Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,
Zdecydowałam się na zakup sznaucera miniatury (raczej czarnego). Chcę żeby piesek był rodowodowy, aczkolwiek nie chcę go w przyszłości rozmnażać i jeździć z nim na wystawy. Raczej skłaniałabym się ku suczce.
Czy ktoś z Was może wie, który z hodowców ma obecnie małe psy do sprzedaży. A może ktoś z Was sprzedaje? Na razie udało mi się znaleźć tylko jednego pieska czarnego i jednego pieprz i sól (aczkolwiek raczej chcielibyśmy czarnego). Najlepiej by było żeby hodowca był z Wrocławia ew. okolic. Piesek nie musi być wystawowy, bez problemu mogę zastrzec w umowie że będzie wysterylizowany (suka).
Przejrzałam już masę ogłoszeń (łącznie z tymi ze str zw kynologicznego) i nic suczki nie mogę znaleźć :( Najwyżej zdam się na los i wezmę pieska.

Posted

W przyszłym tygodniu jest we Wrocławiu Międzynarodowa wystawa psów.
Szczegóły tu:
http://www.zkwp-wroclaw.org.pl/start_frames.htm
Proponuję kupić katalog, udać się w pobliże właściwego ringu i podręczyć właścicieli czarnych miniaturek:p
Katalog będzie dla Ciebie kopalnią wiedzy o hodowlach i nawet jeśli na wystawie nie uda Ci się zdobyć pożądanych informacji, możesz potem wyszukać hodowle w internecie i mailować lub dzwonić:razz:

BTW: na stronie ZKwP Oddz. Wrocław jest ogłoszenie o czarnych miniaturach.. sprawdzałaś?

Posted

Dziękuje za informację, ale to już nieaktualne. W piątek przynieśliśmy do domu 3,5 mies, czarnego sznaucerka. Pojechaliśmy zobaczyć go w środę i już wiedzieliśmy, że będzie nasz. Tak więc i ja i mój Cujo zagościmy na dłużej na dogomani :biggrina:. Chętnie bym wkleiła jego zdjęcia żeby pokazać jaką jest słodką czarną plamą :eviltong:, ale nie mogę się połapać jak.

Posted

Tylko zamiast na imegeshack.com , lepiej zdjęcia umieścić na www.fotosik.pl
Lepszy transfer, instrukcja postępowania po polsku, można sobie zainstalować "dodatek", tak aby po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na zdjęcie wejść w menu i od razu wysłać na serwer, itd...
;)

• 1 month later...
Posted

Ja też przygotowuję się do kupna sznaucera miniaturki ale chętniej sól pieprz lub czarnego. Przeglądałam dziś kilka stron hodowli ale nie bardzo wiem jak sprawdzać legalność czy inne rzeczy. Widzę, że muszę się trochę podszkolić. Ja szukam pieska w okolicy Śląska, tzn póki co się rozglądam tylko.

• 2 months later...
Posted

Moze znacie hodowle godne polecenia ktore w najblizszym czasie albo tym pozniejszym ;) beda mialy sznaucerki sredniaki?

Zalezy mi aby pies byl po dobrych rodzicach-o rodowodzie nie musze wspominac;)
To nie ma byc piec do hodowli...

I jeszcze jedno pomozcie zdecydowac pies czy suczka?

Posted

silviassib napisał(a):

I jeszcze jedno pomozcie zdecydowac pies czy suczka?

ja przed takim pytaniem staje zawsze majac szczenieta i szczerze mowiac nie umiem jednoznacznie odpowiedziec

kazda plec ma swoje zalety i wady
mam w domu 2 psy i 2 suki i nie umialabym dokonac wyboru tego naj

konkretny osobnik bedzie lepszy / gorszy od konkretnego osobnika bez wzgledu na plec

mysle ze przy wyborze powinny kierowac nami wzgledy praktyczne jak np cieczki u suczek

kupujac swojego pierwszego sznaucera zdecydowalam sie na psa z tego wzgledu ze bylam na utrzymaniu rodzicow i nie mialabym mozliwosci prowadzenia hodowli - a wiec suka byla by bezcelowa, wybralam psa z ktorym jezdzilam na wystawy, zrobilam z niego reproduktora i nauczylam sie mase rzeczy o rasie i psach ogolnie