Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Regisek został adoptowany przez pana z Trzebini, który zgłosił się z ogłoszenia w Przełomie:) Mam nadzieję, że będzie im się dobrze razem żyło, tym bardziej, że pan ma zamiar zabierać Regiska ze sobą nawet do pracy!

A Regis cudny! Mniejszy niż się wydawał na fotkach, bardzo przytulasty, kochaniutki. Wczoraj miał zdjęte ostatnie szwy z łapki, już nawet nie utyka:) Panie wspaniale się nim zaopiekowały:multi:

• 8 months later...
Posted

Regis znowu szuka domu!

Jego pan ma poważny problem z alkoholem, Regis biega luzem bez opieki, dokarmiają go sąsiedzi. Bardzo się o niego troszczą, ale w pobliżu nie brakuje ruchliwych ulic.

Ada-jeje, ustaliłyśmy z Anią (tą która miała Regiska na DT), że na razie zostawimy Regiska pod opieką sąsiadów i będziemy mu szukać domu. Trzeba go szybko wykastrować. Tylko jeszcze poproszę któregoś z sąsiadów o zapewnienie mu opieki pozabiegowej, jak już to ustalę to zrobię mu termin, dobrze?

Strasznie mi przykro:shake:

Posted

Wczoraj do Ani zadzwoniła siostra właściciela Regisa, chciała żeby zabrać psa. Akurat była u niego na mieszkaniu więc tam poszłam i wyjaśniłam że gdyby było gdzie to od razu byśmy go wzięli. Zgodziła się nim zaopiekować po kastracji.

Nowe zdjęcia:

Posted

Na szczęście pani mieszkająca pod Regisem (ta która go najwięcej dokarmia) jest pewna, że nie jest bity. Zawsze to jakaś pociecha...

Posted

Biedny Regis :shake: Ja również rozwieszę u siebie ogłoszenia, tylko we wsi to lepiej nie, bo tu ludzie trzymają psy na łańcuchach itp. a takiego traktowania przecież nie chcemy :-(

Posted

Regisek zaraz po wtorkowej kastracji pojechał do nowego domu. Zamieszkał u pani, której odeszła w niedzielę sunia. Miała raka tarczycy, a potem pojawiły się przerzuty ... :-(
Pani w lecie mieszka w Trzebini, a w zimie przeprowadza się do bloku do Chełmka. Ma dom z ogrodem, często odwiedza ją córka z wnukiem i sąsiadki, więc psiak będzie miał towarzystwo;). W czwartek byłyśmy ponownie u Pani i Regiska żeby mu dać antybiotyk osłonowo. Niestety musiałyśmy pojechać do lecznicy, Regis nie pozwolił sobie dać zastrzyku. W lecznicy również był ten sam problem i dlatego dostał antybiotyk w tabletkach.
Na razie wszystko jest w miarę w porządku, Regisek przyzwyczaja się do nowego otoczenia.
A tutaj kilka fotek: