Crazy@ Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Witam. Mam taki problem moja sunia miała miesiąxc temu cieczkę bardzo jej pilnowałam - jednak teraz mam wątpliwości czy dobrze ją upilnowałam. Ma bardzo duzy apetyt, powiększone sutki i tyje szybko - powiedziano mi ze to urojona ale jak się upewnić na 100 % - wet powiedział ze to za wcześnie ale moze są jakieś inne sposoby. ( Dodam ze to była jej pierwsza cieczka i nie zamieżałam mieć szczeniąt już teraz ) Quote
Flaire Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Możesz zrobić USG ok. 28 dni od daty ewentualnego krycia, chociaż ja nie bardzo rozumiem jak krycie było możliwe bez Twojej wiedzy jeżeli rzeczywiście, tak jak piszesz, bardzo ją pilnowałaś. (Ja radzę przez cały okres cieczki nie spuszczać suczki ze smyczy - wtedy takie sytuacje, jak Twoja tu opisana się nie zdarzają...) Quote
malawaszka Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Crazy - jeżeli tak jak mówisz nie spuszczałaś suni z oczu to pewnie urojona ciąża - to samo przeżywalam, kiedy moja sunia miała ją po pierwszej cieczce - nawet oskarżałam Mamę, że pewnie jej nie upilnowała na którymś spacerze :oops: :lol: - objawy są takie same jak przy prawdziwej, ale do zapłodnienia potrzeba jednak trochę czasu - bo poza "normalną" kopulacją psy są "złączone" jeszcze przez jakiś czas, więc tak przez 5 min to się chyba nie da :wink: Quote
Crazy@ Posted August 14, 2004 Author Posted August 14, 2004 Ja jej nie spuszczałam ze smyczy, ale nie tylko ja z nią wychodze na spacery. Ale jeśli tak to za tydzień pujde do weta na usg aby mieć na 100% pewność ze to tylko urojona :D . Quote
Flaire Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 więc tak przez 5 min to się chyba nie da :wink:Oj da się, da... Normalnie oczywiście trwa dłużej, ale 5 minut może łatwo wystarczyć. Nie spuszczajcie suczek nawet na chwilkę! Quote
Karka Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Rzeczywiście jeśli nie jesteś pewna to USG będzie najlepszym wyjściem.No i daj znać jaki wynik. Miejmy nadzieję ,że to tylko urojona ciąża. Quote
Flaire Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Ja jej nie spuszczałam ze smyczy, ale nie tylko ja z nią wychodze na spacery. Crazy@, a te inne osoby, które z nią wychodzą, spuszczają ją? :o Quote
Recommended Posts