roxi-malina Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ***Paulina*** napisał(a):Dzięki:loveu: A co z twoim yorkiem??? Kiedy będzie???:razz: No na szczęście juz niedługo (uffff):loveu: ale niestety jeszcze sie nie zdecydowałam czy chce takiego na wystawy czy do kochania ale jedno wiem na pewno: MUSI MIEĆ METRYKĘ! i to już postanowione bo nie chce aby wyglądał jak 8 nieszczęście fakt kundelki są słotkie ale ja wole yorka i to prawdziwego yoreczka! Mama mi mówi żebym wzieła takiego na wystawy bo już mamy jednego psa do kochania ale ja jeszcze sie nie zdecydowałam (pewnie dlatego że nigdy nie widziałam żadnej wystawy:roll:) i jade niedłudo na wystawe do nowego dworu mazowieckiego i może spotkam kogoś z dogo:multi:. Ale jak już sie zdecyduje na wystawowego to na pewno wezme z Bakaratu bo już rozmawiałam z panią Anią (podczas takiego czegoś podobnego do wystawy w C.H. Promenada przy stoisku york centrum) i powiedziała że na wiosne będą szczeniaczki po championach:multi: Quote
***Paulina*** Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='cortezik_25']http://images38.fotosik.pl/65/c1386de5368123f1.jpg mogłabym na nią patrzeć cały czas:loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: [quote name='tigrunia']Zależy od egzemplarza :p Jessi np. olewa wystawy .. nie reaguje w żaden specyficzny sposób. Nudzi jej się trochę jak ma stać na ringu ale idzie grzecznie, obmacać sędziemu się daje :razz: Kain problem :grins: Papiloty lubi bo ma więcej swobody - nie potyka się o swoje własne włosy np. :cool3: A wygrywać chyba każdy lubi no nie ? :diabloti: Pozdrawiamy :loveu: No właśnie co york to inne przyzwyczajenia, zachowania itp. A co to wygranych to oczywiste:loveu: [quote name='roxi-malina']No na szczęście juz niedługo (uffff):loveu: ale niestety jeszcze sie nie zdecydowałam czy chce takiego na wystawy czy do kochania ale jedno wiem na pewno: MUSI MIEĆ METRYKĘ! i to już postanowione bo nie chce aby wyglądał jak 8 nieszczęście fakt kundelki są słotkie ale ja wole yorka i to prawdziwego yoreczka! Mama mi mówi żebym wzieła takiego na wystawy bo już mamy jednego psa do kochania ale ja jeszcze sie nie zdecydowałam (pewnie dlatego że nigdy nie widziałam żadnej wystawy:roll:) i jade niedłudo na wystawe do nowego dworu mazowieckiego i może spotkam kogoś z dogo:multi:. Ale jak już sie zdecyduje na wystawowego to na pewno wezme z Bakaratu bo już rozmawiałam z panią Anią (podczas takiego czegoś podobnego do wystawy w C.H. Promenada przy stoisku york centrum) i powiedziała że na wiosne będą szczeniaczki po championach:multi: Uwierz mi że jeśli pojedziesz na wystawę to na 100% będziesz chciała wystawowego;) Wydaje mi się że tak jest z każdym... Ja też już chce wystawowego, ale co z tego wyjdzie to jeszcze nie wiem...:evil_lol: Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 [quote name='Pegaza']Slodka Kati w zalotnej pozie:loveu: http://images40.fotosik.pl/65/c36834342fab93e0.jpg nie Paulina, obudzilam ją i poszla do szkoly... :loveu::loveu::loveu: A to pech:evil_lol: (dla niej oczywiście):evil_lol: Quote
Pegaza Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Slodka Kati w zalotnej pozie:loveu: http://images40.fotosik.pl/65/c36834342fab93e0.jpg nie Paulina, obudzilam ją i poszla do szkoly... Quote
Pegaza Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 ***Paulina*** napisał(a)::loveu::loveu::loveu: A to pech:evil_lol: (dla niej oczywiście):evil_lol: dla mnie tez hihi bo ja tez bym chetnie pospala..:p Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Pegaza napisał(a):dla mnie tez hihi bo ja tez bym chetnie pospala..:p No faktycznie... A do której ona chodzi klasy??? Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Pegaza napisał(a):Do 3 :cool1: A no to mała jeszcze:loveu: Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 roxi-malina napisał(a): Ale jak już sie zdecyduje na wystawowego to na pewno wezme z Bakaratu bo już rozmawiałam z panią Anią (podczas takiego czegoś podobnego do wystawy w C.H. Promenada przy stoisku york centrum) i powiedziała że na wiosne będą szczeniaczki po championach:multi: A czy Pani Ania mówiła Ci po ile ma szczeniaki ? :cool1: Niestety w Bakaracie pieski są wiele droższe od kwoty, którą masz przeznaczoną na pieska :p Cze Paulinka przy okazji :multi: Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 tigrunia napisał(a):A czy Pani Ania mówiła Ci po ile ma szczeniaki ? :cool1: Niestety w Bakaracie pieski są wiele droższe od kwoty, którą masz przeznaczoną na pieska :p Cze Paulinka przy okazji :multi: Może już chce przeznaczyć więcej:roll: No bo przecież wiadomo że w Bakaracie nie dostanie się za taką cenę jak np. od kogoś kto ma tylko jedną rodowodową suczkę... Cześć Tigrunia:loveu: Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 ***Paulina*** napisał(a):Może już chce przeznaczyć więcej:roll: No bo przecież wiadomo że w Bakaracie nie dostanie się za taką cenę jak np. od kogoś kto ma tylko jedną rodowodową suczkę... Cześć Tigrunia:loveu: Bakarat to najdroższa hodowla w Polsce :p Nie spotkałam się nigdzie indziej z takimi cenami. Roxi musiałaby przeznaczyć dużo, dużo więcej niż planowała Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 tigrunia napisał(a):Bakarat to najdroższa hodowla w Polsce :p Nie spotkałam się nigdzie indziej z takimi cenami. Roxi musiałaby przeznaczyć dużo, dużo więcej niż planowała Wiem;) Najdroższa, ale też najlepsza:loveu: Słyszałam nawet że yorki z Bakarat mają już na wejściu większe szanse na wystawach... Ponoć sama nazwa to już dużo:roll: To prawda??? Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Aga76 napisał(a):Widocznie fundusze się rozmnożyły, znaczy się podwoiły... Dzień doberek :loveu: Cześć Aga:bye: Quote
Aga76 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 tigrunia napisał(a):Bakarat to najdroższa hodowla w Polsce :p Nie spotkałam się nigdzie indziej z takimi cenami. Roxi musiałaby przeznaczyć dużo, dużo więcej niż planowała Widocznie fundusze się rozmnożyły, znaczy się podwoiły... Dzień doberek :loveu: Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 ***Paulina*** napisał(a):Wiem;) Najdroższa, ale też najlepsza:loveu: Słyszałam nawet że yorki z Bakarat mają już na wejściu większe szanse na wystawach... Ponoć sama nazwa to już dużo:roll: To prawda??? Niekoniecznie Paulinko .. zdarzają się egzemplarze niezbyt dobrze rokujące. A co do szans na wystawach to podam Ci przykład z ostatniej walentynkowej - Ada z Zahirą zajęły pierwsze miejsce a "ROYAL MONARCH FCI" z Zorrico (miotową siostrą Zahiry) zeszła z ringu i nie zajęła żadnej lokaty :p Aga76 napisał(a):Widocznie fundusze się rozmnożyły, znaczy się podwoiły... Dzień doberek :loveu: Moze pod poduszką trzymała i czary-mary? :crazyeye: Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 tigrunia napisał(a):Niekoniecznie Paulinko .. zdarzają się egzemplarze niezbyt dobrze rokujące. A co do szans na wystawach to podam Ci przykład z ostatniej walentynkowej - Ada z Zahirą zajęły pierwsze miejsce a "ROYAL MONARCH FCI" z Zorrico (miotową siostrą Zahiry) zeszła z ringu i nie zajęła żadnej lokaty :p No jeszcze do nazwy potrzebna odpowiednia pielęgnacja:loveu: No bo Zahirka jest cudowna a Zorriko taka normalna, ładna jak każdy york... Quote
