asztarek Kasi i Łukasza, których wszyscy akiciarze znają.

Posted

Teraz nadszedł czas na rodzeństwo Zety czyli ostatni miot naszej Amiki i zarazem ostatni miot w dziejach naszej hodowli Akity Amerykańskiej (jeszcze wtedy Dużego Psa Japońskiego). Zeta miała jeszcze 5 rodzeństwa.

Kilka zdjęć tego najbardziej kolorowego miotu :-)

to był fajny okres 27 marca urodziło się 6 akitek a 5 kwietnia – 6 DJP, ale była gromadka :-) Do dziś dnia wspominam te super stadko !!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Asiu, zatraciłam się w Pa-liskowej galerii :loveu: Bardzo fajnie czyta się historię Waszej hodowli i przegląda te archiwalne fotki Waszych akitek.

Jeszcze raz gratuluję super pomysłu na galerię!:multi:
Chyba nie muszę dodawać, że z niecierpliwością oczekuję na kolejne opowieści "babci" Asi :lol:

Posted

W 2002 roku rekordowo jak na naszą hodowlę mieliśmy 3 mioty. W grudniu 2002 roku urodziło się 8 maluszków Kleodike Imaginacji i P`Kosku D`Obakosow.

Miedzy innymi była Dikaka

oraz Daiko

I dorosły Daikuś, który na pewno jeszcze pojawi sie w naszej galerii

Posted

W czerwcu 2003 Kleopatra została ponownie mamusią, tym razem szczęśliwy ojcem 4 maluszków był Rengoku de la Valee des Dragons Sacres hod. Roal. Szczeniaczki z tego miotu wiele razy dało nam dużo powodów do radości poprzez swoje osiągnięcia wystawowe.

Cała czwórca

Fumiko Pa-Lis

Jak szczeniak, wielki urwis, te zdjęcia udało mi się zrobić jak był na wystawie w Łodzi w klasie baby bo już, tak samo jak tatuś miał dosyć kilkugodzinnego oczekiwania :)

I jako dojrzały facet

To jest zdjęcia zrobione po sopockiej wystawie, gdzie spędzaliśmy razem weekend. 20 poznaniaków przybyło na wystawę z 2 akitkami :)

• 3 weeks later...
Posted

Witam,do Ciebie też dotarłam :evil_lol:.Z ogromną przyjemnościa ogląda się Twoją galerię,rewelacyjny pomysł na przedstawienie historii hodowli,a masz kogo pokazywać :loveu:.Przy okazji witam również pozostałch akitomaniaków i tych znanych i nieznanych.

• 4 weeks later...
Posted

Ostatnio nie mam czasu, żeby powklejać zdjęcia, ale dzisiaj będzie kilka z wydarzeń w naszej rodzince z roku 2008 roku J

Na początek Lipiec – ślub Leszka i Ani wł. Chikaki Pa-Lis

Zdjęcia z sesji (robione nie przez fotografa, tylko po cichu z boczku, żeby nie przeszkadzać).

Rodzinka w komplecie

Jak widać żonka nie ważna, byle jamniczek był bezpieczny, hehe. Zuzek to druga miłość Leszka :)

Posted

[quote name='Asiunia02']

Jak piękna i romantyczna historia!
Serdeczne gratulacje dla brata i jego nowej rodzinki:loveu:

Zdjęcia Waszych futrzanych dziewuch wyślę juz niedługo...;)

• 2 weeks later...
Posted

[SIZE="3"]Akitek tutaj dużo, ale nie widać naszej "panderozy", która już kilka lat jest w przebudowie i jeszcze kolejne X lat będzie. Z miesiąca na miesiąc jest inaczej, więc zdjęcia już troszeczke nieaktualne :)

Nasze małe boisko (tylko szkoda, że po bokach drzewa stoją – hihi )

Widok na „boisko” z drugiej strony

takie figle po trawniku to rzadkość, zaraz się przekonacie dlaczego, i w takim składzie to już wogóle (na zdjęciu Dona, Chikaka, Kleopatra i malutka Hachiko)

Posted

przyczyna zakazu – ciągłe niszczenie kwiatków i obgryzanie drzewek J

a także ciągła obserwacja innych domowników – w tym przypadku Gutek upatrzył sobie małe kurki

Posted

Widok z jednej strony na lokum naszych akitek.

Co prawda zdjęcie zrobione już dawno temu, teraz się trochę zmieniło :) np. wskutek niszczenia kwiatków musiał powstać ogromny wybiegł, który widać na załączonym obrazku.

Niestety w związku z zakupem krótkonożnych stworzeń musiał powstać drugi wybiegł

zabawa Hachiko – niestety teraz już się tak nie daje

I wariacje przy wollierze dla papużek i jednym z gołębników, który mamy niestety kilka :)

• 3 weeks later...