Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:cool2::cool2::cool2:

amikat napisał(a):
A moje 4 sznupki kochane wiedzą gdzie jest "ich lodówka". Jaksą głodne - stoją i wlepiają w nią oczyska. Najśmieszniej jak jamniczka ("najmniejsza" w stadzie), zakopuje swoją miskę z Barfem żeby sie nie podzielić...... Broni jej jak niepodległości.

Właśnie przestawiłyśmy z kumpelka amstafa alergika (biały) na barfa w kostkach. Po 2 tygodniach pies inaczej pachnie, ranki z łap schodzą. Lekarz jest w szoku! Mówi na "royalu " wszystko schodzi. Jak mu powiedziałam ze pies jest na surowym to ZDĘBIAŁ!!!!!

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Katarzyna napisał(a):
Naszym psom bardzo smakuje, na razie wyprobowana wolowina.

Jakby kto z naszych okolic chcial zapraszam
gg 565429
664 046 197

A ja polecam zarówno kostki jak i dystrybutorkę :)

Posted

chociaż ja już chwaliłam barf:D pochwale jeszcze raz. ;) bylam już u progu załamania, bo buldog francuski ciągle chorował, byl tragicznie chudy, i nie jadł NIC- dosłownie
W polowie listopada odkryłam barf w kostkach- od tego czasu problemu sie rozwiązują, piesek przytył może nie dużo ale zawsze coś i staramy sie go podkarmiac, je w końcu z apetytem! i powoli wychodzimy na prostą z chorobami.
Żadna karma do tej pory tak nie dzialala, bo żadnej nie chciał jesc, wiec dla niejadków polecam barf jak najbardziej :loveu::loveu::loveu:

Posted

Zakupiłam barfa na wystawie w Nowej Rudzie,w ramach eksperymentu przetestowałam na moich pięciu psach:) Wszystkie jadły z apetytem, na drugi dzień wszystko było OK u czterech psów, tylko jedna 8 mies owczarka dostała rozwolnienia. Może trzeba powoli przyzwyczajać ? W każdym bądź razie czekam na dystrybutora z okolic Szczecina :)

Posted

powiedzcie mi prosze w jakim rodzaju kostek bedzie najmniejsza ilośc kosci, na dzien dzisiejszy podaje
BARF z warzywami dla psów dorosłych 7zł za kg. i zastanawiam sie czy w jakiejs mieszance jesty mniej kości moze sie ktos z was orientuje?

Posted

_jamaica19 napisał(a):
powiedzcie mi prosze w jakim rodzaju kostek bedzie najmniejsza ilośc kosci, na dzien dzisiejszy podaje
BARF z warzywami dla psów dorosłych 7zł za kg. i zastanawiam sie czy w jakiejs mieszance jesty mniej kości moze sie ktos z was orientuje?

Najmniej jest w barfiku (zero) a po tym najmniej w primexie (tej mieszance za 5 zł/kg) dla psów dorosłych i starszych.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ttossa']Moi Drodzy jestem w trakcie rozmów - i jak dobrze pójdzie to za tydzień może będę dystrybuować BARF-a na woj. kuj-pom i pomorskie a tu juz nie daleko do Szczecina ,
tak więc Bydgoszcz ,Toruń , Gdańsk i okolice ,

czekam na kropke nad "i " od Szefa firmy i zapraszam!!!!

moje gg.5521684
tel 600 887 057

Wieśka:lol::lol::lol:

uwierz we mnie , bo jak znam siebie to skokietuje jakiegoś właściciela sklepu zoo i będziesz po mięsiącu miec mięsko na miejscu , zresztą w Gdyni chyba też będzie :painting::painting::painting:

I w Elblągu też ??? :roll:

Posted

Słuchajcie ludziska, z Primexowskimi mrożonkami jest problem... Moja sucz nie chce jeść nic innego :) I jak daję w miskę jedną kostkę to tak łypie okiem, że co?? Jedna?? :lol: Co to ja Cziłała jestem czy co?? :evil_lol: Chyba muszę zainwestować w zamrażarkę ;)

Posted

Moja suka super toleruje Barfa z warzywami, po primexe ma straszne zatwardzenia. Ja podaję to 2-3 razy w tyg jako dodatek do karmy w trakcie przygotowań do sezonu startowego. Bardzo fajnie daje energię, pies ma ładną rzeźbę i dużo siły. A ja nie mam stresu że zaburzam gospodarkę wapniowo-fosforanowa ;)

Posted

Primex to mieszanka wołowo indycza, nie ma warzyw, to jedyna różnica. Moja suka bez problemu toleruje, nie daję jej tylko tego z warzywami, bo zaraz jest po nim znowu głodna.

Posted

a może ktoś ze Szczecina reflektuje na wspólne zamówienie? bo już zaczynam tracić nadzieję, że będziemy mieć na naszym terenie jakiegoś dystrybutora.

