.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Zależy od odmiany i czy jest wystawowa czy nie. Częściej spotykane odmiany są przeważnie tańsze,te rzadziej droższe ;) Za fawnkę ja zapłaciłam 30zł i jest to przeważnie taka cena za myszkę,za drugą 25zł bo podobno ma nieudany banded [ja tam widzę u niej serduszko i dlatego się w niej zakochałam :diabloti:]. Mniej więcej cena to 15-30zł zależy gdzie i jak szukać ;) Samiczki są też droższe niż samczyki bo są chętniej brane - samce przeważnie są trzymane osobno,mają bardziej śmierdzący mocz,którego nie czuć częstym sprzątaniem i dlatego nie ma na nich ogromnego 'popytu' :eviltong: Quote
ewka i haker Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 to sie jeszcze wystawia?może jeszcze hodowlanki sie robi? Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Jasne że wystawia ale myszka nie musi być wystawiana by mieć młode.Tylko hodowca musi należeć do Polish Mouse Club,mieć zarejestrowaną w nim hodowlę i sporą wiedzę o nich samych jak i ich genetyce[przechodzą półroczny staż zanim zostanie zarejestrowana ich hodowla]. Myszy mogą być Championami,Najpiękniejszą myszą wystawy/pkazu,Mysz Publiczności,najlepsza mysz w 'rasie' [czyli np. najlepszy astrex,hairless itp.] Mnie to strasznie wkręciło,myszki mam pierwszy raz.Jestem nimi zachwycona i już zarezerwowałam dwie następne :evil_lol: Może w przyszłym roku zarejestruję się w PMC i również będę wystawiać swoje bo na razie uczestniczyłabym w takiej wystawie jako zwiedzający :razz: Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Cześć myszolcu :loveu: To może ja przyjade do Lublina na pokaz żeby owce pokazac :loveu::diabloti: zobaczy sie :evil_lol: Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Zazwyczaj tam gdzie są wystawy kotów ;) Ale już się nie wtrącam bo mnie Aga zje :evil_lol: Quote
taxelina Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Polski Związek Hodowców i Miłośników Myszy Rasowych Quote
ewka i haker Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 fajne te myszki a może by sobie taka sprawić tylko denerwuje mnie jak oglądam stronę sa myszki na sprzedaż a nie ma zdjec Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Zawsze można wejść w dział mioty i zobaczyć :evil_lol: Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 deer - mam z ogródka ale no wstawię jakoś na tygodniu jak odzyskam komputer :eviltong: Kam,no to mówie przyjeżdżaj kurcze albo z mamą albo pociągiem to Cie przenocuje albo u mnie albo u siostry ciotecznej razem w Lublinie :cool3: Ewka,warto :cool3:.Małe są u mnie od czwartku a wczoraj przy sprzątaniu nie dały mi nic zrobić - ciągle się pchały na ręce :loveu: Mają takie genialne miny,bandedka wygląda w ogóle jak słoń Dumbo - ma takie wieelkie uszy i długi ogon :diabloti: Najgorszy problem że tak krótko żyją.. :shake: Masz u siebie w Poznaniu hodowlę nawet Mohannah ;) We Wrocławiu są a że Ty często kursujesz po zawodach to o wiele łatwiej Ci czy z nad morza będzie zgarnąć czy z Łodzi czy gdziekolwiek indziej,zazdroszczę :evil_lol: O myszach możecie rozmawiać u mnie do woli :evil_lol: Quote
ewka i haker Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 nie w każdej hodowli sa jakiekolwiek zdjecia Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 To powiedz jakie odmiany Cię interesują [ Małe Zamyszanie - hodowla myszy rasowych w Warszawie ] wtedy będzie można prędzej pomóc znaleźć Ci hodowcę - bo każda lubi co innego i nie wszędzie można znaleźć interesującą Cię odmianę ;) Wtedy można zapytać hodowcy czy planuje jakieś mioty i na kiedy,jakie i po jakich rodzicach wtedy zarezerwować i czekać :cool3: Ja na swoje czekam prawie 6 miesięcy :lol: Bo pierwszy miot ,z którego miałam mieć się nie udał,potem czekałam,zarezerwowałam po czasie kolejne dwie i są :multi: Quote
