Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak mnie dzisiaj nie było w domu Spring pogryzł się z Hebe. Teraz cały czas harczy, nie chce pić ani jeść i chodzi bardzo pomału... jakby miał coś z przełykiem... nie wiem co się dzieje i cholernie się martwię :((((........

Posted
Weterynarz już był u mnie... stwierdził że Spring najadł się siersci z Hebe i to z tego...

i co o tym sadzisz? czy to jest naprawde dobry wet? moze skontaktuj sie z kims jeszcze? moj pies nie raz sie najadl siersci alaskana i nic mu nie bylo

Posted

Grześ, Monika Ci opowiadała, czy sam stwierdziłeś po śladach, że się gryzły ? Chodzi mi o to, czy to Spring zaczął ? Bo to przecież Hebe jest ta ostra, a Spring łagodniejszy i kastrowany...

Z drugiej strony pojedyncze takie zdarzenie to może być przypadkowy wybryk.. Obserwujcie psy teraz bacznie.

A w kłaki w gardle to ja wierzę jak najbardziej, bo sama słyszałam, jak człowiek potrafi kaszleć i się niemal dusić, kiedy mu kłaki do gardła wpadły. :o Serio, zdarza się...

Posted
A w kłaki w gardle to ja wierzę jak najbardziej, bo sama słyszałam, jak człowiek potrafi kaszleć i się niemal dusić, kiedy mu kłaki do gardła wpadły. :o Serio, zdarza się...

Mój pies kiedyś najadł się kurzu z dużą zawartością moich włosów... :-?

(wyczyścił przy okazji miejsce za kanapą w moim pokoju... 8) ).

Minęło pół godziny i piesek zaczął się krztusić, dławić i charczeć...

Wtedy zorientowałam się, że przecież jeszcze chwilę temu radośnie buszował za sofą oraz zauważyłam wystające z jego pyszczka resztki kurzu z włosami.

Przestraszyłam się bardzo... :o Bałam się, że pies się udusi i już chciałam biec do najbliższego weta...

Na szczęście mineły może 2 minuty i psinek wszystko zwymiotował...

Ufff...

Teraz bardzo uważam, aby nie jadł tego typu rzeczy oraz staram się dokładniej sprzątać mieszkanie!

Posted

moja siostra strasznie gubi klaki :lol: i zawsze sie na nia dre zeby zbierala bo sie niedobrze robi ..... niewiedzialem ze to az takie niebezpieczne moze byc dla psa, jak i dla czlowieka :o

Posted
moja siostra strasznie gubi klaki :lol: i zawsze sie na nia dre zeby zbierala bo sie niedobrze robi ..... niewiedzialem ze to az takie niebezpieczne moze byc dla psa, jak i dla czlowieka :o

:lol: pewnie jakbys mial takie dlugie co ona to tez bys gubil :lol: :wink:

Posted

calkiem mozliwe :D ja sie gole na zero hehe :D

Posted

calkiem mozliwe :D ja sie gole na zero hehe :D

pozostaje jedno rozwiazanie :D ogolic siostre :wink:

Posted

Hej!!! Już jest OK (mam nadzieję). Byłem jeszcze raz rano u weta ( innego ). I diagnoza była inna. Okazało się że ma rozwalone podniebienie górne, nie wiadomo jakim cudem, ale ma, oprócz tego opuchnięta krtań i zrobił się krwiak to najprawdopodobniej Hebecka ścisła go za mocno ;). Czyli wdało się małe zapalenie. Dostał antybiotyk z przciwbólówką i jest już lepiej... nawet pije wodę.

Co do starcia to się zdarza, Hebe jest młoda i chce się jeszcze bawić. Za to Spring ma swoje humory. Wczoraj wyglądało to tak ze Spring leżał pod drzewem a ta biegała w kółko, co chwilę go dopadała i podgryzała do zabawy, waliła łapą, szczekała. No to za którymś razem Spring szarpania za futro nie wytrzymał i spuścił jej wpierdziel. Co jak się okazo było zgubne dla niego w skutkach. No cóż ale przeważnie to właśnie my faceci cierpimy przez kobiety... ;)

Posted

Matko z córką, a ten pierwszy wet to ślepy, czy co? Jak można nie zauważyć rozwalonego podniebienia?????? Dzwoniłeś do niego z "podziękowaniami"?

Posted

No - dokładnie - w Rzeszowie masz na pewno sporo lecznic, więc tego jednego możesz sobie darować. Ja tak sobie odpuszczałam kolejnych wetów w moim mieście i teraz wylądowałam w Katowicach i tam już zostaniemy :P