Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tekst do ogłoszeń Liska w necie:

Historia Liska jest jedną z wielu smutnych psich historii....
Piesek trafił do schroniska z ulicy, nie wiadomo co działo się z nim wcześniej. Może właściciel zmarł ? A może po prostu się znudził ??
Lisek odbył 14-dniową kwarantannę w schronisku - nikt się po niego nie zgłosił.
Na szczęście dobra dusza zlitowała się nad pieskiem i zabrała go do psiego hotelu, gdzie już bezpieczny, czeka na wspaniały dom.

Lisek z wyglądu przypomina liska. :lol: Jest długawy, (pewne skrzyżowany z jamnikiem długowłosym), rudy, ma śliczną, miękką sierść.

Piesek bardzo kocha ludzi. Uwielbia głaskanie, przytulanie, pieszczoty.
Jest zazdrosny o człowieka dlatego nie może zamieszkać z innym psem. Jak każdy młody pies ma niespożyte pokłady energii - chce się bawić, bawić, bawić ...

tel w sprawie adopcji 504470635 DZWOŃ !!

Posted

Zrobiłam Liskowi takie prowizoryczne ogłoszenie wykorzystując tekst Ani. Proszę się nie śmiać, to moje pierwsze ogłoszenie w życiu :). Będę bardzo wdzięczna za sugestie, zastanawiałam się nad kolorami (wydaje mi się, że bardziej przyciągają duże czcionki niż kolory, ale mogę się mylić), nie wiem też czy tych zdzierek z numerem telefonu nie zrobić mniej, a większych.

Zobaczcie proszę w wolnej chwili:
http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek.pdf

Posted

j3nny napisał(a):
Zrobiłam Liskowi takie prowizoryczne ogłoszenie wykorzystując tekst Ani. Proszę się nie śmiać, to moje pierwsze ogłoszenie w życiu :). Będę bardzo wdzięczna za sugestie, zastanawiałam się nad kolorami (wydaje mi się, że bardziej przyciągają duże czcionki niż kolory, ale mogę się mylić), nie wiem też czy tych zdzierek z numerem telefonu nie zrobić mniej, a większych.

Zobaczcie proszę w wolnej chwili:
http://student.agh.edu.pl/~kbystron/Lisek.pdf

Bardzo ładnie tylko popraw si na sie .
Kasiu znowu nie mam zdjec Liska i nie dlatego ze nie zrobilam ,bo dopiero co wrocilam z hotelika i mialam szybko ci wyslac bo milam pare ładnych ale jakis pech przesladuje Liska .przenioslam zdjecia na kompa ,skasowalam z aparatu i zabralam sie za kasownaie tych co nie wyszły ale zapomnilam ,ze zdjecia mialam zaznaczone i jak nacisłam usun to usuneło mi wszystkie.
Zrobilam zdjeica tylko Liskowi i Rotkowi bo tez biedaka musze oglaszac iale pech to pech:shake:
Lisek pobiegal na wybiegu ale woli byc z człowiekiem ,niestety sam jedna , a psów pod opieka 15 wiec nie bylam wstanie poswiecic mu długo czasu ,poprostu kazdemu po troszke .Wszystkie za to dostaly ciepły makaronik z mieskiem i rosołkiem.:lol:

Posted

poprawka zrobiona:)

spokojnie poczekamy na zdjęcia, nic się nie stało. może niedługo uda mi się w końcu Liska odwiedzić. tymczasem dziękuję bardzo za opiekę nad nim:)

Posted

Jeśli chodzi o ogłoszenia na słupy to :
1. ja zawsze robię krótkie, max. kilka zdań i piszę tylko konkretne informacje (wiek, charakter) - zauważyłam, że ludzie widząc (moje) ogłoszenie ze zdjęciem psa od razu reagują "o zgubił się piesek?" chociaż na górze jest napis DUŻYMI LITERAMI - SZUKA DOMU. A znowu jak ktoś czyta ogłoszenie - to całe od góry do dołu. :roll:
2. natomiast Agamika (nie wiem kto jeszcze) robi dłuuugie ogłoszenia, takie jak Twoje. Nie wiem czy ludzie takie czytają, nigdy nie widziałam.

Posted

j3nny napisał(a):
Lisek wraca na 1szą

Y3nny ,mam zdjecia Liska ale niedawno wrocilam padnieta i nie jestem wstanie juz ich przekladac ,na domar dzisiaj sa brzydkie te zdjecia bo lisek nie ustoi ,tylko by sie bawił ,a ja mam dla kazdego tylko chwilke.
Kasiu przyjedz do Lska bo on potrzebuje wyjsc na spacer ,a ja teraz nie jestem w stanie z nim chodzic po za teren ,tylko chwilke na wybieg.
On jest kochany i chce sie bawic , potrzebuje kogos kto podaruje mu przynajmniej pół godzinki.
Wysłałam Snuziego do karwkoskiej w kolejce ale podmienie na Liska bo po Snuziego po ogloszeniach jest pelno telefonów.

Posted

gdybym tylko mogla, bylabym tam codziennie :(
w tym tygodniu mialam miec gotowa prace a tu jeszcze ciagle brakuje i brakuje. o ktorej mozna kogos zastac w hotelu? moze wyrwe sie ktoregos dnia po pracy (czwartek albo piatek) chociaz na troche.

Posted

j3nny napisał(a):
gdybym tylko mogla, bylabym tam codziennie :(
w tym tygodniu mialam miec gotowa prace a tu jeszcze ciagle brakuje i brakuje. o ktorej mozna kogos zastac w hotelu? moze wyrwe sie ktoregos dnia po pracy (czwartek albo piatek) chociaz na troche.

ten tydzien mam caly przerabany ,a w czwartek i piatek jestem od rana do w nieskonczonosc w parcy bo mamy prezentacje ,dlatego moze mogla bys sie umowic z Ania,Lisek by sie ucieszyl.

Posted

jutro nie zdążę, bo jestem uziemiona na ruczaju do wieczora
postaram sie byc w czwartek, powiedzmy o 17, jezeli nie bede miec problemow z trafieniem :). nie bede miec czasu na gotowanie, moge jakis gotowy "kupny" smakolyk przyniesc psiakom?

Posted

j3nny napisał(a):
jutro nie zdążę, bo jestem uziemiona na ruczaju do wieczora
postaram sie byc w czwartek, powiedzmy o 17, jezeli nie bede miec problemow z trafieniem :). nie bede miec czasu na gotowanie, moge jakis gotowy "kupny" smakolyk przyniesc psiakom?

Kasiu , ja moze dzisiaj wpadne do hotelu pod warunkiem ,że wyrobimy sie z przygotowaniem wszystkiego na prezentacje do 16.
Dlatego jutro jak przyjdziesz do liska to bedzie super,Ania da ci go na spacerek .
jak bys nie mogla trafic to dzwon do Ani bo ja jutro moge miec wylaczony telefon lub nie bede mogla odebrac.
telefon do Ani napisze na pw.
Oczywiscie ze moga byc gotowe smakolyki ,moze jakies paróweczki drobiowe?:loveu:

Posted

Lisek jest super. Bardzo fajny, taki przytulaśny. Nie lubi siedzie ćw kojcu - dzisiaj dwa razy mi zwiał i dwa razy go wnosiłam na rękach do kojca bo sam nie chciał wejść.