Lionees Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jestem Kochane :) U nas wszystko dobrze,Dżeruś po lekach przestał się drapać.W godzinie "W" czyli jak coś tam kwitnie i zaczyna się swędzenie u Dżerusia to podajemy leki odczulające,p/świądowe,p/zapalne i wapno.I to pomaga,ale trzeba cały czas trzymać rękę na pulsie,bo kij wie,co Go uczula,a uczula Go kilka rzeczy,bo Dżeruś ma takie napady alergii ze 3 razy w roku.I pewnie to mu nie minie,ale oby nie było gorzej.Jakby trafił się domek,to po prostu musi mieć to na uwadze. A teraz tak na szybko kilka fotek,że żyjemy i mamy się dobrze:) Cukiereczki rozdajemy;) Dżeruś jest bardzo delikatny,nie tylko w usposobieniu i charakterze,ale też w sposobie jedzenia.Nie tam od razu cap pół ręki,tylko delikatnie:) I grzecznie czeka na swoją kolejkę do cukiereczka:) Oczywiście jesteśmy z Madcat rozliczone-dziękuję Wam bardzo serdecznie:loveu: I proszę zaglądajcie do Dżerusia na FB,co i raz kliknijcie w udostępnienie,żeby nam chłopak nie zaginął w gąszczu innych psiaków.Ja tez tam zajrzę dzisiaj,ale później,bo już padam,bo od przyjazdu jeszcze oka nie zmrużyłam,bo przeciez miałam ważniejsze sprawy niż spanie-moje wszystkie psiaczki,które się bardzo stęskniły i przytulankom nie było końca,a potem jeszcze coś tam do zrobienia było w domu i tak mi czas zleciał,ale już zaraz idę się zdrzemnąć:) Quote
rita60 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Psi dżentelmen normalnie:razz:pozdrawiam cie serdecznie i twoje stadko. Quote
Asiaczek Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 A może przypomnieć link do wydarzenia na FB? pzdr. Quote
madcat1981 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=241066939266545 Quote
Asiaczek Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 madcat1981 napisał(a):http://www.facebook.com/event.php?eid=241066939266545 Dzięki. Zaraz tam zajrzę:) pzdr. Quote
Lionees Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Kochane Moje!!!!! Prawdopodobnie,na 99.9% Dżeruś pojedzie w następnym tygodniu DO DOMKU!!!!!!!! Troszkę wypromowałam chłopaka;) Więcej napiszę potem,ale Madcat Kochana nie przysyłaj mi póki co pieniążków Quote
rita60 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ło matko:crazyeye:ale wiadomość,trzymam kciuki bardzo mocno....... Quote
Izabela124. Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ale super wieści, oby Dzeruś w końcu pomaszerował do swego domku Quote
madcat1981 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No proszę :) To czekamy na więcej wieści :cool3: Quote
Asiaczek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Lionees']Kochane Moje!!!!! Prawdopodobnie,na 99.9% Dżeruś pojedzie w następnym tygodniu DO DOMKU!!!!!!!! Troszkę wypromowałam chłopaka;) Więcej napiszę potem,ale Madcat Kochana nie przysyłaj mi póki co pieniążków Mocno zaciskam i przepluwam przez lewe ramię... Pzdr. Quote
madcat1981 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 No strasznie jestem ciekawa jak to wszystko wynikło i co dalej :cool3: Ale rozumiem, że ważą się decyzje więc cichutko czekam :col3: Quote
Lionees Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Jestem już,grypa mnie powaliła,albo inne wirusisko.Jeszcze się licho czuję,ale mam już cokolwiek siły,żeby Wam napisać o Dżerusiu:) Mam z Konina Nestusia,niewidomego psiaka.Dziewczyny wykupiły w metro ogłoszenie na Warszawe(w dzień powszedni 100zł,sobota,niedziela-140!!).Było kilka telefonów w tym jeden bardzo konkretnie i dobrze brzmiący.Marta (opiekunka Nestusia)przekierowała ludzi do mnie.Ludzie zadzwonili i tez wywarli na mnie bardzo dobre wrażenie.Kilka dni po telefonie przyjechali na wstępną rozmowę do mnie.Piesek ma być dla mamy tej pani,która ma 75 lat,jest na emeryturze,ale z tego co zrozumiałam to jeszcze ma gdzieś ćwierć etatu,czy coś.I wtedy Oni będą zajmować się psiakiem(konkretnie spacery)Pies będzie chodził na spacerki do parku skaryszewskiego,bo mieszkają gdzieś nieopodal.Jest to chyba dzielnica praga-południe.SBD z dogo gdzieś tam mieszka,to poprosimy Ją o wizytę po adopcyjną;) Zresztą wszystkiego się jeszcze dowiem jak będziemy podpisywać umowę adopcyjną. No i lecimy dalej....Niestety Nesti nie nadaje się dla tej starszej Pani,bo on ma problemy z przednimi łapkami,trzeba go znosić i wnosić po schodach,poza tym zachował sie skandalicznie!,nawarczał na młodą Panią,chciał Ją dziabnąć,zaczął się potykać i udawał,że nie może chodzić!! Byłam w szoku,bo aż takich problemów z chodzeniem to on nigdy wcześniej nie miał i nigdy później tez nie.Dobry z niego aktor:razz:No ale to zaważyło,że starsza Pani mogłaby sobie nie poradzić.Kolejny psiak-Kajtek tak się cieszył,tak skakał,że stwierdzili,że zbyt żywiołowy jest(no on taki jest,ale generalnie to dobra psina,tylko bardzo żywotna,mimo swojego wieku).Kolejny-Kolczyk tez zaczął warczeć i coś tam jeszcze i tez młoda Pani stwierdziła,że jednak Kolczyk nie.No to ja gadam,a może Dżeruś,to