Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie co brak mi słow :angryy:
Dnia 03 pażdziernika wysłałam zapytanie co słychac u Tobiego, jak sobie radzą i dostałam taką odpowiedz

Witam serdecznie! Z Tobim jest coraz lepiej, powoli się aklimatyzuje zaczyna jeść normalnie, nawet już się wściekał na dworze z małym yorkiem, szczekną ze dwa razy w domu jak coś usłyszał na dworze. Ogólnie coraz lepiej tylko tą sierść ma taką zaniedbaną, gubi kępami i nie wiemy co z tym zrobić. Dostaje karmę royala, która ma pomóc. Zobaczymy! Pozdrowienia!

Dnia 07 pażdziernika przyszedł juz taki mail od nich

Witam serdecznie! Z przykrością muszę stwierdzić, że jutro jedziemy oddać Tobiego do schroniska w Lublinie. Pisaliśmy w poprzednim mailu, że pies się aklimatyzuje- to były momenty kiedy nasza nadzieja przerastała rzeczywistość. Tobi to dobry pies, ale niestety nie wychowywał się na podwórku jak to było mówione, lecz wychowała go ulica i to od małego- i musiał walczyć o przetrwanie. Tobiś nie reaguje na nic, co prawda cieszy się jak przychodzimy do domu ale na tym koniec idzie spać i nikt i nic nie ma prawa tego zakłucić. Niestety niczego nie odbiera pozytywnie tylko na swój sposób i nie przyjmuje miłości i czułości od córki. Decyzję naszą podjęliśmy po bardzo długich przemyśleniach i ciągłej nadziei na poprawę--- szalę przebrała agresja w stosunku do mojej córki i to nie jeden raz. Po trzecim razie klamka niestety zapadła i nie ma od tej decyzji odwrotu. Rrozmawialiśmy o tym z Panią Marią, która twierdzi że Tobi potrzebuje jeszcze czasu. Ja wiem i to rozumiem, że jest to pies ze schroniska i na ten temat zasięgaliśny informacji i dużo wiemy, bo nie jest to pierwszy pies w naszym życiu. Można pewne rzeczy odpuścic, ale nie do tego stopnia i nie będziemy ryzykować zdrowia dziecka i myślę, że nie damy rady potraktować go za członka rodziny! Pozdrawiam.

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
:angryy::angryy::angryy::angryy:

Zastanawia mnie tylko, czy ci ludzie podpisali umowę adopcyjną? W każdej umowie jest napisane wyraźnie, że pies nie trafi do schroniska! Co oni na to?

umowe włąsnie podpisali i tylko dzęki temu Tobi wrocił do nas a nie zaliczył schronu w Lublinie.

Posted

Pewnie że nie spałniał, jak miał spedzac jak nie był Yorkiem!!!!
" Ale on jest duży...ojej"
Takie były pierwsze slowa tych ......... jak przyjechali po Tobiego.

Posted

olgaj napisał(a):
Jest u mnie w domu, ale niestety nie moge go trzymac.

Olgaj, a skąd ty jesteś?

Jak długo możesz go przetrzymać?

Jak on się zachowuje w domu? Czy niszczy? Czy zachowuje czystość? Czy zostaje sam? A jak na spacerach? Czy chodzi na smyczy?

Posted

Tobi jest juz w zaprzyjaznionym hotelu, jest w domu nie w boksie.
Za hotel musimy placic niestety nie mamy pieniedzy.
Ja mam u siebie inny tymczas , nie dam rady z 3 psami, poprostu nie mam na to warunków, dlatego Tobi jest w hotelu.
Jego stosunek do innych psów jest zupełnie obojetny, do kotow ludzi i dzieci rowniez.
To ze gryzie to woerutne kłamstwo, obecnie przebywa z 2 latkiem, nie mam zadnych problemów i wczesnej tez nie było.

Posted

nie mam slow, co za ludzie :angryy::angryy::angryy:
proponuje przynajmniej zwymyslac przez telefon.
psiak nadzwyczaj :loveu: sliczny, po dobrej reklamie na pewno by znalazl lepszy dom

Posted

no to musial >dobrze< miec w tym pozalsieboze domu :pissed::pissed::pissed:

dajcie znac Monie4, moze cos dla niego znajdzie...
i Malawaszce (maly/terierkowaty).

Posted

Reno2001 napisał(a):
Dziś jedziemy odwiedzic Tobiego. Mam w zamyśle porobic mu fotki do ogłoszeń.

Mam nadzieje, ze inne nasze bidule tez odwiedzicie :evil_lol:;)