cropka Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 A dlaczego robisz ":placz:"?????? :roll: Quote
cropka Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Heheh, ja też się wzruszam :lol: nie mogę tego filmiku oglądac...hehehe Quote
jamnicze Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Super filmik cropeczko :loveu: i nawet Sajduchna się załapała :oops: Quote
cropka Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 No jak mogłoby zabraknąć na filmiku najlepszej kumpeli miśka :loveu:. Quote
Asiaczek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Oj, zeby z tej przyjaźni jakichś kłopotów nie było...;) Pzdr. Quote
jamnicze Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Jak dobrze, że basenji mają tylko raz w roku cieczkę, wtedy Saidi dostaje szlaban na spotkana z Mijusiem ;) Quote
jonQuilla Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 witam :multi::multi::loveu: filmik jest rewelacyjny :loveu: nawet moja brzydula się na nim znalazła :crazyeye: Quote
Iwa-R Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 cropka napisał(a):Wczoraj mi się zebrało na wspomnienia, no i tak jakoś wyszło :oops::lol:. Tylko się nie śmiejcie :eviltong:. Co prawda nie znam osobiście...... ale łezka w oku się zakręciła. Piękny film, cudne zdjęcia i dobrze dobrane słowa. Brawo. Pozdrawiam Iwa Quote
cropka Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Cieszę się, że filmik się spodobał :p. A Salsa brzydulą nie jest, oj Żonkila jak mała się dowie, co o niej nawypisywałaś to będzie foch :evil_lol:;) Quote
jonQuilla Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 cropka napisał(a):Cieszę się, że filmik się spodobał :p. A Salsa brzydulą nie jest, oj Żonkila jak mała się dowie, co o niej nawypisywałaś to będzie foch :evil_lol:;) nie mów jej :oops: nie zniosłabym jakby przestała ze mną rozmawiać :evil_lol: Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Witanko.. jestem tu na chwile odpoczynku - malutkie przemeblowanie wdomu :D Quote
cropka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Rozumiem, że wpadłaś do nas w odwiedziny, bo w domu zawierucha :lol:;). Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 cropka napisał(a):Rozumiem, że wpadłaś do nas w odwiedziny, bo w domu zawierucha :lol:;). przeprowadzka krolika do sypialni z pokoju wiazala sie z przestawieniem regalow - ich oproznieniem itp - a to ciezkie.. a potem inne przerobki. Nowe roslinki z akwarium :D robienie kotletow na jutro.. zaraz spacer i wreszcie cos dla mnie kapiel :evil_lol: wiec przyszlam do was odpoczac :D zrelaxowac sie Quote
cropka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Oooo!!! Masz akwarium, nie widziałam na stronce, ale dawno mnie tam nie było. Jakis nowy nabytek? Moje wygląda tak(ostatnio zaniedbałam przez pracę, ale juz powoli wraca do normy, jeszcze jakies dwa miesiące i będzie fajnie) Picasa Web Albums - Kamila - akwarium Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 cropka napisał(a):Oooo!!! Masz akwarium, nie widziałam na stronce, ale dawno mnie tam nie było. Jakis nowy nabytek? Moje wygląda tak(ostatnio zaniedbałam przez pracę, ale juz powoli wraca do normy, jeszcze jakies dwa miesiące i będzie fajnie) Teoretycznie mam, praktycznie dzisiaj nowe roslinki, nowy zwirek, nowy korzec i jeszcze nie zdazylam pofocic wiec poczekaj chwilke to zaaktualizuje Sherry, Niunia, Pepparkaka Pieknie u Ciebie wyglada, ja dopiero co wymieniam te rosliny plastikowe co byly z akwarium na zywe wiec nie jest zarosniete :( Quote
cropka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Nie smutaj :eviltong:. Troche pracy i akwarium będzie bajkowe. Moje jeszcze w tej chwili nie jest za specjalne, ale i tak dziwię sie, ze cokolwiek tam przezyło jak miałam nawał pracy. Zapalałam światło od przypadku i tak samo karmiłam, o nawożeniu wogóle zapomniałam :shake: jestem złym człowiekiem :oops:. Ale miesiąc temu zabrałam sie znów do dbania o moje wodne zwierzaki :p. Akwarystyka łatwym zajęciem nie jest, nie wymagaj od siebie za dużo na początek, ja od kilku lat staram się troszkę porządniej tym zajmować...ale łatwe to nie jest. Jeśli ma powstać prawdziwy mały ekosystem ( głównym problemem są roślinki), to trzeba się zaopatrzyć w niemałą dawkę wiedzy na temat pielęgnacji roślin w akwarium. Przy okazji jak wsadzasz nowe roślinki to daj im pod korzenie jakiś nawóz-np. kulki gliniano-torfowe. Jeśli docelowo chcesz sporo roślinek to za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć o wzbogacaniu wody w CO2, dodatkowym oświetleniu(w standardowych pokrywach jest za mało, powinno być min. 0.5 W na litr) i porządnym nawożeniu(inaczej nie dadzą rady, będą mizerne i liście będa żółknąć). Następny etap to krewetki, dla mnie w tym momencie zaczyna się frajda :multi: kocham moje krewetki :lol:!!! Mam nadzieję, że nie zanudziłam Cię, uwielbiam akwaria, na razie mam moje maleństwo(60l), ale niedługo(mam nadzieję) zmienię w końcu na 240-360l. Quote
