Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zależy od odmiany i czy jest wystawowa czy nie.

Częściej spotykane odmiany są przeważnie tańsze,te rzadziej droższe ;)
Za fawnkę ja zapłaciłam 30zł i jest to przeważnie taka cena za myszkę,za drugą 25zł bo podobno ma nieudany banded [ja tam widzę u niej serduszko i dlatego się w niej zakochałam :diabloti:].
Mniej więcej cena to 15-30zł zależy gdzie i jak szukać ;)

Samiczki są też droższe niż samczyki bo są chętniej brane - samce przeważnie są trzymane osobno,mają bardziej śmierdzący mocz,którego nie czuć częstym sprzątaniem i dlatego nie ma na nich ogromnego 'popytu' :eviltong:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasne że wystawia ale myszka nie musi być wystawiana by mieć młode.Tylko hodowca musi należeć do Polish Mouse Club,mieć zarejestrowaną w nim hodowlę i sporą wiedzę o nich samych jak i ich genetyce[przechodzą półroczny staż zanim zostanie zarejestrowana ich hodowla].

Myszy mogą być Championami,Najpiękniejszą myszą wystawy/pkazu,Mysz Publiczności,najlepsza mysz w 'rasie' [czyli np. najlepszy astrex,hairless itp.]

Mnie to strasznie wkręciło,myszki mam pierwszy raz.Jestem nimi zachwycona i już zarezerwowałam dwie następne :evil_lol:
Może w przyszłym roku zarejestruję się w PMC i również będę wystawiać swoje bo na razie uczestniczyłabym w takiej wystawie jako zwiedzający :razz:

Posted

deer - mam z ogródka ale no wstawię jakoś na tygodniu jak odzyskam komputer :eviltong:

Kam,no to mówie przyjeżdżaj kurcze albo z mamą albo pociągiem to Cie przenocuje albo u mnie albo u siostry ciotecznej razem w Lublinie :cool3:

Ewka,warto :cool3:.Małe są u mnie od czwartku a wczoraj przy sprzątaniu nie dały mi nic zrobić - ciągle się pchały na ręce :loveu: Mają takie genialne miny,bandedka wygląda w ogóle jak słoń Dumbo - ma takie wieelkie uszy i długi ogon :diabloti: Najgorszy problem że tak krótko żyją.. :shake: Masz u siebie w Poznaniu hodowlę nawet Mohannah ;) We Wrocławiu są a że Ty często kursujesz po zawodach to o wiele łatwiej Ci czy z nad morza będzie zgarnąć czy z Łodzi czy gdziekolwiek indziej,zazdroszczę :evil_lol:

O myszach możecie rozmawiać u mnie do woli :evil_lol:

Posted

To powiedz jakie odmiany Cię interesują
[ Małe Zamyszanie - hodowla myszy rasowych w Warszawie ] wtedy będzie można prędzej pomóc znaleźć Ci hodowcę - bo każda lubi co innego i nie wszędzie można znaleźć interesującą Cię odmianę ;)

Wtedy można zapytać hodowcy czy planuje jakieś mioty i na kiedy,jakie i po jakich rodzicach wtedy zarezerwować i czekać :cool3: Ja na swoje czekam prawie 6 miesięcy :lol: Bo pierwszy miot ,z którego miałam mieć się nie udał,potem czekałam,zarezerwowałam po czasie kolejne dwie i są :multi:

Posted

To jest akurat rzadsza odmiana,nie słyszałam nawet o jakichkolwiek małych w jakimś miocie a jeśli będą to podejrzewam ze tylko w ręce hodowców :eviltong:

Moja mama dalej mówi że to brzydne i śmierdzi - ale moje i ona do nich nie zagląda :cool3:

Posted

Witamy się:loveu: Chyba przestałam nadążać za Waszą galerią:evil_lol::oops:

Przybyły jakieś myszki tak:razz: I króliś:cool3:

