Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 I na koniec "MADE IN JAPAN" czyli rodzice DONY i dziadkowie KIDORI Sarui Go Sakai Suwa Fujimaru Go Kozaki Quote
Kasia_i_Łukasz Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Asiulka, gratuluję otwarcia Pa-liskowej galerii :Cool!::Cool!::Cool!: Bardzo fajnie zobaczyć Twoje pociechy, kiedy to były maluszkami i teraz jako dorosłe akitki :loveu: Poza tym nasze akitki mają wspólnych przodków, więc i dla mnie to taka rodzinna, sentymentala podróż do korzeni :razz: Jeszcze raz gratuluję i obiecuję, że będę tu częstym gościem :bigcool: Quote
cropka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Super relacja, czekam na więcej. W końcu poznaje też rodzinke mojego miśka :p. Quote
Asiunia02 Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Niestety zdjęć pierwszych miotów na razie nie mam, musze zdjęcia zeskanować, więc wstawiając zdjęcia naszych szczeniaczków o miocie pierwszym „A” mogę tylko napisać tyle, że był w 2000 roku i mamusią szczeniaczków była Kleodike a ojcem francuski psiak Musuko Hanasaku Ayashi Wśród tych szczeniaczków był piesek, oczywiście największy, najgrubszy i na pamiątke mojej podwórkowej ksywki został nazwany Asiol :flaming: , w końcu do pańci podobny :D Kolejny miot to przedostatni miot naszej hodowli Akit Amerykańskich – literka „S” nie wiadomo dlaczego :D :D :D Następnie mieliśmy szczeniaczki po Kleodike zwanej „Andulka” i Taimirze Iw-Bil - naszym Billim. Wtedy urodziło się 5 białasków i do dziś dnia był to miot gigantów. Zostaliśmy zaskoczeni porodem i nie zdążyliśmy przeprowadzić Andulki do porodówki i zaczęła rodzić w budzie, a wtedy było tak zimno, że to się w głowie nie mieści. Na szczęście wszystko się udało, wszystkie szczeniaczki jak morsy w futerku mamusi przetrwały 1 noc i już wszystkie następne. Poniżej zdjęcia szczeniaczków: Dorosła Bakira Dorosły Byshio Bakira to mama znanego na forum psiaka AMAI-a Bakira wł. Chris Quote
Asiunia02 Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 W roku 2002 narodził się pierwszy miot po Kleopatrze Imaginacji – „Rudej”. Ojcem szczeniaczków był P`Koshu D`Obakosow, którego zdjęcia są powyżej. W tym miocie było 6 maluszków w tym nasza Chikaka. Chikaka - jako szczeniaczek (niestety jak na razie nie mogę znaleźć innych zdjęć z tego okresy jej życia) często pokazywana na wystawach Chokai Chita oraz Casumi, na zdjęciu z naszym Amerykańcem Zetą o której trochę później :-) Te dwa psiaka zamieszkały u M. Czerniak właścicielki hodowli Imaginacja z której pochodzą m.in. nasze dwie sunie oraz Asztarek Kasi i Łukasza, których wszyscy akiciarze znają. Quote
Asiunia02 Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Teraz nadszedł czas na rodzeństwo Zety czyli ostatni miot naszej Amiki i zarazem ostatni miot w dziejach naszej hodowli Akity Amerykańskiej (jeszcze wtedy Dużego Psa Japońskiego). Zeta miała jeszcze 5 rodzeństwa. Kilka zdjęć tego najbardziej kolorowego miotu :-) to był fajny okres 27 marca urodziło się 6 akitek a 5 kwietnia – 6 DJP, ale była gromadka :-) Do dziś dnia wspominam te super stadko !!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Kasia_i_Łukasz Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Asiu, zatraciłam się w Pa-liskowej galerii :loveu: Bardzo fajnie czyta się historię Waszej hodowli i przegląda te archiwalne fotki Waszych akitek. Jeszcze raz gratuluję super pomysłu na galerię!:multi: Chyba nie muszę dodawać, że z niecierpliwością oczekuję na kolejne opowieści "babci" Asi :lol: Quote
Asiunia02 Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 W 2002 roku rekordowo jak na naszą hodowlę mieliśmy 3 mioty. W grudniu 2002 roku urodziło się 8 maluszków Kleodike Imaginacji i P`Kosku D`Obakosow. Miedzy innymi była Dikaka oraz Daiko I dorosły Daikuś, który na pewno jeszcze pojawi sie w naszej galerii Quote
