piechcia15 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 a oto nowe fotki Ramzesa. Nie są za piękne bo to żywe psisko:) nie chciał pozować:) wiele się nie zmienił.Schudł, wykastrowany jest, ale jak sięgnę pamięcią tak agresywnego psa w stosunku do innych czworonogów nie widziałam!! Masakra!! ledwo wyszłam z tego żywa!! a tak poza tym to na spacerze grzeczniutko chodzi przy nodze, lubi przytulanki, ale jak wypatrzy gdzieś psa to już uszy stawia i się jeży!! ach ten uśmiech:) DZODZO bierz sie do roboty:0 ja tez go trochę po ogłaszam:) Quote
modliszka84 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 On ma teraz na imie BAJBUS nie Ramzes. Quote
dzodzo Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ;)dzisiaj mu wysmaze allegro, calkiem ładnie wygląda gotowe; DOBERMAN BAJBUS NIE CHCE JUZ MIESZKAC W SCHRONISKU (635927440) - Aukcje internetowe Allegro Quote
piechcia15 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 cisza??nikt nie pyta? a są jakieś fundacje dobkowe?albo cokolwiek...róbmy coś:( szkoda aby taki fajny pies marnował się w tak ciasnej klatce:( Quote
kasia14 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 piechcia15 napisał(a):cisza??nikt nie pyta? a są jakieś fundacje dobkowe?albo cokolwiek...róbmy coś:( szkoda aby taki fajny pies marnował się w tak ciasnej klatce:( jest Nadzieja Dobermana, czy jakaś jeszcze to nie wiem... Quote
dzodzo Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Nadzieja Dobermana nie bardzo ma pomysl na Ramzesa... niemcy wiedza o Ramzesie ale nie wykazali poki co chęci zabrania a na sile im psa nie wcisniemy, w tej chwili wyciągnęlismy dla nich wszytskie dobermany ze schronu Bozeny Wahl czyli co skolo 8 sztuk w tragicznym stanie.DT Nadzei Dobermana nie wezmą psa agresywnego do innych bo w kazdym z nich jest kilka psow.Hotel?Skad fundusze?Do hoteli bierzemy psy, ktore na 100% jadą do niemcow bo wtedy oni placa za pobyt i ew.leczenie.Innych fundacji nie znam.:shake:forum dobkowe nie wykazuje na ogol chęci pomocy psom ze schronisk o czym sie juz nie raz przekonalam... Quote
piechcia15 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 ja wogóle nie rozumiem tego świata... jak taki piękny pies może być tak długo w schronisku!! przecież on tam bzikuje :crazyeye::crazyeye: nie ma żadnych zapytań o niego?? nic ani pół? on ma allegro regularnie cały czas?czy od czasu do czasu?? Quote
dzodzo Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 allegro ma caly czas aktywne niestety suki -dobki szybko ida do adopcji a psów mamy na pęczki i duzo mniejsze zainteresowanie:shake: Quote
piechcia15 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Bajbus był wczoraj ze mną na spacerku, ojjj jak on się przytulał do mnie. Oczywiście na swój męski sposób abym nie myślała sobie że jest mientki:eviltong: jak usiadłam to stanął na wprost, pochylił sie i tylko co jakiś czas robił unik do przodu nastawiając łeb do głaskania:) ehh ci mężczyźni ;p Quote
Klementynkaa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 a czy my Ramzesa Bajbusa mamy na stronie? bo się zagubiłam :/ Quote
piechcia15 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 ja już też się pogubiłam, wiem że chyba w jakiejś fundacji dobkowej jest gdzieś ogłoszony ale za Boga nie wiem gdzie, ma chyba tylko allegro robione ale też nie wiem czy cały czas czy od czasu do czasu aż dziw że nikt się nim nie interesuje, ten pies poprostu bzikuje w takiej klatce:( Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 jest: Nadzieja Dobermana - Do Adopcji - Ramzes Quote
dzodzo Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 dzodzo napisał(a):allegro ma caly czas aktywne po raz kolejny pisze, ze allegro ma caly czas aktywne a nie "od czasu do czasu", kontakt jest na Agnieszkę wiec nie wiem czy ktoś wogole dzowni i jest zainteresowany, czasem ma obserwatorow ale na ogol nawet tego nie Quote
modliszka84 Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 raz tylko miałam telefon w jego sprawie... wszystko idealnie, super ludzi, super dom, już się umówili na przyjazd i spacer... no i zrezygnowali, nawet nie przyjechali wzięli jakiegoś asta z Marmurowej poza tym ani jednego telefonu i maila..:placz: a to taki piękny pies Quote
