Agappe Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 jako, że inaczej decyzji chyba nie podejmiemy tworze małą ankiete... Mamy do wyboru 2 opcje dotyczące kalendarzy na 2009 rok [SIZE="3"]- oferta Proanimals - format A3 (420x297 mm) - druk pełen kolor czyli 4+0 - papier kredowy 200g - lakierowany - 13 stron - okładka i 12 miesięcy - tekturowe, zabezpieczające plecki - spirala na całej szerokości kalendarza - metalowa zawieszka zintegrowana ze spiralą 100 szt. - cena 35 zł/szt. 200 szt. - cena 28 zł/szt. 500 szt. - cena 22 zł/szt. Druk offsetowy wysokiej jakości (nie cyfrowy!). 1. jest to cena kalendarza do zapłaty + dochodzą kosztyt przesyłki - czyli jak zwykle 2. druk offsetowy - to ważne bo jest lepszy 3. obecnie nie mogą użyć zdjęć już przez nas wysłanych, mogą dać miejsce na przesyłanie nowych; jesli jednak zarejestrowany uzytkownik (który wysyłał zdjęcia poprzednio) przesle maila, że wyraża zgodę na wykorzystanie zdjęć w nowym kalendarzu i rezygnuje z otrzymania jednego bezpłatnego egzemplarza, to wtedy jak najbardziej - beda mogli i wykorzystają 4. na złożenie i wydrukowanie kalendarza będą potrzebowali ok. 2 tygodni [SIZE="3"]- robimy sami kalendarze - musimy zebrać zdjęcia, pieniądze, zrobić projekt graficzny, znaleźć dobrą tanią drukarnie, zapakować i wysłać kalendarze.. najtańsza znaleziona do tej pory oferta (przez cropke): Dostałam ciekawą ofertę od firmy Fischer www.fischer.pl/poligrafia Koszt wydrukowania i złożenia kalendarzy, dokładnie takich samych jak te zeszłoroczne (format, rodzaj papieru, spirala, tektura z tyłu, kolor, maszyna offsetowa) przy 200szt. wyniósłby 2900zł netto. O ile pamiętam poligrafia to 22% VAT , więc mamy 3538zł za 200szt. . Jeden kalendarz kosztowałby 17,69zł. wszystkie kalendarze musiałbyby byc wysłane do osoby, która rozsyłałaby je dalej (ktoś musiałby się tym zająć...). Jeśli płacilibyśmy 24-25 zł za sztukę i tak byłoby niedrogo, a różnica mogłaby pójść na AwP(przy 200 kalendarzach to ponad 1200-1400zł) . Quote
Iwona&Wiki Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Zagłosowałam i widzę, że... tak jak wszyscy do tej pory:cool3: Quote
Agappe Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 taaaa przy takich wynikach głosowania na pewno nie uda nam się podjąć decyzji:shake: mogłam nie umieszczać tej odpowiedzi :/ Quote
Veene2 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Wydaje mi sie, ze moze z 30 osob skusiloby sie na kalendarze... i ktos zostalby z 70 sztukami na lodzie. Po prostu nie ma szans, zeby sprzedac 100 sztuk. To jest zbyt malo popularna rasa. A te 30 to mozna zrobic na drukarce atramentowej:) Quote
Druchna Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Ups :cool3: Źle kliknęłam. Ta jedna odpowiedź na nie - jest moja i to omyłkowa. Quote
Agappe Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 rozumiem, że miało być "nie mam zdania" Quote
Druchna Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Jest mi wszystko jedno jak - byle był. Niezależnie od ceny (w granicach rozsądku) jestem zainteresowana 4 szt. O ile mój Tarudło wystąpi :razz: Quote
makaranka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Witam na forum, jak bedzie akitkowy kalendarz, to poproszę jeden :) Jakby trzeba było jakoś się zapisywać, to prosze o powiadomienie :) Nie zaglądam tu często. Już drugi raz drukujemy nasz klubowy kalendarz z kotami norweskimi leśnymi w tej samej drukarni w Płocku. Kalendarz jest super. W zeszłym roku robilismy 13-stronicowy, przy 1000 sztuk koszt takiego to niecałe 7 złotych. W tym roku też drukujemy 1000 sztuk, 7 stronicowy, jest to cena niecałe 6 złotych za sztukę. Sprzedajemy je po 20 złotych, a cały zysk przeznaczamy na koty w potrzebie. Wiadomo, że akitkowych kalendarzy tyle by nie zeszło, spytajcie się jaki byłby koszt przy mniejszych nakładach. My szukalismy w róznych drukarniach, była jedna , co dawała nawet lepszą cenę, ale ta wydała nam się bardziej "odpowiedzialna". I ludzie tam zatrudnieni podchodzą do tematu profesjonalnie, w bardzo miłej atmosferze. http://forum.nfo.pl/viewtopic.php?t=2010 A tu sam kalendarz: http://www.ergiebe.pl/koty2009/ Drukarnia: www.agpress.pl Pozdrawiam :) Jeszcze nie mam akity, ale wierzę, że kiedyś u nas zagości :) Quote
Agappe Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 sonda zamknięta.. czyli na pewno nie robimy kalendarza razem z proanimals.. więc jeśli go mamy zrobić to musimy pozbierać zdjęcia.. Quote
Iwona&Wiki Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 [quote name='makaranka']A tu sam kalendarz: http://www.ergiebe.pl/koty2009/ Ten Wasz z norweskimi w sumie bardzo podobny do naszego ubiegłorocznego akitowego:roll: A tak już tylko z ciekawości: Czy Studio ergiebe to to samo co proanimals? Wiesz coś o tym? No zaczęły zapisy na Akitowy kalendarz. Powiadamiam :) Tylko jeszcze nie wiadomo, czy do końca będzie akitowy. To na pewno kiedys zagości :) Gdzieś słyszałam/czytałam, że ten, kto ma Akitę, to tak naprawdę chciał mieć kota. I coś w tym chyba jest. Ja zaczęłam od Akity, ale teraz jest już i kot. Cóż.. Ty od razu zaczęłaś od kota. Ze zrozumieniem Akity nie powinnaś mieś problemu :) Quote
Taishi Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 My mamy 2 syberyjskie "kociaki" akita była 3 :) Quote
Agappe Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Taishi napisał(a):My mamy 2 syberyjskie "kociaki" akita była 3 :) Marta idź spać!!!! :mad: Quote
Taishi Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 a Ty dlaczego nie śpisz? My dopiero wróciliśmy do domu Quote
Recommended Posts