ewka i haker Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 to mi sie podoba blue burmese ogólnie to wiesz ja tak tylko sobie oglądam moja matka by mnie chyba z chaty wyrzuciła Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 To jest akurat rzadsza odmiana,nie słyszałam nawet o jakichkolwiek małych w jakimś miocie a jeśli będą to podejrzewam ze tylko w ręce hodowców :eviltong: Moja mama dalej mówi że to brzydne i śmierdzi - ale moje i ona do nich nie zagląda :cool3: Quote
Clandestine Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Ja miałam kiedyś myszy i moja mama też mówiła że śmierdzą itd. :roll: Już lubię Twojego Rokiego xD Mam sentyment do Bokserów :razz: Quote
Moniek193 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Witamy się:loveu: Chyba przestałam nadążać za Waszą galerią:evil_lol::oops: Przybyły jakieś myszki tak:razz: I króliś:cool3: No w każdym razie Roki śliczny na tej jedynej focie:diabloti::loveu: Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Agata, blue burmese to wcale nie jest rzadka odmiana ;) Jak wybierałam pierwszą mysz było ich w trzy i troche :evil_lol: Z tego co wiem w Dynamimausie często są, w Mohanah były. Wystarczy poszukać albo zapytać hodowcy czy planuje ;) EDIT: niedawno w Mus Musculus były ;) Moze są jakieś wolne jeszcze ;) Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 [quote name='Clandestine']Ja miałam kiedyś myszy i moja mama też mówiła że śmierdzą itd. :roll: Już lubię Twojego Rokiego xD Mam sentyment do Bokserów :razz: Ja się mamą nie przejmuje - sprzątam co 3 dni mychom i nic nie czuć więc zmyśla że smierdzą :evil_lol: [quote name='Moniek193']Witamy się:loveu: Chyba przestałam nadążać za Waszą galerią:evil_lol::oops: Przybyły jakieś myszki tak:razz: I króliś:cool3: No w każdym razie Roki śliczny na tej jedynej focie:diabloti::loveu: Myszki tak,królika mam już rok :lol: była tu przecież w galerii już nie raz :eviltong: Teraz będzie na wesoło bo więcej myszek - w trzy dni juz zapełniłam całą kartę od aparatu :evil_lol: Króliczo też będzie no i Rońkowo - myślę że już częściej jak odbiorę jutro bodajże komputer :eviltong: [quote name='mineralna_']Agata, blue burmese to wcale nie jest rzadka odmiana ;) Jak wybierałam pierwszą mysz było ich w trzy i troche :evil_lol: Z tego co wiem w Dynamimausie często są, w Mohanah były. Wystarczy poszukać albo zapytać hodowcy czy planuje ;) EDIT: niedawno w Mus Musculus były ;) Moze są jakieś wolne jeszcze ;) a tam.Nie interesuję się tak nimi bo mi się nie podobają i wydawało mi się bo nic nie widziałam o żadnych miotach :eviltong: Dynamimaus czy Mohanah też nie mój typ hodowli więc nie przeglądałam ich dokładniej ;) Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Agata_Roki napisał(a):a tam.Nie interesuję się tak nimi bo mi się nie podobają i wydawało mi się bo nic nie widziałam o żadnych miotach :eviltong: Dynamimaus czy Mohanah też nie mój typ hodowli więc nie przeglądałam ich dokładniej ;) ;) ja zaraz dostane czegoś bo chciałabym te ssp ale nie chce tylu na raz kupować :placz::shake::diabloti: To czekam na te zdjęcia myszo moja :loveu: (a raczej szczurze wredny :diabloti::diabloti:) Quote
.Agata. Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 mineralna_ napisał(a):;) ja zaraz dostane czegoś b chciałabym te ssp ale nie chce tylu na raz kupować :placz::shake::diabloti: To czekam na te zdjęcia myszo moja :loveu: (a raczej szczurze wredny :diabloti::diabloti:) to mi bewke oddaj :evil_lol: albo Jakarte :evil_lol: o Ty skunksie.. :cool1::diabloti: Quote
mineralna_ Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Agata_Roki napisał(a):to mi bewke oddaj :evil_lol: albo Jakarte :evil_lol: ofcy Ci nie oddam, chyba żartujesz :diabloti: Ale Jakarte bardzo chętnie :evil_lol::evil_lol: Agata_Roki napisał(a):o Ty skunksie.. :cool1::diabloti: mówiłaś coś...? :diabloti: Quote
jonQuilla Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 ja swojego czasu byłam dwukrotnie na wystawie szczurów rasowych, jako widz niestety tylko bo wtedy miałam w planie zakupić szczura hodowlanego ale później pojawiła się Salsa i musiałam zmienić plany tak czy siak przy okazji miałam możliwość też na myszki popatrzeć :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts