Jagoodkaxd Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Mój pół roczny psiak dość często wymiotuje .... Jak on np. zje śniadanie o godz. 8 , a ja ide do szkoły to jak wracam to się znim bawie tak około godz.15 ... On poskacze pare razy i od razu wymiiotuje całym śniadaniem ... zdarzyło to już się kilka razy .. czy kogoś pies też tak miał .. czy to może być coś powarznego .. ( oczywiście pójde z nim do veta) Quote
Hawanka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Mój pół roczny psiak dość często wymiotuje .... Jak on np. zje śniadanie o godz. 8 , a ja ide do szkoły to jak wracam to się znim bawie tak około godz.15 ... On poskacze pare razy i od razu wymiiotuje całym śniadaniem ... zdarzyło to już się kilka razy .. czy kogoś pies też tak miał .. czy to może być coś powarznego .. ( oczywiście pójde z nim do veta) A co dajesz psu jeść karme czy gotowane jedzenie ??i jest to kundelek czy rasowy psiak???? i jeżeli jest to karma to jakościowo jaka??:oops: Quote
Chefrenek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Mój pół roczny psiak dość często wymiotuje .... Jak on np. zje śniadanie o godz. 8 , a ja ide do szkoły to jak wracam to się znim bawie tak około godz.15 ... On poskacze pare razy i od razu wymiiotuje całym śniadaniem ... zdarzyło to już się kilka razy .. czy kogoś pies też tak miał .. czy to może być coś powarznego .. ( oczywiście pójde z nim do veta) Czy on wymiotuje czy ulewa mu się jak małemu dziecku? Weź psa do weterynarza. Quote
Jagoodkaxd Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Dość często dostaje gotowane , a czasem karme Dog Chow ale i po jednym i po drugim wymiotuje;/ ... ( W sumie miał to być amstaff od znajomych z pseudochodowli , ale okazoło się, że sucz się dopuściła z innym:angryy: i został zwykłym kundelkiem...) P.s raczej to nie wygląda ,żeby mu się ulewało.. Quote
Chefrenek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Może być tak, że pies wymiotuje na skutek wściekania się. Jednak zawsze lepiej pokazać psa weterynarzowi bo może to być też symptom czegoś poważniejszego. Quote
karjo2 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Chefrenek napisał(a):Może być tak, że pies wymiotuje na skutek wściekania się. Jednak zawsze lepiej pokazać psa weterynarzowi bo może to być też symptom czegoś poważniejszego. Chefrenek, chyba jakas literowka poszla, moze dotlumasz to zdanie ;)? Jagoodkax, a z psem bawicie sie zaraz po jego karmieniu? Moze wlasnie intesywna zabawa/skakanie powoduja wymioty. Po jedzeniu wskazane jest odczekanie przed wysilkiem. Quote
Chefrenek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 karjo2 napisał(a):Chefrenek, chyba jakas literowka poszla, moze dotlumasz to zdanie ;)? Jagoodkax, a z psem bawicie sie zaraz po jego karmieniu? Moze wlasnie intesywna zabawa/skakanie powoduja wymioty. Po jedzeniu wskazane jest odczekanie przed wysilkiem. na skutek wygłupów :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
taks Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Może ja widzę coś między wierszami:diabloti: ale w 1 poście wyraźnie czytam, że pies zwraca śniadanie (8 g.) po siedmiu godzinach( 15 g.)a nie bezpośrednio po jedzeniu. To nie jest normalne.Półroczniak już po 7 g. powinien dostać kolejny posiłek ... Szczeniak może mieć jakąś wadę ( wrodzoną?) przełyku, żołądka , odźwiernika , brak enzymów trawiennych czy diabli wiedzą co jeszcze. Nic nie napisano jakiej wielkości jest pies ( jakiej rasy). Taka anomalia może być groźna dla życia. Ja bym tuptała do weta i to prędziutko :roll: - forum tu niewiele pomoże :shake: Quote
Chefrenek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 taks napisał(a):( jakiej rasy) Mieszaniec asta. Quote
taks Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Chefrenek napisał(a):Mieszaniec asta. :diabloti: tym razem ja nie doczytałam...:oops: czyli raczej duży i masywny:roll: - podtrzymuję, że badanie wet i ew. USG i krew do analizy by się przydało. Jeszcze pomyślałam czy czegoś "za młodu" nie połknął i to tkwi w żołądku i drażni - ale skoro zwraca "całe śniadanie" to ja to rozumiem że niestrawione więc sprawa chyba jednak poważniejsza ( choć i takie obce ciało w żołądku przez dłuższy czas nie jest bagatelą) Quote
Jagoodkaxd Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 "Półroczniak już po 7 g. powinien dostać kolejny posiłek ..." Taks nie mam możliwość ,żeby psa karmić co 7 h bo chodzę do szkoły, a on jest przyzwyczajony , że rano dostaje śniadanie i jak nikogo nie ma w domu to psiak jest zamykany na podwórku w tz. Kojce ... to jest taka ogrodowa altanka , tam ma budę i tapczan:) i on sobie śpi na tapczanie... przychodze ze szkoły to idziemy na spacer a potem dostaje obiad... Napewno udam się do weta .. p.s a ile kosztuje to badanie krwi? .. bo gdzieś czytałam , że 70 zł czy to prawda? Quote
Chefrenek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Jagoodkaxd napisał(a): p.s a ile kosztuje to badanie krwi? .. bo gdzieś czytałam , że 70 zł czy to prawda? To zalezy od miasta i lecznicy.;) Quote
Jagoodkaxd Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 to tak , ale tak mniej więcej?:D Quote
puli Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Zalezy od rodzaju badania. Morfologia to groszowa sprawa (ok 8 -10) zł ale już biochemia to kilkadziesiąt... Quote
Jagoodkaxd Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 byłam u weta dwa dni temu i on dał psu jakieś kropelki i mi powiedziała,że jak to jeszcze potrwa do końca tygodnia to , że w przyszłym tygodniu mam przyjechać .. no więc dwa dni było ok wogóle nie wymiotował , a przed chwilą byłam z nim na spacerze porzucałam mu troche kamienie i wracamy , a o znowu zaczął wymiotowac :shake: Quote
Recommended Posts