taki dobry,spokojny pies,taka pierdółka kochana.No i Dżerus podszedł do nich,zaczął się przytulać,jak to Dżeruś-sama słodycz:)Nagadałam o nim same NAJ,no bo taka jest prawda,ten psiak ma same NAJ:loveu: I dopiero jak Państwo już byli właściwie przekonani,że jednak Dżerusia wezmą,to ja powiedziałam o jego alergii.I słuchajcie,niedowiary!!! Starsza Pani jest lekarzem-dermatologiem i alergia im nie straszna!!!No chyba z nieba spadł ten dom Dźerusiowi:multi:To chyba przeznaczenie jakieś:) Państwo powiedzieli,że za tydzień się odezwą.I odezwali się.Jesteśmy umówieni po niedzieli,że przyjadą po Dżerusia.Wtedy dopniemy wszystko na ostatni guzik i przybiegnę Wam zameldować co i jak.Oczywiście Dżeronimo będzie mieszkał w bloku i będzie jedynakiem:):loveu: . Quote
Lionees Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ostanie fotki Dżerusia:) Ten rudzielec to właśnie Nesti,po którego w pierwszej wersji Państwo przyjechali ;) A tu Kolczyk,który też jakoś nie zawładnął sercem tych Państwa...ale za to Dżeruś zrobił furorę :) Zapraszają się z Dżerusiem do wspólnej zabawy:) Jeszcze Furciaczek ma kilka fotek Dżerusia(obfociła całe towarzystwo),bo była u mnie w 16 września i miała wrzucić je na wątek;) Quote
rita60 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Wspaniałe wiesci:multi:malenki bedziesz miał swojego,osobistego lekarza:razz: Quote
Lionees Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='rita60']Wspaniałe wiesci:multi:malenki bedziesz miał swojego,osobistego lekarza:razz:[/QUOTE] Właśnie Rituś,właśnie :) Czy to nie przeznaczenie?? warto było czekać tyle czasu na taki dom,oj warto :)Oby nie zapeszyć,tfu,tfu ;) Quote
madcat1981 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Łomatko, zbieram szczękę z podłogi :o :o :o marzył mi sie domek dla Dżerusia ale żeby aż taki wspaniały byłi odpowiedni, to nawet nie śmiałam marzyć :) JEEEEEEE :D Renatko, dziewczyny, w skarpecie Dżerusiowej jest więcej pieniędzy, więc może zastanówmy się przez weekend czy nie trzeba jeszcze czegoś Dżeronimowi na nowe zycie. A może innej biedce i ja wtedy mocno optowałabym za wspomożeniem innego psiulka u Renaty - wszak to anioł psiejski :) To debatujmy, a ja w poniedziałek wykonam odpowiednie dyspozycje hihihihi Quote
togaa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Renatko ! strasznie dawno nie byłam u Ciebie . Nie wymyslisz czegos dla małego Iryska ? http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-z-niedowładem-nóżek-Radom-stracił-wszystko-jeszcze-o-tym-nie-wie!-Pilnie-dt/page18 Tytuł jest mylący, bo maluch zasuwa na czterech tylko jak to ktos nazwał ' gubi kartofle". W nocy zdarza mu sie walnać nieswiadomie koo ale z siusianiem jest ok. Długo sie nic na jego wątku nie działo. Ruszyło sie dopiero jak groziła mu wywózka do Niemiec, kilkanascie dni temu. Wiem, że u Ciebie miałby namiastke raju. Ma juz prawie pełną deklaracje na hotelik czy tez DT. Nic nie jest jeszcze postanowione. Poszukiwania takowego w toku. Wierze tez że wczesniej czy pózniej ten dzielny psiaczek znajdzie swój DS. Wymysl cos, Kochana. Spac nie moge po nocach przez tego malucha.... Quote
luka1 Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 a ja zdjęć nie widzę :-(:mad: Czy już mam zmieniać tytuł? Co prawda miałam nadzieję, że on na zawsze zostanie u Renaty, ale skoro tak ma być ...:eviltong: Quote
Lionees Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='luka1']a ja zdjęć nie widzę :-(:mad: Czy już mam zmieniać tytuł? Co prawda miałam nadzieję, że on na zawsze zostanie u Renaty, ale skoro tak ma być ...:eviltong:[/QUOTE] O matko,Lukuś nie widzisz fotek??:-o Dziewczyny,a Wy widzicie?? Bo ja widzę,kurde... Lukuś,wiesz,że ja tez nie oddałabym Dżerusia do byle domu,zresztą takie byle sie trafiały przecież:shake: A może przydreptałabyś jakby Ci ludzie przyjechali do mnie po Dżerusia,co? Oni maja mi dac znac kilka dni wcześniej nim przyjadą...a Wawa nie leży na końcu świata i SBD będzie pewnie miała ich na oku;)A w razie co,Dżerka wraca do mnie:eviltong: No ale szansę musimy wykorzystać:) Quote
rita60 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Pewnie,że musimy......nadal kciuki zaciśniete. Quote
Asiaczek Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Boshe, żeby można byłonapisać, że Dżeruś juz NA SWOIM... Zaciskam!!!! pzdr. Quote
madcat1981 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Póki co przesłałam 50 zł i zaglądam tak często jak tylko mogę :) Quote
agata51 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Oj, Dżerusiu, mokro pod powieką się zrobiło i ciepły dreszcz (jest coś takiego?) w okolicy serca poczułam. Jeszcze nie skaczę z radości, ale dobre przeczucia chyba mi wolno mieć? Quote
Lionees Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 No jeszcze nic nie wiem,Państwo nie dzwonili,ale przeca wtorek dopiero ;) W razie co,od razu melduję się na wątku z wiadomościami :) Quote
Recommended Posts