piechcia15 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 chciałam oświadczyć iż tydzień temu Ramzes/Szajbus pojechał do DOMU!!! zamieszkał w Łodzi z inną dobermanką!! na początku był jeden zgrzyt od razu na pierwszym spotkaniu a potem obojętność, a teraz podobno jest miłość!! pani jest samotna więc taki kumpel jej sie przyda:) Podobno bardzo się słucha, po lesie chodzi bez smyczy i przychodzi do nogi na zawołanie! pilnuje się suni, chodzi przy niej jak przyklejony! :loveu::loveu: myślę że można zmienić tytuł :) Quote
kasia14 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Czyli jednak wszystko ok?:) No to zarąbiście! :):loveu: Trzymam kciuki Quote
Klementynkaa Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 to może zmiana tytułu? bo straszy okrutnie! Quote
modliszka84 Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 zaraz zmieniam, z tego wszystkiego zapomniałam że Bajbus miał wątek :) pani trochę zakręcona, ale pozytywnie. najważniejsze żeby pies miał dobrze. opowiadała o swojej dobermance, która np potrafiła jej kiedyś poprzegryzać opony w samochodzie na wyjeżdzie albo rozwalić całą tapicerkę w środku jak została na chwilę sama :p najważniejsze jest to, że zna dobermany, bo od zawsze ma te psy - bo laikowi to raczej bym Bajbusa nie dała :roll: Quote
Cieplutkaa. Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Proszę zajrzyjcie na te dwa wątki .. ;( 1. http://www.dogomania.pl/threads/180143-Cookie-z-Dobrocina-z-mega-biegunkAE-Brak-odbytu-Przetoka-do-pochwy-PROSIMY-O-WPA-ATY/page47 2. http://www.dogomania.pl/threads/182601-PRZEA-YJE-CZY-NIE-to-zaleA-y-teA-od-nas-Drastyczne-zdjecia Pzdr.[/FONT][/FONT] Quote
Dada M Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Pani, która adoptowała Ramzesa, jest zainteresowana adopcją dobermanowatego Chojraka: http://www.dogomania.pl/threads/177091-Stary-dobek-Chojrak-zmienił-DT-stracił-200-zł-deklaracji-ma-wadę-serca-POMÓŻ-! Bardzo mi się podoba ten dom, ale widzę, że Ramzes nie zaakceptuje nawet tak łagodnego psa jak Chojrak. Pani bardzo Ramzesa chwali, z suczką ponoć się uwielbiają, ale wyczuwam, że chęć uratowania Chojraka zmieszana jest z obawą o reakcję Ramzesa (a właściwie Hero, bo takie teraz nosi imię). Quote
modliszka84 Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Ja też nie sądze, żeby Ramzes zaakceptował samca. W schronisku psów nie tolerował.... strasznie się jeżył na widok psa.... Quote
groosia Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 a gdyby tak ich skojarzyc jakby Ramzes mial kaganiec? obwachal;bywtedydokaldnie, poznal Chjraqka i probowac....choc z drugiej strony to za duze ryzyko chyba:( Quote
piechcia15 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ramzes nie bez powodu był nazywany przez nas Szajmusem:) miał "hopla" na pukncie innych psów i potrafił je wypatrzyć z daleka. Z tą sunią, którą teraz jest też na poczatku się ściął na dzień dobry, a potem w kagańcach jedno i drugie. Ale to zawsze suka. A poza tym jak ta pani chce sobie poradzić z trzeba dobermanami??? 18 lat nie ma o ile pamiętam, nie urażając nikogo. Quote
Dada M Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ryzyko jest duże, nie ma sensu narażać Chojraka na taki stres, tym bardziej, że nie jest całkowicie zdrowym psem. Sądzę, że gdyby nie niechęć Hero do innych psów, ta Pani poradziłaby sobie z 3 dobermanami. Chojrak jest seniorem, w dodatku ma wadę serca, więc nie jest bardzo absorbujący. Dobcia rezydentka też ma już swoje lata. Pani ma duży dom z ogrodem, nie pracuje, więc czasu dla psiaków miałaby sporo. Poza tym wydaje się być odpowiedzialną osobą, więc przed podjęciem ostatecznej decyzji za pewno przemyślałaby wszelkie za i przeciw. Natomiast charakter Hero i fakt, że sunia jest niewykastrowana (Chojrak też nie i ze względu na wadę serca nie powinien być poddany zabiegowi) to zbyt duże przeszkody na drodze tej adopcji. Quote
piechcia15 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 no więc właśnie, a ona sie przeprowadziła?bo wcześniej mieszkała w bloku, tylko, że działkę gdzieś tam miała i chyba się budowała. Quote
Recommended Posts