emdziolek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 :placz: Ledwo oddałam kotki do adopcji dwa dni temu, dzisiaj kolezanka do mnei pisze, dokładniej 15 min temu: Emilka zejdź na dół, przyszedł za mną piesek, chyba chory, nei wiem co z nim zrobic" TO ja schodze w piżamie na bosaka pod klatke, otwieram drzwi, patrze - sunia, wielkiści - ok 25cm, cała czarna tylko ma taki malutki krawacik biały, wygląda jak miniaturka Flata, no poprostu cudo. W ciemnosci nei widzialam tego co zobaczyłam jak weszłysmy do oświetlonej klatki: - SUNIA MA ŁYSE PÓŁ GRZBIETU, łapki, ogonek, ma gdzieniegdzie małe ranki, miała 3 kleszcze, jest potfornie chuda. Strasznie się trzęsła. Zimno dzisiaj. Wziełam do domu. Mama wraca 5 min później z pracy- popłakała sie - nie dlatego ze szczenie chore a dlatego ze moja siostra jutro przyjeżdża(miała byc wczoraj ale przełozyła wyjazd) i miał byc spokój puki ona nie pojedzie mieszkac do drugiej siostry. Problem jest w tym ze ja mam szkołę - najwazniejszy rok , decydujący o moim dalszym życiu, nie chce opuszczac godzin i dekoncentrowac się czym kolwiek ale jak moglabym ja zostawic na podwórku, gdzie pada desz, temperatura max 7 stopni a ona chora i głodna. tak wiec, sunia ma jeszcze mleczne ząbki wiec mysle ze ma ze 4 miesiace. Jest przeraźliwie chuda, na zdjeciach nei widac, jak ja jutro wykąpie to w trakcie kąpieli cykne foto. Łyse plamy na całym tyle, grzbiecie i łapach, za uszami jakies strupy. U nas jutro czynny tylko jeden wet który zdziera kase i nei bede mogła później zapłacic wiec nei wiem co robic. Moge zawieź ją do schroniska ale wątpie ze beda ja tam leczyc, bo w schronisku totalne przepełnienie i mysle ze by ja uspili:( tak wiec moja prosba - czy ktos moze ją ode mnie wziasc? mama powiedziała ze do 18 jutro musi jej nie byc bo po 18 siostra przyjeżdza. Nie wiem co zrobic. POMÓŻCIE!! foty: Quote
GameBoy Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 sliczna mala, nuzyca nie jest zarazliwa to nic strasznego Quote
emdziolek Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 GameBoy napisał(a):sliczna mala, nuzyca nie jest zarazliwa to nic strasznego wiem, tu nie chodzi o moją sunię, tak jak pisałam chodzi o to ze nie ma kto się nią zajmowac, tzn chodzi do weterynarza, wyprowadzac, moja sunia to jest przyzwyczajona ze wychodzi z samego rana, po południu i poznym wieczorem a ze szczeniakiem to trzeba czesto chodzic. dwa mama jest zdenerwowana bo jutro wraca z anglii moja starsza siostra i nei chce zeby chory pies był w domu, bo to "zamieszanie"etc. kto pomoze? Quote
beka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 A moze to nie nuzyca? Tylko uczulenie na pchły?? Tak czy inaczej trzeba szukać dt.... Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Całkiem mozliwe, ale ja juz leczyłam psa z nuzyca i wyglądało to prawie identycznie jak u małej, tyle ze u niego to jeszcze rany byly i ropa sie sączyła u niej nie, ma ranki jakby własnie od pchel. Idziemy ją kąpac, najgorzej ze nie mam fronline'a ani niczego od pcheł dla niej. Po kąpańsku jak bedzie sucha polecimy do weta zeby oblukał i odrobaczył tą dziecine. POMOCY! Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Sunia po kąpieli w szamponie przeciwpchelnym, po wizycie u weta. Odrobaczyłam ją, zakropliłam fronlinem. Teraz sobie słodko śpi. TYMCZAS!! PLISS!! Quote
agusiazet Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Zupełnie takie same objawy jak bezdomniak spod mojego bloku, tylko ten nie chce się dać złapać i poluję na niego już ze dwa tygodnie bez efektu. Suwałki strasznie daleko, więc nie mam jak pomóc, ale trzymam kciuki za małą, żeby jej się udało!!! Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 agusiazet napisał(a):Zupełnie takie same objawy jak bezdomniak spod mojego bloku, tylko ten nie chce się dać złapać i poluję na niego już ze dwa tygodnie bez efektu. Suwałki strasznie daleko, więc nie mam jak pomóc, ale trzymam kciuki za małą, żeby jej się udało!!! dzieki, ja tobie tez zycze powodzenia w polowaniu;) sunia:loveu: Quote
justysiek Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 słodzizna z niej:loveu:gdzie ten domek? Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 ROzmawiałam z mamą, mama zgodziła sie zeby sunia pobyła max do wtorku czyli jeszcze 3 dni, tak wiec dom tymczasowy od wtorku potrzebny!! PILNE!! Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 no to jeszcze kilka fotek: Quote
agusiazet Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Jest śliczna, taka spanielkowata. Co z tą nużycą? Quote
emdziolek Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 GameBoy napisał(a):czy wet potwierdzil nuzyce? na szczęście nie, to uczulenie od pcheł;) powinno szybko porosną sierścią;) agusiazet napisał(a):Jest śliczna, taka spanielkowata. Co z tą nużycą? Jest CUDNA:loveu: nie ma nuzycy Quote
strup Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Piękna, niesamowita, śliczniutka suńka! :cool3: Quote
emdziolek Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Przypominam ze zostały 3 dni na znalezienei jej czegoś, moze ktos pomoze w ogłaszaniu? ja zrobiłam jej ogłoszenia na suwalki.info bialystokonline.pl i na ojej.pl moze ktos zrobic allegro, alegratke i kupsprzedaj? Quote
agaciaaa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Emi pokaż jakieś ogłoszenie, bo chce tekst ;) Quote
emdziolek Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 tekst: Koffi- piękna ok 5-6 miesieczna suczka , mix spanielka, szuka nowego, dobrego domku. Jej były"właściciel" wyrzucił ją w zimny, deszczowy dzień. Sunia jest odrobaczona, odpchlona, nauczona czystości. PILNE! kontakt 694945818 gg 4410664 mail: e.dobrowolska2@o2.pl i daj te zdjecie gdzie na 1 planie jest ten jej słodki kinolek:loveu: dzieki Agatko:loveu: Quote
agaciaaa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Ok, później ja poogłaszam, bo narazie lece na spacer ;) Quote
agaciaaa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1694149_pilne_mix_spanielka_5_miesiecy.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=2328408&cid=170 adopcje.org czeka na akceptacje http://www.eoferty.com.pl/id90711.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=31542 http://www.mojpupil.pl/oddam_psa Quote
Recommended Posts