Rocki Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Wlasnie nadszedl moment w ktorym jest bardzo prawdopodobne ze zaczne karmic psiaka moim wymazonym barfem!!!!!! Tylko jak bezpiecznie psa przetawic na BARF? ile mu dawac i co najlepiej na poczatek? slyszalem ze racje sie jakos wylicza to prawda a jesli tak to jak to sie oblicza? i wogole bede wdzieczny gdyby ktos napisal wszystko co poczatkujacy BARF-oweiec powinien wiedziec :D Pozdro Quote
Rocki Posted August 13, 2004 Author Posted August 13, 2004 Jestem po pierwszej szyjce (wlasciwie szyji 350gr ) jadl ja oczywiscie pod naszym okiem i wszystko chyba oki jadl powolutku, kosci tylko chrupaly . Wieczorem dostanie stare zarelko a jutro skrzydelka albo korpusy kurczaka. Narazie najwiekszy moj problem to dawki czytalem ze dzienne posilki maja byc rowne 2% masy ciala z czego wedlog niektorych 60% a wedlog niektorych 80% maja stanowic kosci z miesem reszta to papka ,,zoladkowa" Czy moje wiadomosci sa dobre? Ewentualnie moglby ktos skorygowac ,,moje" wiadomosci? Quote
Złośnica Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Rocki bo kopnę cię w tyłek :evilbat: przeglądnij starsze posty, a zwłaszcza temat "Menu drapieznika..." i "Tyg.menu z surowych elementów" czy jakos tak....podałam tam linki do stron o BARFie i poczytaj dokładnie. Jak chcesz to skrobnij do mnie na priv , mam tabelke w exelu która wylicza ile czego powinienies dawać :wink: Quote
_dingo_ Posted August 15, 2004 Posted August 15, 2004 Jestem po pierwszej szyjce (wlasciwie szyji 350gr ) :o Z jakiego zwierza szyja waży 1/3 kilograma ? :D Rocki, przyznaj się, zabiłeś żyrafę ! :lol: Quote
Złośnica Posted August 15, 2004 Posted August 15, 2004 Jestem po pierwszej szyjce (wlasciwie szyji 350gr ) :o Z jakiego zwierza szyja waży 1/3 kilograma ? :D :P taka szyjka z indyka to normalka, ale ja ostatnio kupuję szyje z indorów chyba bo 1 waży 0,5 kg 8) Quote
Recommended Posts