Granula Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Władczyni ja nie potrafię spać w piżamie :eviltong: nie powiem jak śpię, ale gdybym zarzuciła na to polar i tak wyszła, to bym zszokowała wszystkich sąsiadów :evil_lol: Quote
wishina Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 WŁADCZYNI napisał(a):Wishina czemu adresówka przy smyczy, a nie przy czymś na psie? Indi jest do wystaw szykowana, a po obroży wygląda jakby łebek miała przykręcany :lol: Myślimy nad hustą, póki co tatuaż i w niedługim czasie chip muszą wystarcyć. Quote
dooomi Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Zanim mój Dżekuś nauczył sie sikania na dworze to w jednym miejscu w domu były rozłożone gazety. Wtedy załatwiał się właśnie tam. A po pewnym czasie jak zaczął wychodzić na dwór to sam załapał żeby już nie sikać w domu.;););) Quote
karjo2 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Wishina, teraz mnie zaintrygowalas. To do czego przypinasz smycz, kolczyk w psim uchu ;) ? Quote
wishina Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ojoj, na przecież, że do obroży, ale tylko na spacerki :p Oho, już wiem skąd ten bałagan, my spięliśmy smycz z obrożką i tak sobie razem wiszą w przedpokoju. A adresówki i medaliki są na obóżce upięte - nie na smyczy. Quote
Dziewczyna Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ja niestety nie mam jeszcze za sobą nauki robiernia na dworze, ale dzielnie wychodze co 2-3h. Quote
kochampsy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Mam 4 miesięcznego jamniczka. I często przed wyjsciem na dwór załatwi się w domu. Co mam zrobić? Czy wychodzić wcześniej, czy może coś innego. Proszę o pomoc. Quote
WŁADCZYNI Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Wychodzić częściej widać tak długie przerwy jak robisz są dla malucha za długie i nie daje rady tyle wytrzymać. Quote
wishina Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Nagradzać zawsze jak zrobi na dworze, w domu zaciskać zęby i sprzątać a wychodzić częściej, nawet co godzinkę :) Quote
Ulla83 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Witam wrzystkich zwracam sie z goraca prosbę abyście mi cos poradzili i pomogli. Otóż moja 3 miesięczna sunia wychodzi na spacery od 3 dni i ani razu nie załatwiła się na dworze. Trzyma i ak tylko wracamy to załatwia sie w miejscu co były gazety. Nawet zabieram gazety ze soba , ale ona na nie nie reaguje, a dzis wieczorem zauważyłąm ze szykowała się juz do wypróżnienia i szybko ja przechwyciłąm i na dwór, po godzinei chodzenia - bo zmarzłam wróliliśmy i od razu kupa. prosze poradzcie cos pliiii :placz: Quote
Martens Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ulla83 napisał(a):Witam wrzystkich zwracam sie z goraca prosbę abyście mi cos poradzili i pomogli. Otóż moja 3 miesięczna sunia wychodzi na spacery od 3 dni i ani razu nie załatwiła się na dworze. Trzyma i ak tylko wracamy to załatwia sie w miejscu co były gazety. Nawet zabieram gazety ze soba , ale ona na nie nie reaguje, a dzis wieczorem zauważyłąm ze szykowała się juz do wypróżnienia i szybko ja przechwyciłąm i na dwór, po godzinei chodzenia - bo zmarzłam wróliliśmy i od razu kupa. prosze poradzcie cos pliiii :placz: Stopniowo przesuwaj gazety w stronę drzwi. Dopiero kiedy będą pod samymi drzwiami, zabieraj je na dwór. Quote
wishina Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Można masować brzuszek na dworze, Indi puszcza od razu :lol: Quote
angelus222 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 My od dzisiaj zaczęliśmy naukę czystości z naszym 10-tygodniowym maluchem. Jak na razie za bardzo nie nie wie po co na ten dworek wychodzi.:eviltong: Wszystko go interesuje tylko nie zrobienie tego co potrzeba :razz: Ale ma czas żeby sie nauczyć. Muszę pomyśleć aby go może nauczyć załatwiania sie na komendę to by dużo ułatwiło :lol: Quote