Asiunia02 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 W czerwcu 2003 Kleopatra została ponownie mamusią, tym razem szczęśliwy ojcem 4 maluszków był Rengoku de la Valee des Dragons Sacres hod. Roal. Szczeniaczki z tego miotu wiele razy dało nam dużo powodów do radości poprzez swoje osiągnięcia wystawowe. Cała czwórca Fumiko Pa-Lis Jak szczeniak, wielki urwis, te zdjęcia udało mi się zrobić jak był na wystawie w Łodzi w klasie baby bo już, tak samo jak tatuś miał dosyć kilkugodzinnego oczekiwania :) I jako dojrzały facet To jest zdjęcia zrobione po sopockiej wystawie, gdzie spędzaliśmy razem weekend. 20 poznaniaków przybyło na wystawę z 2 akitkami :) Quote
Asiunia02 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Fujitshu Pa-Lis Fuji Pa-Lis – obywatelka Litwy Quote
Asiunia02 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Fujimaru Pa-Lis I na wystawie: Quote
Agappe Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Fujimaru jak zawsze piękny!!!:loveu::loveu: Quote
Sylwia1 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Witam,do Ciebie też dotarłam :evil_lol:.Z ogromną przyjemnościa ogląda się Twoją galerię,rewelacyjny pomysł na przedstawienie historii hodowli,a masz kogo pokazywać :loveu:.Przy okazji witam również pozostałch akitomaniaków i tych znanych i nieznanych. Quote
Asiunia02 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Teraz mam trochę mało czasu, ale za jakiś czas znów zamieszczę trochę historii :) Quote
Taishi Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Fujimaru Pa-Lis, on ma oczy jak skośne migdały :loveu: Quote
Asiunia02 Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Ostatnio nie mam czasu, żeby powklejać zdjęcia, ale dzisiaj będzie kilka z wydarzeń w naszej rodzince z roku 2008 roku J Na początek Lipiec – ślub Leszka i Ani wł. Chikaki Pa-Lis Zdjęcia z sesji (robione nie przez fotografa, tylko po cichu z boczku, żeby nie przeszkadzać). Rodzinka w komplecie Jak widać żonka nie ważna, byle jamniczek był bezpieczny, hehe. Zuzek to druga miłość Leszka :) Quote
Asiunia02 Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Przy okazji mały trening Nie wolno robić zdjęć bez akitki, więc trochę po przeszkadzamy J Quote
Asiunia02 Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Tutaj się akiciorek załapał. Ale nikt się nie spodziewał, że to tyle potrwa. I jedno zrobione przez fotografa (widać po jakości :) ) Quote
abigail Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Asiunia02'] Jak piękna i romantyczna historia! Serdeczne gratulacje dla brata i jego nowej rodzinki:loveu: Zdjęcia Waszych futrzanych dziewuch wyślę juz niedługo...;) Quote
cleo2000 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Serdecznie DZIEKUJEMY:lol::lol::lol: Ania i Leszek Quote
wani Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Bardzo ladne te zdjecia w trojke :loveu: Wszystkiego dobrego dla mlodej pary... no i kitki ;) Quote
Asiunia02 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [SIZE="3"]Akitek tutaj dużo, ale nie widać naszej "panderozy", która już kilka lat jest w przebudowie i jeszcze kolejne X lat będzie. Z miesiąca na miesiąc jest inaczej, więc zdjęcia już troszeczke nieaktualne :) Nasze małe boisko (tylko szkoda, że po bokach drzewa stoją – hihi ) Widok na „boisko” z drugiej strony takie figle po trawniku to rzadkość, zaraz się przekonacie dlaczego, i w takim składzie to już wogóle (na zdjęciu Dona, Chikaka, Kleopatra i malutka Hachiko) Quote
Asiunia02 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 przyczyna zakazu – ciągłe niszczenie kwiatków i obgryzanie drzewek J a także ciągła obserwacja innych domowników – w tym przypadku Gutek upatrzył sobie małe kurki Quote
Asiunia02 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Widok z jednej strony na lokum naszych akitek. Co prawda zdjęcie zrobione już dawno temu, teraz się trochę zmieniło :) np. wskutek niszczenia kwiatków musiał powstać ogromny wybiegł, który widać na załączonym obrazku. Niestety w związku z zakupem krótkonożnych stworzeń musiał powstać drugi wybiegł zabawa Hachiko – niestety teraz już się tak nie daje I wariacje przy wollierze dla papużek i jednym z gołębników, który mamy niestety kilka :) Quote
Kasia_i_Łukasz Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Świąteczne życzenia dla naszej rodzinki :loveu: Quote
Recommended Posts