roxi-malina Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Pieniądze nie jest wcale tak trudno rozmnożyć:P bo ja zawsze mam coś na czarną godzine a poza tym chodze do pracy (moi rodzice mają firme z takimi różnymi żeczami w centrum a moja mama ma z tymi żeczami oddzielny sklep mniejszy od tego w centrum (bo ten jest w rem. (dzielnicy wawy w której mieszkamy)) ale nie taki tyci tyci i ja tam chodze w sobote i cały utarg idzie dla mnie:p) i dzięki temu jeszcze nie jestem taka biedna. A poza tym ja chciałam przeznaczyć 1500 bo nie chciałam wydać wszystkich pieniędzy a teraz to i tak i tak dostane jeszcze za czerwony pasek więdz powinno starczyć:multi:. Czy ja wiem czy w Bakaracie jest tak drogo:razz: jak miałam kupować na zime yorka to p. Ania powiedziała że są po 2200a w innych hodowlach (takich mnie znanych np. nesjana, szafran) to było dużo dorożej a nawet jeżeli okazało by sie że mają droższe to trudno (teraz na wystawowego do 3000zł mam bo mamie sie zachciało mieć takiego na wystawy nawet już mówi że ona chce jeździć:crazyeye: mimo tego że na poczatku nie była taka chętna do zakupu 2 psa. Kobiety naprawde zmienne są:shake:). Więdz teraz pozostaje tylko pojechanie na tą wystawe, obejżenie i zdecydowanie sie. A tak poza tym to z tego co p. Ania mówiła to będą też takie nie na wystawy i one będa tańsze to może jak mi sie nie spodobają wystawy to wezme tego ale jeszcze nie wiem:evil_lol: :P Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Roxi jesteś w wielkim błędzie :shake: Przykro mi Cię rozczarować ale P.Ania nie sprzeda psa wystawowego nawet za 3 tyś :cool1: Quote
roxi-malina Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Dziwne bo mi powiedziała (jak ją przed Bozym Narodzeniem pytałam) że ma po 2200 na wystawy (ale to było coś takiego że ona miała pieski a sunie miała jakaś inna pani chyba z innej hodowli bo p. Ania bardzo długo do niej telefonu znaleźć nie mogła:roll:) Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 roxi-malina napisał(a):Dziwne bo mi powiedziała (jak ją przed Bozym Narodzeniem pytałam) że ma po 2200 na wystawy (ale to było coś takiego że ona miała pieski a sunie miała jakaś inna pani chyba z innej hodowli bo p. Ania bardzo długo do niej telefonu znaleźć nie mogła:roll:) roxi na pewno P.Ani chodziło o psy w innych hodowlach ale po jej reproduktorach :p Tak jak np. ja bym z Jess sobie do niej pojechała to bym sprzedała o połowe mniej takiego szczeniaka niż jakby się u niej w hodowli urodzil :p laurin napisał(a):Beatko przecież Roxi wie lepiej bo przecież rozmawiała z tą Panią :evillaug: Kati jest prześliczna :loveu::loveu::loveu: No tak .. roxi wie wszystko lepiej :evil_lol: Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 laurin napisał(a): Kati jest prześliczna :loveu::loveu::loveu: Dzięki:loveu::loveu::loveu: A co do yorków z Bakaratu to niemożliwe żeby wystawowego sprzedali za 2200zł. To jest cena yorków z mało znanych hodowli;) Quote
laurin Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 tigrunia napisał(a):Roxi jesteś w wielkim błędzie :shake: Przykro mi Cię rozczarować ale P.Ania nie sprzeda psa wystawowego nawet za 3 tyś :cool1: Beatko przecież Roxi wie lepiej bo przecież rozmawiała z tą Panią :evillaug: Kati jest prześliczna :loveu::loveu::loveu: Quote
***Paulina*** Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 No w innej hodowli to mogą być za 2200zł, ale pisałaś tak jakby były one z Bakaratu... Quote
roxi-malina Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Przykro mi że musze cie rożczarować tigrunia bo nie wszystko wiem lepiej;) pisze tylko co słyszałam bądź widziałam. Pani Ania mi napisała że ma szczeniaczki wystawowe ze swojej hodowli żebym do niej zadzwoniła (bo najmierw odpisała na e-mail) to zadzwoniłam i powiedziała mi ze ona ma pieska a sunie ma inna pani więdz zadzwoniłam do tej innej pani i ona mi powiedziała że są po 2200zł i tyle. Ale z mojej rozmowy z p. Anią przy stoisku york centrum wyszło że yorki nie będą droższe niż 4000zł. A poza tym nie warto sie kłócić o to ile kosztóje york wystawowy bo i tak i tak całkiem możliwe że wystawy mi sie nie spodobają i kupie zwykłego tylko z metryką. Quote
roxi-malina Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 No to sporo podniusł na cenie:shake: ale ostatnio coraz częściej spotykam sie z takimi przypatkami Quote
Recommended Posts