Asiaczek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Dwa trikolorki i pręgusek:) http://img255.imageshack.us/img255/2172/dsc1420g.jpg Pzdr. Quote
cropka Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='jamnicze']O tak, zimno było, że mi nawet udka zmarzły i później musiałam się rozgrzewać pod kocykiem. No ja dopiero wieczorem dałam radę jakoś się ugrzać :shake: strasznie było [quote name='deer_1987']To juz koniec fotek? Duzy speed :razz: a mis taki dostojny :loveu: no niestety, mało fotek zrobiłam. Było tak zimno, że nie mogłam się zmusić. Gdybym się ciepło ubrała, na pewno byłoby lepiej... [quote name='Asiaczek']Dwa trikolorki i pręgusek:) http://img255.imageshack.us/img255/2172/dsc1420g.jpg Pzdr. Sajda super wyglądała z tym trikolorkiem :loveu: Dzisiaj przywiozłam do domku ulubiony obiektyw(jeszcze tylko muszę podpiąć i sprawdzić czy wszystko ok), także pewnie kilka zdjęć się kiedyś jeszcze pojawi ;) Quote
Asiaczek Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Mam nadzieję, że to "wkrótce" będzie rzeczywiscie wkrótce;) Pzdr. Quote
cropka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Oj tam zaraz się dzieje. Po prostu dwie zmiany pracy, zdjęć nadal brak, to Wam głowy nie zawracam. Na Dogo bywam, ale raczej na bazarkach. Btw zapraszam na bazarki ;): http://www.dogomania.pl/threads/206307-MOTYLA-NOGA!!!-Pi%C4%99kna-zak%C5%82adka-DECOUPAGE-na-ratowanie-%C5%82apy-SIMBY.-Do-24.04 http://www.dogomania.pl/threads/205889-ORIFLAME-katalog-6-dla-na-podopiecznych-AwP-URATUJMY-%C5%81AP%C4%98-SIMBY!!!-do-30.04 Quote
Asiaczek Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Pisałas o ulubionym oiektywie, że juz jest u ciebie, więc myslałam, że i foteczki się znajdą... Pzdr. Quote
cropka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Obiektyw jest, ale w tygodniu brak czasu na zdjęcia, a w weekend...jeden u drugiej połówki w Olsztynie, drugi z synkiem- u babci i na basenie(rehabilitacja). Już mam wyrzuty sumienia, ze tak Wam każę na zdjęcia czekać, ale po prostu teraz dużo mniej fajnych spacerków z Miśkiem, a jak są to nie chce mi się z aparatem latać, wolę się spacerkiem nacieszyć. No obiecuję, że się postaram wybrać na spacerek z synkiem i miśkiem. Quote
taxelina Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 No to spokojnie poczekamy :) a jaki to obiektyw? Quote
cropka Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Obiektyw zwykły spacerowy Nikkor 19-105 3,5-5,6. Uwielbiam go na spacery piesowe :), jest taki uniwersalny. Może wreszcie uda mi się zrobić zdjęcia Miśkowi, zmieniłam plany, przeorganizowałam kilka spraw i misiasty jedzie ze mną na święta do Olsztyna, więc jest szansa na jakiś świąteczny spacerek i zdjęcia. Nic nie obiecuję, bo święta też mam zalatane( w sobotę jadę do Olsztyna, niedziela u rodzinki TZ-ta, a poniedziałek rano już do 3miasta wracam), ale postaram się coś pstryknąć. Quote
Asiaczek Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Złap "drugi" oddech w święta, mimo wszystko:) Nam nie pozostaje nic innego, jak czekac na foteczki:) Pzdr. Quote
cropka Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Padam na twarz:mdleje:, właśnie skończyłam wyczesywać Miśka przed jutrzejszą wyprawą do Olsztyna. Inaczej by zostawił dywan kudłów w samochodzie, skończyłoby się tak, że i ja byłabym cała w sierści:flaming:. Ciekawa jestem jak sobie radzą właściciele długowłosych akit, skoro ja na porządne czesanie mojego łysulka potrzebuję ponad dwóch godzin.:eek2: Quote
