Jump to content
Dogomania

Jestem zainteresowany:  

13 members have voted

1. 1. Jestem zainteresowany:

• Ofertą Proanimals
      2
    • Zrobieniem kalendarza wspólnymi siłami dogomaniaków
      4
    • Nie mam zdania
      6
    • Bez względu na oferte nie będę zainteresowany kupnem kalendarza Akit
      1

Recommended Posts

Posted

jako, że inaczej decyzji chyba nie podejmiemy tworze małą ankiete...

Mamy do wyboru 2 opcje dotyczące kalendarzy na 2009 rok

[SIZE="3"]- oferta Proanimals

- format A3 (420x297 mm)
- druk pełen kolor czyli 4+0
- papier kredowy 200g
- lakierowany
- 13 stron - okładka i 12 miesięcy
- tekturowe, zabezpieczające plecki
- spirala na całej szerokości kalendarza
- metalowa zawieszka zintegrowana ze spiralą

100 szt. - cena 35 zł/szt.
200 szt. - cena 28 zł/szt.
500 szt. - cena 22 zł/szt.

Druk offsetowy wysokiej jakości (nie cyfrowy!).

1. jest to cena kalendarza do zapłaty + dochodzą kosztyt przesyłki - czyli jak zwykle

2. druk offsetowy - to ważne bo jest lepszy

3. obecnie nie mogą użyć zdjęć już przez nas wysłanych, mogą dać miejsce na przesyłanie nowych; jesli jednak zarejestrowany uzytkownik (który wysyłał zdjęcia poprzednio) przesle maila, że wyraża zgodę na wykorzystanie zdjęć w nowym kalendarzu i rezygnuje z otrzymania jednego bezpłatnego egzemplarza, to wtedy jak najbardziej - beda mogli i wykorzystają

4. na złożenie i wydrukowanie kalendarza będą potrzebowali ok. 2 tygodni

[SIZE="3"]- robimy sami kalendarze
- musimy zebrać zdjęcia, pieniądze, zrobić projekt graficzny, znaleźć dobrą tanią drukarnie, zapakować i wysłać kalendarze..

najtańsza znaleziona do tej pory oferta (przez cropke):
Dostałam ciekawą ofertę od firmy Fischer www.fischer.pl/poligrafia
Koszt wydrukowania i złożenia kalendarzy, dokładnie takich samych jak te zeszłoroczne (format, rodzaj papieru, spirala, tektura z tyłu, kolor, maszyna offsetowa) przy 200szt. wyniósłby 2900zł netto. O ile pamiętam poligrafia to 22% VAT , więc mamy 3538zł za 200szt. . Jeden kalendarz kosztowałby 17,69zł. wszystkie kalendarze musiałbyby byc wysłane do osoby, która rozsyłałaby je dalej (ktoś musiałby się tym zająć...). Jeśli płacilibyśmy 24-25 zł za sztukę i tak byłoby niedrogo, a różnica mogłaby pójść na AwP(przy 200 kalendarzach to ponad 1200-1400zł) .

Posted

Wydaje mi sie, ze moze z 30 osob skusiloby sie na kalendarze... i ktos zostalby z 70 sztukami na lodzie. Po prostu nie ma szans, zeby sprzedac 100 sztuk. To jest zbyt malo popularna rasa. A te 30 to mozna zrobic na drukarce atramentowej:)

Posted

Witam na forum,
jak bedzie akitkowy kalendarz, to poproszę jeden :) Jakby trzeba było jakoś się zapisywać, to prosze o powiadomienie :)
Nie zaglądam tu często.

Już drugi raz drukujemy nasz klubowy kalendarz z kotami norweskimi leśnymi w tej samej drukarni w Płocku.

Kalendarz jest super.
W zeszłym roku robilismy 13-stronicowy, przy 1000 sztuk koszt takiego to niecałe 7 złotych.
W tym roku też drukujemy 1000 sztuk, 7 stronicowy, jest to cena niecałe 6 złotych za sztukę.
Sprzedajemy je po 20 złotych, a cały zysk przeznaczamy na koty w potrzebie.

Wiadomo, że akitkowych kalendarzy tyle by nie zeszło, spytajcie się jaki byłby koszt przy mniejszych nakładach.

My szukalismy w róznych drukarniach, była jedna , co dawała nawet lepszą cenę, ale ta wydała nam się bardziej "odpowiedzialna". I ludzie tam zatrudnieni podchodzą do tematu profesjonalnie, w bardzo miłej atmosferze.

http://forum.nfo.pl/viewtopic.php?t=2010

A tu sam kalendarz:
http://www.ergiebe.pl/koty2009/

Drukarnia: www.agpress.pl

Pozdrawiam :)
Jeszcze nie mam akity, ale wierzę, że kiedyś u nas zagości :)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='makaranka']A tu sam kalendarz:
http://www.ergiebe.pl/koty2009/

Ten Wasz z norweskimi w sumie bardzo podobny do naszego ubiegłorocznego akitowego:roll:
A tak już tylko z ciekawości:
Czy Studio ergiebe to to samo co proanimals? Wiesz coś o tym?

No zaczęły zapisy na Akitowy kalendarz. Powiadamiam :)
Tylko jeszcze nie wiadomo, czy do końca będzie akitowy.

To na pewno kiedys zagości :)
Gdzieś słyszałam/czytałam, że ten, kto ma Akitę, to tak naprawdę chciał mieć kota. I coś w tym chyba jest. Ja zaczęłam od Akity, ale teraz jest już i kot. Cóż.. Ty od razu zaczęłaś od kota. Ze zrozumieniem Akity nie powinnaś mieś problemu :)