Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlasnie nadszedl moment w ktorym jest bardzo prawdopodobne ze zaczne karmic psiaka moim wymazonym barfem!!!!!!

Tylko jak bezpiecznie psa przetawic na BARF?

ile mu dawac i co najlepiej na poczatek?

slyszalem ze racje sie jakos wylicza to prawda a jesli tak to jak to sie oblicza?

i wogole bede wdzieczny gdyby ktos napisal wszystko co poczatkujacy BARF-oweiec powinien wiedziec :D

Pozdro

Posted

Jestem po pierwszej szyjce (wlasciwie szyji 350gr ) jadl ja oczywiscie pod naszym okiem i wszystko chyba oki jadl powolutku, kosci tylko chrupaly . Wieczorem dostanie stare zarelko a jutro skrzydelka albo korpusy kurczaka.

Narazie najwiekszy moj problem to dawki czytalem ze dzienne posilki maja byc rowne 2% masy ciala z czego wedlog niektorych 60% a wedlog niektorych 80% maja stanowic kosci z miesem reszta to papka ,,zoladkowa"

Czy moje wiadomosci sa dobre? Ewentualnie moglby ktos skorygowac ,,moje" wiadomosci?

Posted

Rocki bo kopnę cię w tyłek :evilbat:

przeglądnij starsze posty, a zwłaszcza temat "Menu drapieznika..." i "Tyg.menu z surowych elementów" czy jakos tak....podałam tam linki do stron o BARFie i poczytaj dokładnie.

Jak chcesz to skrobnij do mnie na priv , mam tabelke w exelu która wylicza ile czego powinienies dawać :wink:

Posted
Jestem po pierwszej szyjce (wlasciwie szyji 350gr )

:o

Z jakiego zwierza szyja waży 1/3 kilograma ? :D

:P taka szyjka z indyka to normalka, ale ja ostatnio kupuję szyje z indorów chyba bo 1 waży 0,5 kg 8)