wilczanda Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 angelus222 napisał(a):My od dzisiaj zaczęliśmy naukę czystości z naszym 10-tygodniowym maluchem. Jak na razie za bardzo nie nie wie po co na ten dworek wychodzi.:eviltong: Wszystko go interesuje tylko nie zrobienie tego co potrzeba :razz: Ale ma czas żeby sie nauczyć. Muszę pomyśleć aby go może nauczyć załatwiania sie na komendę to by dużo ułatwiło :lol: Mój ma 5 miesięcy.Już wie po co ten dwór!:evil_lol: Ale nie chcę cię wkurzać!Mój też miał 10 mies. I ja z rodzicami (zależy kto był z psem na dworze)uczyliśmy go sikania na dworze, ale nawet teraz zdarza się takie zapomnienie się i nasikanie w domu.:oops: Ale rzadko!My nie używaliśmy komendy na sikanie, bo nie umieliśmy wymyślić(chyba takiej komendy niema).Myślałam, że może "sik" albo coś innego, ale metoda chwalenia i nagradzania smaczkiem jest lepsza.:lol: Teraz też pies zostaje pochwalony za sikanie i robienie kupek, ale słownie.Tylko to chłopak, a niestety czasem o tym zapomina i nie podnosi nogi.:shake: Quote
angelus222 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 wilczanda napisał(a):Mój ma 5 miesięcy.Już wie po co ten dwór!:evil_lol: Ale nie chcę cię wkurzać!Mój też miał 10 mies. I ja z rodzicami (zależy kto był z psem na dworze)uczyliśmy go sikania na dworze, ale nawet teraz zdarza się takie zapomnienie się i nasikanie w domu.:oops: Ale rzadko!My nie używaliśmy komendy na sikanie, bo nie umieliśmy wymyślić(chyba takiej komendy niema).Myślałam, że może "sik" albo coś innego, ale metoda chwalenia i nagradzania smaczkiem jest lepsza.:lol: Teraz też pies zostaje pochwalony za sikanie i robienie kupek, ale słownie.Tylko to chłopak, a niestety czasem o tym zapomina i nie podnosi nogi.:shake: Zdaje sobie sprawę z tego że wychodzenie na dwór mimo wszystko jak na razie jest dla niego nowością :cool3: I jak jestem z nim na dworze to tylko chodzi wącha patrzy na ludzi którzy przechodzą i na ptaszki które latają czyli jednym słowem podziwia świat :loveu: Jest tak tym zafascynowany że zapomina o tym że coś mu sie chce i mógłby to teraz zrobić :diabloti: Nasza nauka dopiero przed nami więc zobaczymy jak to będzie. Więc będziemy go chwalić i wielbić za postępy. A co do podnoszenia nogi to nasz już wie że tak sie robi. Aż w szoku byłam jak pojechaliśmy odebrać go z hodowli a on przy nas nasiusiał na podłogę z podniesioną nogą czyli tak po męsku :evil_lol: Ale też nie zawsze o tym pamięta i często nie podnosi nogi. Quote
wilczanda Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 angelus222 napisał(a):Zdaje sobie sprawę z tego że wychodzenie na dwór mimo wszystko jak na razie jest dla niego nowością :cool3: I jak jestem z nim na dworze to tylko chodzi wącha patrzy na ludzi którzy przechodzą i na ptaszki które latają czyli jednym słowem podziwia świat :loveu: Jest tak tym zafascynowany że zapomina o tym że coś mu sie chce i mógłby to teraz zrobić :diabloti: Nasza nauka dopiero przed nami więc zobaczymy jak to będzie. Więc będziemy go chwalić i wielbić za postępy. A co do podnoszenia nogi to nasz już wie że tak sie robi. Aż w szoku byłam jak pojechaliśmy odebrać go z hodowli a on przy nas nasiusiał na podłogę z podniesioną nogą czyli tak po męsku :evil_lol: Ale też nie zawsze o tym pamięta i często nie podnosi nogi. Mój też na początku podziwiał "cudy natury" czyli ludzi itp. Potem zaczęło się "zachęcanie " ich do zabawy(skakanie i podgryzanie [na szczęście już tego nie robi]):diabloti: Czasem dopiero na trawniczku przed domem się kapnie, że kupę lub siku trzeba zrobić!:cooldevi: Quote
angelus222 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 wilczanda napisał(a):Mój też na początku podziwiał "cudy natury" czyli ludzi itp. Potem zaczęło się "zachęcanie " ich do zabawy(skakanie i podgryzanie [na szczęście już tego nie robi]):diabloti: Czasem dopiero na trawniczku przed domem się kapnie, że kupę lub siku trzeba zrobić!:cooldevi: No niestety tak to już jest z tymi maluchami :evil_lol: Przecież ten świat jest tak bardzo ciekawy :loveu: A nasza nauka czystości niestety trwała dzisiaj tylko do popołudnia, bo potem mały leniuszek sie uparł i nie chciał w ogóle chodzić na smyczy :roll: nawet po trawce więc nie było mowy żeby coś tam zrobił :shake: Quote
Recommended Posts