Jump to content
Dogomania

*** MIODUSZKA *** JAK WELSH CORGI wiele lat w schronisku POJECHAŁA DO NIEMIEC!

Recommended Posts

Posted

Mioduszka coś bardzo często sika :razz: Myślałam na początku, że to może być podsikiwanie, ale szczerze mówiąc zaczyna mnie to niepokoić, czy to nie jakieś problemy z nerkami lub pęcherzem :roll:
W dodatku ostatnio bardzo niewiele je :roll:

Będziemy ją obserwować i jak będziemy ją wieźć do lecznicy na paszportowanie to poprosimy wetki o oglądnięcie jej również pod kątem tego sikania :roll:

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj mija 30 dni pobytu Mioduszki u nas, czas na rozliczenie:

Wpłaty:
393,50 zł pozostałość po Agusku
20 zł p. Aleksandra z Warszawy
100 zł p. Katarzyna z Poznania
1060 zł p. Magdalena z Warszawy
Razem: 1575,50 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie
17,50 zł przejazd do Mielca (1/4 kosztów, bo "skorzystało" 4 psy)
5 zł odrobaczenie
15 zł odpchlenie
Razem: 337,50 zł

1575,50 zł (wpłaty) - 337,50 zł (koszty) = 1238 zł
Stan finansowy na dzień 19 październik wynosi +1238 zł.

Posted

Mioduszka i Magia beda w jednym domu tymczasowym.

Murko, moze powoli przyzwyczajaj sunieczki do siebie.

Temat: Betreff: Blacky Blue
Od: "Dobermann-Nothilfe" <info@dobermann-nothilfe.de>
Data: So Października 18 2008, 8:09 pm

gut, mit Blacky Blue.
Blacky Blue geht gleich ins neue Zuhause
Die beiden Mioduszka und Magia gehen auf eine Pflegestelle.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Murko, trzeba probowac, bo one beda na jednym tymczasie. Musza zaczac sie przynajmniej tolerowac, jesli nie lubic :cool1:

Jeśli mają być w tym samym dt, to lepiej, żeby się doszlifowały u Murki niż tam charmosiły. Jak pióra nie lecą, to będzie dobrze.

Posted

A mnie sie wydaje, że się ustawią i po kłopocie. Moja Dotts jest do obcych suk raczej ... niemiła :roll:. Bardzo sie bałam kiedy miała u nas pobyc kilka dni Kora. A Korcia weszła do naszego mieszkania jak do siebie, popatrzyła spod byka na obie moje panny i ...był spokój. Też sie bałam, że będzie jazda, bo Dotts nie jest z tych co odpuszczają, ale jak widac uznała od progu respekt przed starszą Korą (ta potrafiła i zęby pokazac, gdy któraś z moich suk znalazła się zbyt blisko niej). Dlatego przez te kilka dni Masza i Dotty nauczyły się chodzi po meblach i scianach, byle obejśc Korę szerokim łukiem :cool3:. To się nazywa wyrobic sobie SZACUNEK :eviltong:.

Może więc z Mioduszką i Magią będzie podobnie? Oby!!!

Posted

Wierzę, że będzie dobrze :)
Sunieczki muszą sobie hierarchię w stadzie ustalić ;)

Rozliczenie zaraz wkleję na forum corgisiowe (tylko zmienię wpłatę od Magdy z Warszawy na wpłatę od corgimaniaków, bo się znowu Magda będzie denerwować :evil_lol:)

Posted

Nie udało się nam dzisiaj wybrać z Mioduszką do lecznicy, ale jutro już na pewno jedzie z samego rana. Razem z Magią, żeby się zaprzyjaźniały :diabloti:

Pobranie moczu u psa to chyba nie taka prosta sprawa :hmmmm:
Myślę, że tutaj więcej powie USG i badanie krwi :roll:
Zobaczymy w każdym razie co powiedzą dziewczyny w lecznicy.

Posted

Murka napisał(a):
Nie udało się nam dzisiaj wybrać z Mioduszką do lecznicy, ale jutro już na pewno jedzie z samego rana. Razem z Magią, żeby się zaprzyjaźniały :diabloti:

Myślę, że tutaj więcej powie USG i badanie krwi :roll:
Zobaczymy w każdym razie co powiedzą dziewczyny w lecznicy.

Mam nadzieję, że to tylko jakieś zaziębienie...

Posted

Murka napisał(a):

Miałam na myśli nasiusianie do pojemniczka, nam się to udaje i u psa i suczki, chociaż są krótkołapne. Dobrze, że jutro się wyjaśni, na pewno usg pokaże co się dzieje - jeśli wet zdecyduje, że trzeba je wykonać.
Mam nadzieję, że to nic poważnego, może zwykłe nadziębienie, pogoda się zmieniła i łatwo coś złapać ludziom i psom.

Może panienki się zaakceptują, w końcu wet to zawsze jakiś stresik - łatwiej we dwie to dzielnie znieść ;)

Trzymamy kciuki :kciuki:

Posted

Mioduszka tak sika od początku, tylko myśleliśmy, że znaczy teren, bo ona charakterna jest.

Beatka stwierdziła, że możliwe, że to jest po prostu nawyk ze schroniska, sikanie w boksie. Zrobiła USG, ale nic ono nie wykazało (oprócz tego, że wszystko ma obtłuszczone ;) ).

Z jedzeniem wygląda na to, że ma "humorki", bo czasem prawie nic nie je, a za jakiś czas wpędzlowuje całą miskę :cool3:

Nie jest ani smutna ani osowiała...
Także może to taki jej urok? :razz:

Mioduszka została dzisiaj zaczipowana i zapaszportowana ;)

Posted

Psy często same z własnej woli robią sobie głodówkę. Więc jeśli nie ma niepokojących objawów, nie ma się czym martwić.
A może sunia jednak znaczy teren, bo w tych miejscach sioorały inne sunie?

Posted

[quote name='Murka']Beatka stwierdziła, że możliwe, że to jest po prostu nawyk ze schroniska, sikanie w boksie. Zrobiła USG, ale nic ono nie wykazało (oprócz tego, że wszystko ma obtłuszczone ;) ).
Mioduszka została dzisiaj zaczipowana i zapaszportowana ;)

No to super wieści (oprócz obtłuszczenia, ale z tym sobie na pewno poradzą w nowym domu).

Posted

Pytaj śmiało. dzwoniłam dzisiaj do schroniska i p.kierownik ustalił ,ze Monka grzecznie siedzi w boksie 103 . Jest bardzo grubiutka. Ale jest!!!:multi:

Posted

mela2 napisał(a):
Pytaj śmiało. dzwoniłam dzisiaj do schroniska i p.kierownik ustalił ,ze Monka grzecznie siedzi w boksie 103 . Jest bardzo grubiutka. Ale jest!!!:multi:

No to prosimy przygotowywać Monke na przyjazd do hoteliku :loveu:
Czy ona jest wysterylizowana?