No w każdym razie Roki śliczny na tej jedynej focie:diabloti::loveu:

Posted

Agata, blue burmese to wcale nie jest rzadka odmiana ;) Jak wybierałam pierwszą mysz było ich w trzy i troche :evil_lol:

Z tego co wiem w Dynamimausie często są, w Mohanah były. Wystarczy poszukać albo zapytać hodowcy czy planuje ;)

EDIT: niedawno w Mus Musculus były ;) Moze są jakieś wolne jeszcze ;)

Posted

[quote name='Clandestine']Ja miałam kiedyś myszy i moja mama też mówiła że śmierdzą itd. :roll: Już lubię Twojego Rokiego xD Mam sentyment do Bokserów :razz:

Ja się mamą nie przejmuje - sprzątam co 3 dni mychom i nic nie czuć więc zmyśla że smierdzą :evil_lol:

[quote name='Moniek193']Witamy się:loveu: Chyba przestałam nadążać za Waszą galerią:evil_lol::oops:

Przybyły jakieś myszki tak:razz: I króliś:cool3:

No w każdym razie Roki śliczny na tej jedynej focie:diabloti::loveu:

Myszki tak,królika mam już rok :lol: była tu przecież w galerii już nie raz :eviltong:
Teraz będzie na wesoło bo więcej myszek - w trzy dni juz zapełniłam całą kartę od aparatu :evil_lol: Króliczo też będzie no i Rońkowo - myślę że już częściej jak odbiorę jutro bodajże komputer :eviltong:

[quote name='mineralna_']Agata, blue burmese to wcale nie jest rzadka odmiana ;) Jak wybierałam pierwszą mysz było ich w trzy i troche :evil_lol:

Z tego co wiem w Dynamimausie często są, w Mohanah były. Wystarczy poszukać albo zapytać hodowcy czy planuje ;)

EDIT: niedawno w Mus Musculus były ;) Moze są jakieś wolne jeszcze ;)

a tam.Nie interesuję się tak nimi bo mi się nie podobają i wydawało mi się bo nic nie widziałam o żadnych miotach :eviltong: Dynamimaus czy Mohanah też nie mój typ hodowli więc nie przeglądałam ich dokładniej ;)

Posted

Agata_Roki napisał(a):
a tam.Nie interesuję się tak nimi bo mi się nie podobają i wydawało mi się bo nic nie widziałam o żadnych miotach :eviltong: Dynamimaus czy Mohanah też nie mój typ hodowli więc nie przeglądałam ich dokładniej ;)

;)
ja zaraz dostane czegoś bo chciałabym te ssp ale nie chce tylu na raz kupować :placz::shake::diabloti:

To czekam na te zdjęcia myszo moja :loveu: (a raczej szczurze wredny :diabloti::diabloti:)

Posted

mineralna_ napisał(a):
;)
ja zaraz dostane czegoś b chciałabym te ssp ale nie chce tylu na raz kupować :placz::shake::diabloti:

To czekam na te zdjęcia myszo moja :loveu: (a raczej szczurze wredny :diabloti::diabloti:)

to mi bewke oddaj :evil_lol: albo Jakarte :evil_lol:

o Ty skunksie.. :cool1::diabloti:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
to mi bewke oddaj :evil_lol: albo Jakarte :evil_lol:

ofcy Ci nie oddam, chyba żartujesz :diabloti: Ale Jakarte bardzo chętnie :evil_lol::evil_lol:

Agata_Roki napisał(a):
o Ty skunksie.. :cool1::diabloti:

mówiłaś coś...? :diabloti:

Posted

ja swojego czasu byłam dwukrotnie na wystawie szczurów rasowych, jako widz niestety tylko bo wtedy miałam w planie zakupić szczura hodowlanego ale później pojawiła się Salsa i musiałam zmienić plany
tak czy siak przy okazji miałam możliwość też na myszki popatrzeć :loveu::loveu: