Foksia i Dżekuś Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 j3nny napisał(a):hopsa:) :multi: wczoraj lisek dostal makaronik z miesem ,zdjec dalej nie ma ale jutro bede popoludniu i obiecuje zrobic;) Quote
Ank@ Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 tekst do ogłoszeń Liska w necie: Historia Liska jest jedną z wielu smutnych psich historii.... Piesek trafił do schroniska z ulicy, nie wiadomo co działo się z nim wcześniej. Może właściciel zmarł ? A może po prostu się znudził ?? Lisek odbył 14-dniową kwarantannę w schronisku - nikt się po niego nie zgłosił. Na szczęście dobra dusza zlitowała się nad pieskiem i zabrała go do psiego hotelu, gdzie już bezpieczny, czeka na wspaniały dom. Lisek z wyglądu przypomina liska. :lol: Jest długawy, (pewne skrzyżowany z jamnikiem długowłosym), rudy, ma śliczną, miękką sierść. Piesek bardzo kocha ludzi. Uwielbia głaskanie, przytulanie, pieszczoty. Jest zazdrosny o człowieka dlatego nie może zamieszkać z innym psem. Jak każdy młody pies ma niespożyte pokłady energii - chce się bawić, bawić, bawić ... tel w sprawie adopcji 504470635 DZWOŃ !! Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Aniu super ogloszenie ,tylko prosze zmien ze nie moze mieszkac z innym zwierzeciem , z suczkami sie dogaduje.:loveu: Quote
j3nny Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Zrobiłam Liskowi takie prowizoryczne ogłoszenie wykorzystując tekst Ani. Proszę się nie śmiać, to moje pierwsze ogłoszenie w życiu :). Będę bardzo wdzięczna za sugestie, zastanawiałam się nad kolorami (wydaje mi się, że bardziej przyciągają duże czcionki niż kolory, ale mogę się mylić), nie wiem też czy tych zdzierek z numerem telefonu nie zrobić mniej, a większych. Zobaczcie proszę w wolnej chwili: http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek.pdf Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 j3nny napisał(a):Zrobiłam Liskowi takie prowizoryczne ogłoszenie wykorzystując tekst Ani. Proszę się nie śmiać, to moje pierwsze ogłoszenie w życiu :). Będę bardzo wdzięczna za sugestie, zastanawiałam się nad kolorami (wydaje mi się, że bardziej przyciągają duże czcionki niż kolory, ale mogę się mylić), nie wiem też czy tych zdzierek z numerem telefonu nie zrobić mniej, a większych. Zobaczcie proszę w wolnej chwili: http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek.pdf Bardzo ładnie tylko popraw si na sie . Kasiu znowu nie mam zdjec Liska i nie dlatego ze nie zrobilam ,bo dopiero co wrocilam z hotelika i mialam szybko ci wyslac bo milam pare ładnych ale jakis pech przesladuje Liska .przenioslam zdjecia na kompa ,skasowalam z aparatu i zabralam sie za kasownaie tych co nie wyszły ale zapomnilam ,ze zdjecia mialam zaznaczone i jak nacisłam usun to usuneło mi wszystkie. Zrobilam zdjeica tylko Liskowi i Rotkowi bo tez biedaka musze oglaszac iale pech to pech:shake: Lisek pobiegal na wybiegu ale woli byc z człowiekiem ,niestety sam jedna , a psów pod opieka 15 wiec nie bylam wstanie poswiecic mu długo czasu ,poprostu kazdemu po troszke .Wszystkie za to dostaly ciepły makaronik z mieskiem i rosołkiem.:lol: Quote
j3nny Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 poprawka zrobiona:) spokojnie poczekamy na zdjęcia, nic się nie stało. może niedługo uda mi się w końcu Liska odwiedzić. tymczasem dziękuję bardzo za opiekę nad nim:) Quote
Ank@ Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 a może dasz do ogłoszenia to zdjęcie http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10909418&postcount=148 Quote
j3nny Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 ale fotka śliczna:loveu: najchętniej dałabym dwie, spróbuję pokombinować:) Quote
Ank@ Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Jeśli chodzi o ogłoszenia na słupy to : 1. ja zawsze robię krótkie, max. kilka zdań i piszę tylko konkretne informacje (wiek, charakter) - zauważyłam, że ludzie widząc (moje) ogłoszenie ze zdjęciem psa od razu reagują "o zgubił się piesek?" chociaż na górze jest napis DUŻYMI LITERAMI - SZUKA DOMU. A znowu jak ktoś czyta ogłoszenie - to całe od góry do dołu. :roll: 2. natomiast Agamika (nie wiem kto jeszcze) robi dłuuugie ogłoszenia, takie jak Twoje. Nie wiem czy ludzie takie czytają, nigdy nie widziałam. Quote
j3nny Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 ok, skrócę tekst i zmieści się drugie zdjęcie jak stworzę coś nowego to zrobię update i dam znać:) Quote
j3nny Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek1.pdf a tak? Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 j3nny napisał(a):http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek1.pdf a tak? Juz wydrukowalam ,powiesze dzisjaj w schronisku . jutro w pracy wydrukuje na kolorowej drukarce. Zapraszam do hotelika w odwiedziny do Liska ,napewno sie ucieszy bo wyslemy cie z nim na spacerek ,a on uwielbia spacery i zabawe.:loveu: Quote
j3nny Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 dziękuję! :) domku Liska, gdzie jesteś? Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 j3nny napisał(a):Lisek wraca na 1szą Y3nny ,mam zdjecia Liska ale niedawno wrocilam padnieta i nie jestem wstanie juz ich przekladac ,na domar dzisiaj sa brzydkie te zdjecia bo lisek nie ustoi ,tylko by sie bawił ,a ja mam dla kazdego tylko chwilke. Kasiu przyjedz do Lska bo on potrzebuje wyjsc na spacer ,a ja teraz nie jestem w stanie z nim chodzic po za teren ,tylko chwilke na wybieg. On jest kochany i chce sie bawic , potrzebuje kogos kto podaruje mu przynajmniej pół godzinki. Wysłałam Snuziego do karwkoskiej w kolejce ale podmienie na Liska bo po Snuziego po ogloszeniach jest pelno telefonów. Quote
j3nny Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 gdybym tylko mogla, bylabym tam codziennie :( w tym tygodniu mialam miec gotowa prace a tu jeszcze ciagle brakuje i brakuje. o ktorej mozna kogos zastac w hotelu? moze wyrwe sie ktoregos dnia po pracy (czwartek albo piatek) chociaz na troche. Quote
Ank@ Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 w środę bede od 17 - 18 30 w czwartek 17 - 18 (?) Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 j3nny napisał(a):gdybym tylko mogla, bylabym tam codziennie :( w tym tygodniu mialam miec gotowa prace a tu jeszcze ciagle brakuje i brakuje. o ktorej mozna kogos zastac w hotelu? moze wyrwe sie ktoregos dnia po pracy (czwartek albo piatek) chociaz na troche. ten tydzien mam caly przerabany ,a w czwartek i piatek jestem od rana do w nieskonczonosc w parcy bo mamy prezentacje ,dlatego moze mogla bys sie umowic z Ania,Lisek by sie ucieszyl. Quote
j3nny Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 jutro nie zdążę, bo jestem uziemiona na ruczaju do wieczora postaram sie byc w czwartek, powiedzmy o 17, jezeli nie bede miec problemow z trafieniem :). nie bede miec czasu na gotowanie, moge jakis gotowy "kupny" smakolyk przyniesc psiakom? Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 j3nny napisał(a):jutro nie zdążę, bo jestem uziemiona na ruczaju do wieczora postaram sie byc w czwartek, powiedzmy o 17, jezeli nie bede miec problemow z trafieniem :). nie bede miec czasu na gotowanie, moge jakis gotowy "kupny" smakolyk przyniesc psiakom? Kasiu , ja moze dzisiaj wpadne do hotelu pod warunkiem ,że wyrobimy sie z przygotowaniem wszystkiego na prezentacje do 16. Dlatego jutro jak przyjdziesz do liska to bedzie super,Ania da ci go na spacerek . jak bys nie mogla trafic to dzwon do Ani bo ja jutro moge miec wylaczony telefon lub nie bede mogla odebrac. telefon do Ani napisze na pw. Oczywiscie ze moga byc gotowe smakolyki ,moze jakies paróweczki drobiowe?:loveu: Quote
j3nny Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 numer dostalam, dziekuje:) w razie czego bede sie dobijac na telefon, jak bede troche przed 17 to poczekam mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze:) Quote
Ank@ Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Lisek jest super. Bardzo fajny, taki przytulaśny. Nie lubi siedzie ćw kojcu - dzisiaj dwa razy mi zwiał i dwa razy go wnosiłam na rękach do kojca bo sam nie chciał wejść. Quote
Recommended Posts