cropka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Aha i mała podpowiedź. Zrób tło, a nie poznasz akwarium. Jeśli ma być trochę roślinek, to najlepiej czarne. Pięknie wyeksponuje roślinki. Ja mam po prostu czarną okleinę na tylnej ścianie akwarium. Jeśli roślinek będzie sporo mniej niż u mnie to jakaś ładna fototapeta, ale lepiej tło strukturalne(ja wcześniej takie miałam-też wajne- w albumie picassa z linka nawet jest na fotce). Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Slabo idzie focenie po ciemku ale zaraz cos podmienie tam na stronie Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 cropka napisał(a):Nie smutaj :eviltong:. Troche pracy i akwarium będzie bajkowe. Moje jeszcze w tej chwili nie jest za specjalne, ale i tak dziwię sie, ze cokolwiek tam przezyło jak miałam nawał pracy. Zapalałam światło od przypadku i tak samo karmiłam, o nawożeniu wogóle zapomniałam :shake: jestem złym człowiekiem :oops:. Ale miesiąc temu zabrałam sie znów do dbania o moje wodne zwierzaki :p. Akwarystyka łatwym zajęciem nie jest, nie wymagaj od siebie za dużo na początek, ja od kilku lat staram się troszkę porządniej tym zajmować...ale łatwe to nie jest. Jeśli ma powstać prawdziwy mały ekosystem ( głównym problemem są roślinki), to trzeba się zaopatrzyć w niemałą dawkę wiedzy na temat pielęgnacji roślin w akwarium. Przy okazji jak wsadzasz nowe roślinki to daj im pod korzenie jakiś nawóz-np. kulki gliniano-torfowe. Jeśli docelowo chcesz sporo roślinek to za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć o wzbogacaniu wody w CO2, dodatkowym oświetleniu(w standardowych pokrywach jest za mało, powinno być min. 0.5 W na litr) i porządnym nawożeniu(inaczej nie dadzą rady, będą mizerne i liście będa żółknąć). Następny etap to krewetki, dla mnie w tym momencie zaczyna się frajda :multi: kocham moje krewetki :lol:!!! Mam nadzieję, że nie zanudziłam Cię, uwielbiam akwaria, na razie mam moje maleństwo(60l), ale niedługo(mam nadzieję) zmienię w końcu na 240-360l. Jasne ze nie zanudzasz, ja chcialam akwarium ze one sa drogie tu w Szwecji to dostalismy 54l od rodzicow na Gwiazdke. W tej chwili wlalam preparat do prawidlowego rozwoju lisci ale tez trzeba wziac po uwage ze woda jest z preparatem na cos co sie bojownikowi przytrafilo (genetal tonic tetra - wlane). cropka napisał(a):Aha i mała podpowiedź. Zrób tło, a nie poznasz akwarium. Jeśli ma być trochę roślinek, to najlepiej czarne. Pięknie wyeksponuje roślinki. Ja mam po prostu czarną okleinę na tylnej ścianie akwarium. Jeśli roślinek będzie sporo mniej niż u mnie to jakaś ładna fototapeta, ale lepiej tło strukturalne(ja wcześniej takie miałam-też wajne- w albumie picassa z linka nawet jest na fotce). Zaraz tam zerkne, a Ty zerknij jeszcze raz na strone, juz wszystkie podmienilam- Quote
taxelina Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Jak masz gg to sie odezwij do mnie, chetnie Cie dodam zeby sie w razie co poradzic :D Quote
cropka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Ten żwirek mnie w oczy razi :lol:, przydałoby się nowe zdjęcie całego akwarium, bo to pierwsze to chyba poprzedni stan? (chyba było zanim zaczęłaś nowe wrzucać?). Jeszcze kilka roślinek, ciemniejszy żwirek i jakieś tło i rybkom będzie przytulnie :p. U nas akwarium to też ogromne wydatki :roll: wolę nie liczyc ile w to moje maleństwo wrzuciłam. Ciekawe jak zdobędę kasę na wszystko do nowego akwarium, bo sam zbiornik to kropla w morzu :roll:. Quote
M&S Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Witamy się!!!! dawno nas nie było, a tu tyle fajnych rzeczy do oglądania. Udało się nadrobić zaległości. Filmik piękny, nie dziwię się, że Gosiaja wzruszyła się do łez..... akwarium fajowe. Ania Quote
taxelina Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 jak moglam przegapic filmik? Cudny rzeczywiscie az lzy wzruszenia.. Quote
Recommended Posts