Jump to content
Dogomania

Czy spuszczasz na spacerze swojego psa ze smyczy?  

1107 members have voted

1. 1. Czy spuszczasz na spacerze swojego psa ze smyczy?

• tak, ale tylko w kagańcu
    • tak, ale tylko w miejscach odludnych, gdzie nie ma psów i ludzi
    • tak, w miejscach moim zdaniem bezpiecznych jak park czy lasek przyosiedlowy, gdzie dużo ludzi spaceruje z psami
    • nie, zawsze chodzi na smyczy, takie jest prawo
    • nie, ponieważ jest agresywny i stanowi zagrożenie dla ludzi/psów
    • inna odpowiedź (jaka?)

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja spuszczam moją dziewuchę (a właściwie to już staruszkę :evil_lol:) tam, gdzie jest mało ludzi (bo przecież jak pies podchodzi do człowieka, to znaczy że chce ogryźć :diabloti:) i mało psów (chyba, że zaprzyjaźnionych to puszczam bez obaw):cool1:

Posted

spuszczam tam gdzie nie ma ludzi i czesto znajdujemy takie miejsca z innymi psarzami. bo najbardziej agresywni sa ludzie - krzycza i sie awanturuja. chyba najgorsze mamy dzieci jakby caly swiat musial tylko na nie uwazac i wszystko im wolno

• 10 months later...
Posted

Spuszcza Figa tylko tam gdzie nie ma ludzi i innych psow, wyjatkiem jest jak spotkamy zaprzyjaznionego psa to wtedy hasaja sobie w poblizu domu razem. Rzadko sie to jednak zdarza bo malo mamy zaprzyjaznionych psow a z tymi ktore mamy czesto mijamy sie w porach wychodzenia.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Spuszczam psa w zasadzie wszędzie z daleka od ulic: na pobliskich i nieco dalszych łąkach,w parku (kiedy jest mało ludzi). W lesie zazwyczaj jest na flexi lub lince ze względu na instynkt. Przy ulicy oczywiście na smyczy.
Kaganiec nosi tylko w środkach komunikacji miejskiej.

Posted

My na spacery chodzimy głównie do lasu (który od parku różni się tylko tym, że nie ma tam betonowych ścieżek, bo ławeczki nawet czasami się znajdują ;)) i tam futrzak biega sobie luzem, ale w kagańcu, bo czasami trasę przecinają nam inni spacerowicze lub psiarze. A nie wiem dlaczego mój Owczarek Niemiecki budzi respekt nawet jak idzie przy nodze i w kagańcu to przechodnie często schodzą na drugą stronę ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja spuszczam Tamlina tylko z wybranymi psami, które tak kocha że wiem iż nigdzie mi sam nie pogna ;) Ale zawszę mam ze sobą 20-metrową linkę na której szaleje z innymi psiurami a ja w razie czego mogę ją przydepnąć :)

• 2 weeks later...
Posted

Kiedy idę razem z rodzicami, to zwykle jedziemy do lasku i tam puszczamy Łowcę na lince. Kiedy idę sama to najczęściej do parku, więc też linka, ale trzymam ją wtedy w ręce. Czasem puszczam go razem z nią na łączce, ale ostatnio raczej rzadko, bo wszędzie tam leżą pokotem ludzie i opalają tłuste brzuchy :evi_lol:

Posted

zaznaczyłam trzecią od góry odp. przeważnie jeździłam z moimi potworasami na krakowskie błonia, gdzie psów z właścicielami jest za każdym razem multum, a sam teren prezentuje się dość okazale.
Nieraz spacerujemy w obrębie błoń, jednak wtedy już nie wahamy się ich spuszczać.

• 3 weeks later...
Posted

smycz tylko w srodkach transportu i gdzie sa ruchliwe ulice. Mamy duzo pol w okolicy i po przejsciu na smyczy okolo pol kilometra puszczam je wolno. Sa dobrze wyszkolone i maja perfekcyjny recall. Dziewczyna nie musi miec kaganca bo jest absolutnie niegrozna. Facet nosi kaganiec u weta i w autobusie. I to tez przez glupote ludzka a nie bo musi.

• 2 weeks later...