Posted

Bura napisał(a):
Primex to mieszanka wołowo indycza, nie ma warzyw, to jedyna różnica. Moja suka bez problemu toleruje, nie daję jej tylko tego z warzywami, bo zaraz jest po nim znowu głodna.

Właśnie wydaje mi się że te dodatek tych warzyw, nie komplikuje trawienia i wyprózniania przede wszystkim.

Posted

Tylko, że moje futro zjadłoby z warzywami kilo dziennie i nadal było głodne a tak, to zje pół i jest ok. I nie ma zatwardzeń. No, ale u mnie balast robi też odrobina suchego, którą do surowizny dostaje.

Posted

Wiem, że w Katowicach nie powinnam miec problemu z zakupem tych "kostek". Czy mogłabym prosic o adres sklepu gdzie mogłabym barfa nabyć (może być też teren Chorzowa). Nie chcę kontaktować się jeszcze z dystrybutorem ani producentem bo jak narazie chce kupioc tylko 1 kostkę na próbę, a potem zobaczymy...

Posted

aaaaa, ja myślałam, że jedna porcja - jedna kostka ma właśnie 1kg.
No to wezme rzeczywiscie tyle. Zobacze od razu ile kostek może mi maksymalnie wejść do mojego małego zamrazalnika.
Jak psy zjedzą i przetrawią to podzielę się wrażeniami.:razz:

Posted

Czy ktos sie spotkal z przypadkiem, ze po BARFie w kostkach pies sie "zle czul"? Moja suka jest na suchej karmie, kupilam jej kilka kilo BARFA w kostkach,bo z apetytem zjadla probke i... skonczylo sie na podawaniu jej kroplowek, bo przez rozwolnienie i wymioty odwodnila sie biedaczka i dochodzenie do siebie trwalo prawie miesiac :( Wymiotowala samymi zmielonymi koscmi.
W tym okresie bylysmy jednak na wystawie w Budapeszcie i istnieje podejrzenie, ze tam cos podlapala i nie jest to wina BARFA, ale boje sie jej go teraz podac... Mialy wasze psy podobne objawy?

Chcialabym stosowac BARFA w kostkach, bo fajnie psy przybieraja na masie,amojej by sie troche masy przydalo...

Posted

Mój pies generalnie ma prioblemy z biegunkami straszne, czasem tez wymiotował...a przy BARFIE w kostkach nie było problemów, wręcz odwrotnie, byłam bardzo zadowolona. Na wystawie kupiłam 5 kg, więc trochę czasu było na pojawienuie sie problemów.
Niestety u nas nie ma dystrybutora, więc miś je rano kości i mięso, a wieczorem gotowane(nie chce surowych warzyw i podrobów :angryy: woli głodować cztery dni)-po tym jak mu służył BARF w kostkach, nie chciałam wracać do suchej karmy.

Posted

Ale o co chodzi? Ja piszę, że po przejściu na BARF biegunki i wymioty się skończyły. Feeria pisała, że u jej psa po BARFIE w kostkach są problemy, u mnie zupełnie odwrotnie.

To może jeszcze raz napiszę bardziej mam nadzieję zrozumiale ;).
Mój pies to alergik, do tego zawsze miał problemy z biegunkami, czasem do tego wymiotował. Znalazłam suchą karmę, która jeszcze nie była taka zła, ale i tak nie była tym, czego chciałam dla miśka. Na wystawie w Poznaniu kupiłam 5kg BARFA w kostkach i przez dwa tygodnie jeden posiłek dziennie był z kostek. Psu się poprawiło, skończyły się biegunki, wymiotuje bardzo rzadko-po prostu jak coś mu zaszkodzi. Po wypróbowaniu kostek chciałam przestawić miśka na nie, ale u nas nie ma dystrybutora. Więc zaczęłam sama dawać BARF i gotowane i z niecierpliwością czekam na dystrybutora BARFU w kostkach w trójmieście.

Posted

Jak wskazuje moje doświadczenie najlepszym gotowym pokarmem dla psów jest pokarm sporządzony ze świeżego mięsa. Nie zawiera on dodatków konserwujących, smakowych i barwników ponieważ ma ograniczoną trwałość jedynie można tylko zamrozić a po odmrożeniu jest jak świeże i ja tak robię a kostki barfa są dobrym przykładem pozdrawiam barfiarzy

Posted

D&J napisał(a):
a może ktoś ze Szczecina reflektuje na wspólne zamówienie? bo już zaczynam tracić nadzieję, że będziemy mieć na naszym terenie jakiegoś dystrybutora.

Podlaczam sie, pochodze z okolic Szczecina , a chetna jestem cholernie na tego BARFA, a tu lipa, brak dystrybutora :shake:.