Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie dzisiaj przyszedl sweter z allegro dla malej i okazal sie za maly ;( musze go odeslac to mi wymienia na wiekszy ale jest bardzo fajny taki na maksa cieply, mam nadzieje ze szybko przysla inny bo mojej malej nie wystarcza juz ten t-shircik cienki... :(

Posted

paulina ty jestes z wawy? Bo u nas też dzisiaj taka mega zimna pogoda :(.
A nie możecie same im szyć ubranek? Jak moja niki jak była malutka to ja jej sama szyłam a tak właściwie to przeszywałm ponieważ w różnych sklepach strasznie drogo (np. sweterek-80zł:shake:) a tak poza tym to nie macie jakis swoich zamałych sweterków bo ja zawsze tak szyłam jak z czegos wyrosłam to zamiast to wyżucać szyłam z tego coś dla mojego labka (jak był mały bo teraz to już nie jest jej tak zimno a np. w taką pogode to w domu siedzi i jest jej cieplutko a szczegulnie przy kominku:)).
A wy po ile kupujecie swoje?

Posted

naimax napisał(a):
Mnie dzisiaj przyszedl sweter z allegro dla malej i okazal sie za maly ;( musze go odeslac to mi wymienia na wiekszy ale jest bardzo fajny taki na maksa cieply, mam nadzieje ze szybko przysla inny bo mojej malej nie wystarcza juz ten t-shircik cienki... :(

No widzisz i dlatego wole kupować w sklepie... Nigdy idealnie nie wymierzysz:shake: A jaki ten sweterek tzn. kolor???:)

roxi-malina napisał(a):
paulina ty jestes z wawy? Bo u nas też dzisiaj taka mega zimna pogoda :(.
A nie możecie same im szyć ubranek? Jak moja niki jak była malutka to ja jej sama szyłam a tak właściwie to przeszywałm ponieważ w różnych sklepach strasznie drogo (np. sweterek-80zł:shake:) a tak poza tym to nie macie jakis swoich zamałych sweterków bo ja zawsze tak szyłam jak z czegos wyrosłam to zamiast to wyżucać szyłam z tego coś dla mojego labka (jak był mały bo teraz to już nie jest jej tak zimno a np. w taką pogode to w domu siedzi i jest jej cieplutko a szczegulnie przy kominku:)).
A wy po ile kupujecie swoje?

Nie jestem z Wawy...:shake:
No ja próbowałam coś jej uszyć z mojej starej kurtki, ale co mi z tego wyszło to lepiej nie mówię:evil_lol: Łatwiej jest kupić w sklepie i nie trzeba się tyle męczyć:evil_lol:
A u nas mają takie cieplejsze to tak ok. 60 zł... A te takie super ciepłe to już ok 70-80 zł...

roxi-malina napisał(a):
A jeszcze jedno:
Paulina możesz powstawiać jakieś zdjęcia swojego yorka (tak bardzo lubie na nie patrzeć i niedługo będe miała własnego:))?

No coś wymyślę... Wieczorem wstawie:)

Posted

różowo żółty w serduszka :D zobacz sobie na allegro :) pozatym ze jest za maly to rewelacja ma taki gruby golf i podwojny material :D :) i sliczny jest :) i ciesze sie bo mi wymienia na wiekszy bez problemu
ja zamowilam rozmiar 1, ale zmienie chyba na 3 bo jak ona jeszcze podrosnie i przytyje to bedzie akurat :) i cena jest ok :)

Posted

Cześć Paulina :multi:

Chyba czegoś nie zrozumiałam :shake: Ktoś napisał, że z yorkiem można wychodzić do max. -15*C... czyli jak będzie -20*C to już nie? To się tyczy tylko tej rasy, czy wszystkich psów? Bo wiecie... york to też pies, terier, a teriery nie lubią siedzieć w domu :cool3: Przynajmniej moje.

Posted

[quote name='naimax']różowo żółty w serduszka :D zobacz sobie na allegro :) pozatym ze jest za maly to rewelacja ma taki gruby golf i podwojny material :D :) i sliczny jest :) i ciesze sie bo mi wymienia na wiekszy bez problemu
ja zamowilam rozmiar 1, ale zmienie chyba na 3 bo jak ona jeszcze podrosnie i przytyje to bedzie akurat :) i cena jest ok :)
No jeśli to ten co znalazła roxi-malina to śliczny i tani do tego...
Może ja też taki zamówię:roll: tylko że w sumie to ja chciałam coś cieplejszego a to tylko sweter jest:roll:

[quote name='roxi-malina']Śliczny SWETEREK ** PSIE SERCE ** kolory - rozm.4 (514432549) - Aukcje internetowe Allegro
o tym sweterku pisałaś?
Śliczny, mi się podoba tylko ten różowo żółty:loveu:

[quote name='roxi-malina']Ale czy u nas w Polsce będzie kiedyś -20*C? Bo ja raczej wątpie góra -15*C (chociaż i to mało możliwe:))
Jak niemożliwe jak dzisiaj w noicy w podlaskim ma być -25?:crazyeye:

[quote name='Sara_i_Aris']Cześć Paulina :multi:

Chyba czegoś nie zrozumiałam :shake: Ktoś napisał, że z yorkiem można wychodzić do max. -15*C... czyli jak będzie -20*C to już nie? To się tyczy tylko tej rasy, czy wszystkich psów? Bo wiecie... york to też pies, terier, a teriery nie lubią siedzieć w domu :cool3: Przynajmniej moje.
Cześć Sara:bye:
No nie wiem jak to jest... Yorki są małe, lekkie no i czytałam że nie mają podszerstka a inne psy mają i to je chroni przed zimnem, ale tak dokładnie to nie wiem jak to jest:shake:

Posted

tak to wlasnie ten sweterek, ja wlasnie zamowilam rozowo zolty :D tylko musze zmienic na rozmiar 3. Ten sweterek jest super cieplutki bo jest taki podwojny material jest gruby bardzo! Dla mnie jest ok bo planuje ja ubierac w niego na takie 15 minutowe spacerki :)

Posted

Ja mojej buty próbowałam włożyć to nie da rady w nich chodzić . A dziś oczywiscie patrzy się ,,weź mnie na rączki , bo w łapki zimno" :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):

U mnie kupa śniegu, 15 cm, piesa zadowolona a ja zamarznięta :razz: nie lubię zimy bo mi ręce zamarzają jak trzymam smycz albo aparat :roll:

rękawicznie sie kłaniają:evil_lol::evil_lol:

Tak wogóle to hej:D
co wy macie te psiaki takie zmarzluchy co? mój tylko na dwór by wychodził i moze tam siedziec długo i nie chce przyjsc do domu sweterka nie nosi bo nie chce mi sie zakładac i jeszcze nigdy nie byl przeziębiony..
a tan w serduszka fajny:D widzialam ze inne wzorki tez mają:)

Posted

Sweetaśna napisał(a):

co wy macie te psiaki takie zmarzluchy co? mój tylko na dwór by wychodził i moze tam siedziec długo i nie chce przyjsc do domu sweterka nie nosi bo nie chce mi sie zakładac i jeszcze nigdy nie byl przeziębiony..

W rękawiczkach się źle zdjęcia robi :evil_lol:

Moja też chętna na śnieg, ale jak biega, bo jak idziemy tylko na spacer to zaraz marznie, ona musi się ruszać żeby jej ciepło było, więc ja jak głupia włażę w środek największej zaspy bo pies się cieszy :evil_lol:
Ubranka zakładamy jak właśnie idziemy na spacerek, żeby jej dupka nie zmarzła, albo kombinezon na wariactwa po śniegu żeby jej się kule śniegowe nie robiły

Posted

Odeslalam juz sweterek i przysla mi rozmiar 3 :) Juz wole zeby byl troche za duzy niz na styk bo malej bedzie wygodnie. Widzisz dobrze ze nie kupilam malej butow bo pewnie to samo by bylo i by w nich kroku nei zrobila :D Bylysmy u weta wazy juz 1,8kg, a i wet powiedzial ze najlepiej nasmarowac lapki wazelina :D :)

Posted

naimax napisał(a):
tak to wlasnie ten sweterek, ja wlasnie zamowilam rozowo zolty :D tylko musze zmienic na rozmiar 3. Ten sweterek jest super cieplutki bo jest taki podwojny material jest gruby bardzo! Dla mnie jest ok bo planuje ja ubierac w niego na takie 15 minutowe spacerki :)

No w sumie na krótkie spacerki może być:)

smallpati napisał(a):
Witamy po raz pierwszy w '09 :cool3:

U mnie kupa śniegu, 15 cm, piesa zadowolona a ja zamarznięta :razz: nie lubię zimy bo mi ręce zamarzają jak trzymam smycz albo aparat :roll:

Witamy:bye:
U nas też dosyć dużo śniegu... Może nie 15cm, ale dużo... W niektórych miejscach to Kati ma do połowy siebie albo i więcej...

Domka_Czika napisał(a):
Ja mojej buty próbowałam włożyć to nie da rady w nich chodzić . A dziś oczywiscie patrzy się ,,weź mnie na rączki , bo w łapki zimno" :evil_lol:

Ja już Kati zaczęłam nosić i puszczam ją tylko na trawę tzn. na śnieg:evil_lol: żeby zrobiła co musi i potem z powrotem ją biorę, bo już nie chce mi chodzić tylko łapki podnosi:-(

Sweetaśna napisał(a):

Hejka:bye:
Moja dopiero teraz zaczęła podnosić łapki i nie chce sama iść jak jest poniżej -10... Więc ją biorę wynoszę i potem z powrotem też ją noszę...

smallpati napisał(a):
W rękawiczkach się źle zdjęcia robi :evil_lol:

