Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja kupuję z zoosklepu, tyle, ze pani jest tak miła i przywozi raz na miesiąc do mnie, bo samochodu się w życiu nie dorobimy. Prędzej qunia postawię w stajni niż samochód na podwórku.
Niestety w moim zatylastym województwie nadal nie ma sprzedaży.... ech...

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
W przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie miesko z firmy Miram:)
Jak ktoś byłby zainteresowany z kuj.-pom. to proszę pisać, bo bedzie mozliwośc zakupu.

szczęściara.... Popróbuj i powiedz czy dobre, bo ja tylko piszę o nich a psy tego nigdy nie jadły.... Ciekawa jestem. :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ashley']Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi można kupić na spróbowanie (w ilościach detalicznych) gotowego Barfa?[/QUOTE]
a napisz do Miramu - mail gdzieś wyżej podawałam - oni mają chyba gdzieś niedaleko siedzibę.

Posted

Pytanie takie mam do ludzi karmiących psy gotowymi kostkami barfa , czy dodajecie coś na stawy czy uznajecie , że jedzenie jest na tyle kompletne ,że nie trzeba?
Czy słyszeliście może o przypadkach kulawizny u psów karmionych barfem ale tym kostkowym?
pozdrawiam

Posted

[quote name='amiboo']Pytanie takie mam do ludzi karmiących psy gotowymi kostkami barfa , czy dodajecie coś na stawy czy uznajecie , że jedzenie jest na tyle kompletne ,że nie trzeba?
Czy słyszeliście może o przypadkach kulawizny u psów karmionych barfem ale tym kostkowym?
pozdrawiam
ja karmię kostkowym mrożonym, ale nie ma tam nazwy barf, tylko karma dla psa i kota. Mogę Ci powiedzieć z wlasnego doświadczenia - wychowalam swoje szczeniaki na tym - są to labradory, czyli duże psy podatne na kulawiznę wzrostową. Moje psy nie miały żadnych takich objawów. Jako maluszki dostawały mielone skorupki z kurzych jaj, potem już tylko tłuczone, surowe mięcho i mielone gnaty (z tych kostek mrożonych) oraz warzywa czy owoce. I czasem jako dodatek dostawały trochę suchego - jako smaczki. Nic szczególnego na stawy nie dawałam, żadnych suplementów. Nie było problemu z bólami wzrostowymi. Ale ja to pisze o swoich psach, nie wiem jak u innych.

• 2 weeks later...
Posted

jeana napisał(a):
(...)
NIE WIEM KTO włamał się na moje konto, ale to jest zwykłe skur...syństwo! Nie wiem, czy to ma jakiś związek ze sprawą, że biosk przegrał z nami w sądzie sprawę o nieuczciwą konkurencję, ale mogę jedynie się tego domyślać.

Jeana stwierdziłaś że:
1. ktoś się włamał na twoje konto
2. to zwykłe skur...syństwo
3. biosk przegrał z wami sprawę w sądzie
4. nie wiesz, ale się domyślasz, że ma to związek z pkt 3.

TO JA POPROSZĘ O DOWODY!!! Zwykłym skur...syństwem jest naruszanie dobrego imienia Biosk przez Ciebie na forum, przez telefon i gdzie tylko się da. To jest chore.
Pokaż 1 (jeden) dokument mówiący o tym, że Biosk miał z wami jakąkolwiek sprawę. Pokaż proszę, że Biosk cokolwiek z wami przegrał. Co do rzekomego włamania sprawa jest bardzo prosta - pisz do admina. Albo zapytaj swojego chlebodawcę, czy przypadkiem nie grzebał w Twoim kompie.
Czekam na przeprosiny na dogomanii.

• 2 weeks later...
Posted

Witam
BARFowcy, powiedzcie po co w kostkach jest tyle białka i dlaczego zachwiane/odwrócone są proporcje kwasów Omega 3-6-9?

Dla wyjaśnienia:
Jemy 1st Choice'a (Kanada), nie jesteśmy przeciw BARF, chcemy wiedzieć.

pozdrawiam

Posted

Co to znaczy tyle białka?
Przejżałam na szybko kilka BIOSKów - np indyczy, wołowy, strusine - białko tam oscyluje w granicach powiedzmy średnio 20%, a omega 3-6 ma proporcje jak w wiekszosci karm (czyli większa zawartość omega6 a mniejsza omega3) - na szybko przejżałam Orijen i ANF i 1st Choice Adult średnie i duże.

Posted

znajdę kostkowany barf w miarę dobrej jakości w kwotach mniejszych niż 10zł/kg? [SIZE="1"]żadna firma nie ma podanych chociaż orientacyjnych cen.
dziennie na 2 bestie "szło" by 3/4 takiej kostki, co jest dla mnie zbyt drogie niestety. a zarówno z lenistwa jak i coraz częstszego braku czasu nie mam możliwości przygotowywania psich posiłków osobiście :p

Posted

Katica napisał(a):
Co to znaczy tyle białka?
Przejżałam na szybko kilka BIOSKów - np indyczy, wołowy, strusine - białko tam oscyluje w granicach powiedzmy średnio 20%, a omega 3-6 ma proporcje jak w wiekszosci karm (czyli większa zawartość omega6 a mniejsza omega3) - na szybko przejżałam Orijen i ANF i 1st Choice Adult średnie i duże.

Pytałem o Primex. Ma 30% białka i dużo więcej Omegi 3 od 6.

Posted

[quote name='panbazyl']ja karmię kostkowym mrożonym, ale nie ma tam nazwy barf, tylko karma dla psa i kota. Mogę Ci powiedzieć z wlasnego doświadczenia - wychowalam swoje szczeniaki na tym - są to labradory, czyli duże psy podatne na kulawiznę wzrostową. Moje psy nie miały żadnych takich objawów. Jako maluszki dostawały mielone skorupki z kurzych jaj, potem już tylko tłuczone, surowe mięcho i mielone gnaty (z tych kostek mrożonych) oraz warzywa czy owoce. I czasem jako dodatek dostawały trochę suchego - jako smaczki. Nic szczególnego na stawy nie dawałam, żadnych suplementów. Nie było problemu z bólami wzrostowymi. Ale ja to pisze o swoich psach, nie wiem jak u innych.[/QUOTE]

Pan Bazyl te wasze kostki to Ecokarma ?

Posted

BeataSabra napisał(a):
Pan Bazyl te wasze kostki to Ecokarma ?

nie, zaklady mięsne Wola Tarnowska. Załuję, że Miram na moim terenie nie prowadzi sprzedaży, bo bym miała trochę różnorodności

Posted

Na wiosnę wracam z suczą do barfowania, mam więc pytanie- czy jakikolwiek dystrybutor gotowców będzie na Wiosennej Wystawie w Nowym Dworze Maz.?!

• 10 months later...
Posted

szukałam dystrybutora BARFowych kostek z Bydgoszczy lub okolic, ale nic nie mogłam znaleźć :-( ogłoszenia nieaktualne w większości, maile i kontakty podane w starych postach również. Strona barf.pl też nie działa :angryy: Na razie chciałam kupić ok 5kg, żeby zobaczyć czy zasmakuje mojej suni, a przy zamówieniach przez internet musiałąbym drugie tyle wydać na przesyłkę :roll: napisałam do primex@onet.eu, a także na PW do jeany (ale ostatnio byla online w zeszlym roku, więc nie liczę na odp :shake:)