Exenata Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 DRODZY FORUMOWICZE! Szukamy domku dla mlodej labladorki z rozszczepem lapki. To piekna, roadosna, cierpliwa sunia, swietnie radzi sobie na trzech lapkach a w razie potrzeby wykorzystuje i ta czwarta. Sunia ma ponad to ogromne predyspozycje do dogoterapii, niestety z powodu jej "kalectwa" (chociaz doskonale sobie radzi) nie moze znalezc nawego, kochajacego domu. A jesli takiego nie znajdzie, prawdopodobnie zostanie uspiona :( kontakt: natalia.sobczak@gmail.com Quote
Folen Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 W jakim wieku jest malutka? Czy wrzucona jest na forum labradorów? Skąd jest sunia? Quote
cinusiowa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wiele osób mi mówi, że mam dar "pisania - lania wody", dlatego napiszcie coś więcej o tej małej, to napiszę jakieś ogłoszenie, aby móc wystawić np. ogłoszenie na allegro - aukcję informacyjną. Quote
cinusiowa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Dla tej młodziutkiej labradorki słońce w życiu dopiero wzeszło... Nie pozwól, aby szybko zaszło. Dlaczego jej wada ma być udręką w jej króciutkim życiu. Pomimo rozszczepu łapki sunia jest radosnym i wesołym psem. Labradory mają to do siebie, że są wspaniałymi kompanami zabaw, są bardzo wylewne, potrafią wspaniale okazać miłość. Ta psina z pewnością będzie najlepszym kompanem do zabawy zarówno z dziećmi jak i dorosłymi. Jej śliczna mordka i oczy pełne smutku proszą o ciepły dom, opiekuna, który zaświeci chociaż małą iskierką w jej życiu. Doskonale radzi sobie na trzech łapkach - a przecież kocha wszystkimi czterema. Dla niej nie jest to żadnym problemem, tylko dla ludzi... Okaż serducho "biszkopcikowi", spójrz jak doskonale dogaduje się z dziećmi. Ma przecież tyle energii co one... Przygarniając tego pieska, zapewnisz także bezpieczną zabawę swoim dzieciom, sprawisz im radość, sobie, a największą tej psince. Jak każdy poczciwy piesek schroniskowy, gdy zaufa na pewno przeleje na Twoją rodzinę całą swoją miłość, odda swoje małe kochające serduszko. Proszę nie pozwól, aby ta mała łapka, była zmorą w jej życiu. Ona czeka na Twój dom, prosi o kącik - daj jej szansę. Jeżeli możesz zapewnić jej troszkę szczęścia skontaktuj się z nami natalia.sobczak@gmail.com Quote
justysiek Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 biedactwo:loveu:, moze trzeba porobic ogloszenia?:roll: Quote
Exenata Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Labladorka ma 4 miesiace i jest z okolic Świdnica/Wrocław. Prosilabym Was o pomoc, tekst ogloszenia taki badz zmieniony mozecie umieszczac na wszystkich znanych Wam forach o psiej tematyce. Na forum labow ogloszenie tez zostanie dodane. Bede zobowiazana Quote
cinusiowa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Kurcze, dlaczego nikt nie zrobi jej aukcji - póki co ja wystawiłam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=442832357 Jednak nie mam talentu, aby wyglądała ona nowocześnie, więc jeśli ktoś poda mi gotowca w html to pozmieniam. Na razie zostanie jak jest Quote
Folen Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wrzuciłam na labowe forum: http://labradory.info/viewtopic.php?p=428456#428456 Quote
fieldfare Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ta sunia była kilkakrotnie wystawiana przez 'hodowcę' na Allegro. Pierwsza aukcja opiewała bodajże na 300 coś złotych a ostatnia na 150 -> http://www.allegro.pl/item406357406_labrador_sunia_z_paluszkiem_.html Jednak mimo to 'wadliwy towar' się nie sprzedał, więc... Mam nadzieję, że tym razem będzie miała więcej szczęścia i trafi na ten jeden, jedyny prawdziwy dom... Quote