Moja też chętna na śnieg, ale jak biega, bo jak idziemy tylko na spacer to zaraz marznie, ona musi się ruszać żeby jej ciepło było, więc ja jak głupia włażę w środek największej zaspy bo pies się cieszy :evil_lol:
Ubranka zakładamy jak właśnie idziemy na spacerek, żeby jej dupka nie zmarzła, albo kombinezon na wariactwa po śniegu żeby jej się kule śniegowe nie robiły

Mo moja też do tej pory lubiła śnieg ale teraz to jej za zimno i wcale się jej nie dziwię, bo jak dotknęłam śniegu bez rękawiczki to myślałam że zamarznę:evil_lol:

Owczarkowa napisał(a):
W północno-wschodniej Polsce było -29 dziś w nocy :diabloti:

O matko!!!:crazyeye: Dobrze że u nas tyle nie ma:roll: Rano było - 14...:shake:

naimax napisał(a):
Odeslalam juz sweterek i przysla mi rozmiar 3 :) Juz wole zeby byl troche za duzy niz na styk bo malej bedzie wygodnie. Widzisz dobrze ze nie kupilam malej butow bo pewnie to samo by bylo i by w nich kroku nei zrobila :D Bylysmy u weta wazy juz 1,8kg, a i wet powiedzial ze najlepiej nasmarowac lapki wazelina :D :)

Wazeliną mówisz... Muszę wypróbować...:)

Już normalnie nie mogłam patrzeć jak ona marznie więc na czas dopóki kupimy ubranko zrobiłam jej takie jakby ubranko ze swetra... Po prostu wzięłam sweter ucięłam rękaw, zobiłam dwie dziurki na łapki i "ubranko" gotowe... Nawet taki golf wyszedł:evil_lol:

Fotek wczoraj nie wstawiłam bo mi się komputer popsuł i dopiero teraz udało mi się włączyć... Ale dzisiaj na pewno coś dam:)

Posted

roxi-malina napisał(a):
No i sie myliłam :(
U nas w wawie jest tak zimno a ja zapalenie ucha złapałam i z domu wychodzić nie moge :(

A ile tam macie stopni??? Ja przed chwilą byłam w mieście i tak zimno jest że nawet mi się chodzić nie chciało...
Fajnie masz że se siedzisz w domu ale z uchem to nie za fajnie...

Posted

Sweetaśna napisał(a):
u ciebie -14 a u mnie rano było -18 zimno jak nie wiem...
ale zawsze mogło byc gorzej:P
a co u was??:D

-14 to wczoraj... Dzisiaj rano -17:shake:
A u nas??? Hmm... Kati nie chce wychodzić na śnieg puszczę ją na chwilę zrobi co ma zrobić i potem to już tak jakoś dziwnie łapki podnosi... Moje biedne maleństwo:-( Już nawet ma "ubranko" to co jej wycięłam dwie dziurki na łapki z rękawa:evil_lol: Myślałam o butach ale pewnie nie chciałaby w nich chodzić...
Byłam dzisiaj w zoologiku i kupiłam jej parę rzeczy m.in. kość którą gryzie od godziny i nie idzie jej oderwać od niej:evil_lol: No i kupiłam jej jeszcze jedzonko tzn. mokrą karmę z Cesara... Miałaś ją kiedyś??? Dobra jest???

Posted

***Paulina*** napisał(a):
-14 to wczoraj... Dzisiaj rano -17:shake:
A u nas??? Hmm... Kati nie chce wychodzić na śnieg puszczę ją na chwilę zrobi co ma zrobić i potem to już tak jakoś dziwnie łapki podnosi... Moje biedne maleństwo:-( Już nawet ma "ubranko" to co jej wycięłam dwie dziurki na łapki z rękawa:evil_lol: Myślałam o butach ale pewnie nie chciałaby w nich chodzić...
Byłam dzisiaj w zoologiku i kupiłam jej parę rzeczy m.in. kość którą gryzie od godziny i nie idzie jej oderwać od niej:evil_lol: No i kupiłam jej jeszcze jedzonko tzn. mokrą karmę z Cesara... Miałaś ją kiedyś??? Dobra jest???

aha.. to nie doczytałam ze wczoraj..
eh.. kabi mógł by długo siedziec na dworze i nic mu nie jest..;)
o fajnie ze macie ubranko:D
w butach to moze dziwnie sie czuc kabi jak miał zabandarzowaną łapke to nie stawał na nią wogóle i sie bał co ma na niej..
ale w sumie kazdy pies inaczej znowu zakładanie mu rzeczy itp:)
o fajnie;D jaka to kosc??
cesar? to jest taka dla kotów? hmm... chyba nie miałam.. bo mi sie tylko z dla kotów kojarzy karmą moze źle mysle:eviltong: ja kabiemu nie daje takiej karmy mokrej z puszki czy opakowania bo smierdzi dla mnie hehe:evil_lol: