Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kuncewmr napisał(a):
A Francuzi sie nie przejmuja i wymawiaja wszystko po swojemu.
Pytanie za 100 punktow co to jest:
podal ?
szuszu ?
BA ? (skrot)

taa francuzi zawsze mają wszystko po swojemu:evil_lol:
szuszu=chouchou czyli chow chow:D

Helga&Ares napisał(a):
Munsterlander?

Münsterländer czyli minsterlender:p ü każdy wie jak czytać:eviltong: między 'u' a 'i'

Posted

kuncewmr napisał(a):
A Francuzi sie nie przejmuja i wymawiaja wszystko po swojemu.
Pytanie za 100 punktow co to jest:
podal ?
szuszu ?
BA ? (skrot)

M+S (hovawart czytaj howawart

pudel i shih tzu
BA - buldog angielski :diabloti:

Posted

No to wam zdradze, bo sama tez bylam zaskoczona PODAL to .... Owczarek Podhalanski. Oni to pisza Berger de Podhale. H sie nie wymawia, e na koncu tez nie, z berger (owczarek) zrezygnowali i zostal...podal.

Posted

z francuskich może być jeszcze Braquq d`Auvergne:evil_lol:. i Dogue de Bordeaux. ten pierwszy to ja nie mam pojęcia jak czytać:cool1:. a ten drugi to może dog de bordo?

Posted

[quote name='fizzy']z francuskich może być jeszcze Braquq d`Auvergne:evil_lol:. i Dogue de Bordeaux. ten pierwszy to ja nie mam pojęcia jak czytać:cool1:. a ten drugi to może dog de bordo?

literówka:eviltong: Braque d'Auvergne czyli 'brak dowerń';) a nie lepiej po prostu wyżeł z Owerni?:eviltong:

Posted

[quote name='LeCoyotte']literówka:eviltong: Braque d'Auvergne czyli 'brak dowerń';) a nie lepiej po prostu wyżeł z Owerni?:eviltong:
lepiej, lepiej :) ale byłam ciekawa czy ktoś będzie umiał to wytłumaczyć:evil_lol:

• 4 months later...
Posted

Kiedyś wyczytując rasę (jako gospodarz ringu) miałam zagadkę jak by tu wymówić Bouvier des Flandres. Aż się musiałam wrócić i spytać asystentki, żeby na głupią nie wyjść:lol:

Posted

[quote name='Guciek']Kiedyś wyczytując rasę (jako gospodarz ringu) miałam zagadkę jak by tu wymówić Bouvier des Flandres. Aż się musiałam wrócić i spytać asystentki, żeby na głupią nie wyjść:lol:

Koleżanka ma Bouviera. Przez pierwszy tydzień nie moglam zapamiętać. A pierwsze moje pytanie brzmiało 'Jak to się pisze?!'