cinusiowa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Uwaga - po wystawionej aukcji dostałam wiadomość: Witam Mam kilka pytań: Czy wada psa jest bardzo widoczna? Czy piesek mógłby sam zostać w bloku spokojnie kilka godzin? Czy nie brudzi w domu? Wreszcie, czy możliwa byłaby operacja psa, ukrywająca wadę? Proszę o odpowiedź. mag-byl@wp.pl Dajcie znać jak ktoś ma sprawdzone informacje!!!!! Albo może kontakt telefoniczny do osób, które się psiakiem teraz opiekują. Przekazałam zainteresowanym informacje, jakie znalazłam na aukcji poprzedniej wystawianej przez właściciela pieska, a także by kontaktowali się już na meila podanego w ogłoszeniu :) Quote
cinusiowa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Czy wiecie, aby ktoś dalej się odezwał w sprawie labradorka? Quote
andzia69 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Exenata - a sunia znajduje sie u rozmnażaczy czy gdzies indziej? i nie rozumiem jak mozna uśpić zdrowego psa z małą wadą estetyczną - na dogo było kilka takich psiaków i wszystkie jakoś znalazły domki... Quote
cinusiowa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Niuńka szukaj domeczka, pomóżcie, pokażcie ją światu!!! Quote
anula1959 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Tą łapinę można z powodzeniem operować! Była już na dogo sunia też z rozszczepem łapci , zoperował ją Pan dr Gierek z Kliniki Weterynaryjnej w Katowicach i wszystko jest ok! Nie jest to z resztą jedyny znany taki przypadek. Quote
maciaszek Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś kochający domek dla suczynki. I to nie taki, który jako jedno z pierwszych pytań będzie zadawał to czy wada jest widoczna... Jakie to ma znaczenie? A może uda się wyszukać jakiś dt? :) Cinusiowa, chyba spokojnie możesz odpisać, że 4 miesięczne szczenię nie zachowuje 100% czystości w domu i niekoniecznie będzie szczęśliwe z powodu kilkugodzinnej samotności. Do tego trzeba psiaka przyzwyczajać. Jeśli mam być szczera, to osobę, która zadała te pytania bym odesłała z kwitkiem - nie wróżą niczego dobrego... Zmieńcie tytuł na jakiś bardziej zwracający uwagę! Ze jak nie znajdzie domu, to zostanie uśpiona czy coś w tym stylu... :( Quote
halbina Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 muszę sie zgodzić z Maciaszek... a usypianie psiny z powodu wady estetycznej... :roll: Quote
Patsi Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Podnieść tylko mogę :-(:placz::placz::placz: Quote
anula1959 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 halbina napisał(a):muszę sie zgodzić z Maciaszek... a usypianie psiny z powodu wady estetycznej... :roll: jestem tego samego zdania... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='cinusiowa']Uwaga - po wystawionej aukcji dostałam wiadomość: Witam Mam kilka pytań: Czy wada psa jest bardzo widoczna? Czy piesek mógłby sam zostać w bloku spokojnie kilka godzin? Czy nie brudzi w domu? Wreszcie, czy możliwa byłaby operacja psa, ukrywająca wadę? Proszę o odpowiedź. mag-byl@wp.pl ja bym nie oddała psa osobie która w pierwszym kontakcie zadaje takie głupie pytania. W ogóle nie powinna mieć psa ani niczego żywego. Quote
betel Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 banerek dla biduli- podlinkowany ( aby wstawić, trzeba tylko skopiować i wkleic do podpisu) Quote
GameBoy Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Alfa i Zuzia napisał(a):ja bym nie oddała psa osobie która w pierwszym kontakcie zadaje takie głupie pytania. W ogóle nie powinna mieć psa ani niczego żywego. dokladnie, zgadzam sie :shake: a rozmnazacz tez cwany nie sprzedala sie to w leb Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Betel dodałabym w bannerze, że chodzi o 4-miesięczną labradorkę. Na tak małym zdjęciu wygląda jak starszy pies i niekoniecznie labek. Jest taka piękna. nie możemy pozwolic jej uśpić! Choć ja tylko podbijam... Quote
basia2202 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 psina cudna! porozsyłam wśród znajomych... przygarnąć niestety nie mogę... i popieram dziewczyny - nie oddawajcie małej komuś, kto chce, żeby pies tylko ładnie wyglądał, sprawiał dobre wrażenie i najlepiej, żeby sikał do nocnika... mam nadzieję, że psinka znajdzie szybko dobry domek Quote
Recommended Posts