INU Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 U nas dokładnie to samo. W dodatku Fukash się chyba stęsknił za białym puchem na podwórku (czytaj: śniegiem) i postanowił sam go sobie zrobić targając przez całe podwórko reklamówkę z kudłami, zbieranie tego zajęło mi prawie tyle co czesania psa. Pocieszające jest to, że teraz tylko na łopatkach się sypie, resztę już chyba odpuścił. Szkoda tylko, że taki łysy będzie na wystawie... Ty się pytasz o akity długowłose, a mnie najbardziej zastanawia jak sobie z tymi kudłami radzą właściciele kilku kitek... :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 cropka napisał(a):Padam na twarz:mdleje:, właśnie skończyłam wyczesywać Miśka przed jutrzejszą wyprawą do Olsztyna. Inaczej by zostawił dywan kudłów w samochodzie, skończyłoby się tak, że i ja byłabym cała w sierści:flaming:. Ciekawa jestem jak sobie radzą właściciele długowłosych akit, skoro ja na porządne czesanie mojego łysulka potrzebuję ponad dwóch godzin.:eek2: Potrzebuja więcej czasu;) Pzdr. Quote
cropka Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Asiaczek napisał(a):Potrzebuja więcej czasu;) Pzdr. Dobrze, że mam krótkowłosego, bo nie miałabym dość cierpliwości :lol:. Obiecane pręgusiowe zdjęcia pstryknięte, ale jakieś takie anemiczne, bo chłopakom nie chciało się biegać. Miyamoto udawał owcę i trawę radośnie pałaszował. Króciutka fotorelacja pojawi się jutro, jak już będe mogła usiąść przy własnym komputerze :p. Quote
cropka Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 No i wreszcie udało mi się dorobić kilku nowych zdjęć pręgusa. Jako, ze Misiek świeżo wyliniały i łysiutki :evil_lol:, to jednego niewyliniałego pręgusa macie gratis ;). Zdjęć jest niewiele, bo mimo pięknego słoneczka mocno padało :roll: i nie chciałam wykończyć aparatu. Zresztą psy też niezbyt zachwycone były deszczem, bo spacer okazał się raczej anemiczny... Gratisowy Bushi z "patylkiem" :p I biegający łysol :evil_lol: Dwa łobuzy zwiedzające stawik Słodziak(żeby Was ta słodka minka nie zwiodła-Bushi to kawał cholery jest :diabloti:) Spacerek Quote
cropka Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Kumple ;) (Chłopaki się nawet lubią, co nie przeszkadza im raz na jakiś czas do siebie startować :evil_lol:. Generalnie wojen nie ma, w mieszkaniu przebywają spokojnie razem, o ile któryś nie zacznie cwaniakować i szukać czegoś dobrego w cudzej misce :diabloti:, ale i wtedy łatwo nad nimi zapanować i tylko focha na siebie potem mają :lol:) Busz Dwa zgodne żebraki, no po prostu zero godności :shake::evil_lol: Buszi podziwiający widoki z miejca, gdzie stanie nasz domek :loveu: Miyamot bardziej był zajęty wałęsaniem się po działce i pożeraniem trawy :oops: Quote
cropka Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Wybitnie nieszczęśliwy moknący pies ;) A tu już się z deszczem oswoił :cool3: To by było na tyle. Szkoda, że pogoda nie dopisała i spacerek był krótki, ale chłopaki też jakieś takie leniwe były i nie chciało się łachudrom szaleć. Quote
Asiaczek Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Fajnie wyglądają takie 2 pręguski:) http://img705.imageshack.us/img705/2176/dsc1533j.jpg Pzdr. Quote
