Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 [SIZE="4"]Wszystkie otwierają swoje własne galerie, wiec czas też na Nas. A wiec uroczyście otwieram galerie akitek z hodowli Pa-Lis !!! Zapraszamy wszystkich właścicieli akit, z genami akitek od lisków !!! Na początku trochę zdjęć z przeszłości, czyli naszej pierwszej akity, później już DJP czyli AMIKI KIZOS w swoich ulubionych pozycjach i ze swoją córeczką KIDORI, która była tak kochana, że jej imieniu z roku 2007 odziedziczyła nasza kolejna akitka. Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Gdy już mieliśmy dwie sunie to nadszedł czas na zakup psiaka. Pies, który do Nas trafił to bialutki Tai-Mir Iwbil zwany Billim. Do dziś dnia billy daje nam wiele radości, gdyż jest chyba najbardziej przyjaznym mężczyzna w naszym akitowej rodzinie. A oto Billy: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Kolejna akitką która zamieszkała z nami była Kleopatra Imaginacja. Po pewnym czasie dołączyła do nas jej siostrzycka – Kleodike Imaginacja Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 W marcu 2002 roku w naszej hodowli urodziły się miot po czerwonej Kleopatrze i wśród tych ślicznych szczeniaczków urzekła nas uroda Chikaki Pa-Lis, która została z nami. Młodziutka Chikaka: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Na początku 2003 roku udaliśmy się do Czech po Akumę Akairo - "Tigera" na dogo znanego również jako Rysiek Quote
Agappe Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 super!!! troche historii!!! moze jeszcze jakąś historię miotów???:roll: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Kolejna nasza akita to DONA OMONO-GAWA, moja ulubienica. Tutaj wstawię tylko kilka zdjęć Dony jak była młodsza, a inne zdjęcia pojawią się później. Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 W naszej rodzince są jeszcze trzy ogniwa: - pręgowana Hachiko – córka Kleopatry i Ryśka Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 - młodziutka czerwona córeczka Dony i Ryśka – Kidori Pa-Lis Kidori bardzo kocha woda i nawet kiedy pije, musi mieć przednie łapki w misce, stąd na każdym zdjęciu jej umorusane stópki. Kidori (z prawej) i braciszek Kozeki Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Agappe napisał(a):super!!! troche historii!!! moze jeszcze jakąś historię miotów???:roll: po kolei :) Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 I jeszcze jak na razie ostatni nasz psiak syn Tigerka i Kleopatry – IGUCHI – „Gutek” Quote
cropka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ooooo :crazyeye: następna galeria. Fajna historia hodowli, czekam na więcej. Co za piękna ogromna kita :loveu: Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Kilka zdjęć z przeszłości Chikaki Pa-Lis Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 I jeszcze kilka zdjęć Tigerka, ale już troszeczke wiekszego :eviltong: Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Teraz czas na Doncie :smilecol: :thumbs: Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 i nasza mała Hachiko :) do dziś dnia pies-tajfun, nad którą nie mogę zapanować :) Kompletnie nie mogę do tego psiaka dotrzeć ale za to z moim bratem rozumie sie super, tylko, że ja wysyłam zgłoszenia :diabloti: :evil_lol: Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 I znów ze swoim pańciem - Leszkiem Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 I jeszcze filmik, który poświadczy że nasza jedynaczka była tak kochana, że musiała u nas zostać :p http://www.youtube.com/v/1eYep0gnQHU Chyba nie działa :) Ale bede dalej próbować :) Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Teraz rodzice naszych akitek :ylsuper::ylsuper::ylsuper: Mama Tigerka Chigiri z Bambusovego Haje Niestety zdjęć tatusia nie mogę wstawić, bo jedyne zdjęcia które obiegają internet to zdjęcia p. IZIS a z tego co mówiła nie raz nie zyczy sobie ich użyczania i wstawiania ;) Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Rodzice Chikaki mama: nasza Kleopatra (zdj. na stronie 1 naszej galerii) a tatuś to P`Koshu D`Obakosow :loveu: :loveu: wł. Tomasz Plaza hod. Roal - jest to pies najniższy z tych na żywo przez moje oczęta widzianych :) :) Ale słodziaczek wielki. Pamiętam, że jak go zobaczyłam na wystawie to myślałam, że to szczeniak a on już nie urósł, w końcu francuzik na żabich udkach :laugh2_2: :laugh2_2: Quote
Asiunia02 Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Teraz dziadek naszych akitek AKEBONO, który rozbił w Nas miłość do akit japońskich i doprowadził do zakupu naszych dwóch pierwszych AKIT JAPOŃSKICH jednocześnie jego córek, czyli Kleopatry i Kleodike. Oczywiście jest to dziadek naszej Chikaki. Quote
Recommended Posts