*Aga* Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Świetnę są te pręgowane kity!!:loveu: Wyglądaja niesamowicie! Pewnie niejedna ludzka głowa się za nimi obróciła!! :-) Fajnie ,że chłopaczki zgadzają się ze sobą i moga spędzać razem czas. A Bushi faktycznie na tej fotce (http://img810.imageshack.us/img810/583/dsc1548.jpg) wygląda jak słodki aniołeczek- hi hi jak pozory mogą mylić:evil_lol: Pozdrawiam Quote
cropka Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Asiaczek napisał(a):Fajnie wyglądają takie 2 pręguski:) http://img705.imageshack.us/img705/2176/dsc1533j.jpg Pzdr. Fakt-już przy jednym pręgusie jest na czym oko zawiesić :loveu:, ale takie dwa łobuzy, to już fajne stadko ;) deer_1987 napisał(a):Przystojne chlopaki :loveu: No ba, uczciwie muszę przyznać, że szczególnie Buszek jest bardzo przystojny :razz:, ale za to Misiek to 100% miłości, łagodności i posłuszeństwa :p. *Aga* napisał(a):Świetnę są te pręgowane kity!!:loveu: Wyglądaja niesamowicie! Pewnie niejedna ludzka głowa się za nimi obróciła!! :-) Fajnie ,że chłopaczki zgadzają się ze sobą i moga spędzać razem czas. A Bushi faktycznie na tej fotce (http://img810.imageshack.us/img810/583/dsc1548.jpg) wygląda jak słodki aniołeczek- hi hi jak pozory mogą mylić:evil_lol: Pozdrawiam Oj tak, dwa pręgusy przykuwają spojrzenia :loveu:. A Buszek do perfekcji opanował wygląd grzecznego uroczego pieska :diabloti:. Jak ktoś się chłopakami zauroczy, to zawsze muszę instruować, że to raczej Miyamot jest do głaskania, bo Buszek może sobie nie życzyć bliższego zapoznawania :evil_lol:. Bynajmniej nie wygląda to tak, ze Busz się na ludzi rzuca :shake:, po prostu chłopak czasem ma humory i burczy sobie. Pogryźć to nikogo nie pogryzł, ale lepiej na takiego charakternego chłopaka uważać. Tylko swojemu Panu nie pyskuje, na mnie też nieraz naburczy kanalia :lol:. Dziwne jest to, ze mimo swoich pyskówek, słucha mnie :roll:. Quote
*Aga* Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 cropka napisał(a): Oj tak, dwa pręgusy przykuwają spojrzenia :loveu:. A Buszek do perfekcji opanował wygląd grzecznego uroczego pieska :diabloti:. Jak ktoś się chłopakami zauroczy, to zawsze muszę instruować, że to raczej Miyamot jest do głaskania, bo Buszek może sobie nie życzyć bliższego zapoznawania :evil_lol:. Bynajmniej nie wygląda to tak, ze Busz się na ludzi rzuca :shake:, po prostu chłopak czasem ma humory i burczy sobie. Pogryźć to nikogo nie pogryzł, ale lepiej na takiego charakternego chłopaka uważać. Tylko swojemu Panu nie pyskuje, na mnie też nieraz naburczy kanalia :lol:. Dziwne jest to, ze mimo swoich pyskówek, słucha mnie :roll:. Ach te akicie humorki i charakterki :evil_lol: Niesamowite jest to jak ich misiowaty wygląd może mylić, do takiej puchatej kulki większość z łapami leci a kita potrafi dać do zrozumienia , że nie ma ochoty na spoufalanie:mad: Niejeden człek może się zdziwić :evil_lol: Ale przecież za ten ich charakterek je kochamy :lol: A co do pręgusiów to bardzo mi się podobają, ogólnie akity mają nietypowy wygląd ale pręguski to już zupełna inność :loveu: Są niesamowite! Wyglądają "egzotycznie":evil_lol: :loveu: Quote
cropka Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Fakt, pręgusy są egzotyczne. A egzotyka ta rośnie logarytmicznie wraz z ilością pręgusów. Jeden robi wrażenie, dwa już obezwładniają. Szkoda, ze nie miałam jeszcze możliwości obserwować reakcji na trzy idące razem pręgusy :D, może kiedyś... Quote
Recommended Posts