biernat Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Mam na imie Mateusz jestem z Podhala mam 16 lat wietam Was wszystkich bardzo serdecznie.W domu posiadam gromadkę psów husky i nie tylko:)Biegam z zaprzęgiem 4-5psami rodowodowymi Husky bo tylko takie mnie cieszą:)Trenuję na średnim dystansie oraz jeżdzę na wystawy :)Typ psów jakie mam to takie posrodku miedzy psami zaprzęgowymi a wystawowymi są to śliczne miski ale nie lalusie kanapowe hehe:)Pozdrawiam i jeżeli jest ktos z okolic Krakowa Lub Zakopanego zapraszam do kontaktu:lol: Quote
mortikia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 biernat, pochwal się zdjęciami swoich psów, bo nigdy żadnych nie widzialam ;) Quote
Marysia B. Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 E, masz nick taki jak moje nazwisko :cool1: No właśnie, zdjęcia by się przydały ; ) Quote
HUSKYTEAM Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Czołem, mam nadzieję, że się gdzieś w tym roku spotkamy na zaśnieżonej trasie. Powodzenie i wytrwałości w treningach! Quote
biernat Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Czołem do sezonu już po trochę trenujemy:)no wiesz może jak wypali wszystko to sie poscigamy w Bieszczadach z tego co Mówiłeś mają być nowe trasy więc może być ciekawie:)Byle do zimy hehe:)i byle nie było komplikacji Quote
HUSKYTEAM Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Super by było, żebyś w tym sezonie dołączył, natomiast jaki on będzie dla wyścigów dystansowych, tego nie wiem - prawdopodobnie nie będzie zawodów w Jakuszycach, więc poza Krainą Wilka nie wiadomo, co się odbędzie. Jakbyś miał rozbiegane psy, wolny weekend w grudniu i możliwość mobilności to zachęcam do wyskoczenia na Oravsky na Słowcję. To tylko 50 km od Chyżnego, a dobry rozruch przed sezonem i bardzo miła atmosfera. A ludzie startują w każdej konfiguracji, bez ciśnienia. Polecam, i udanych treningów! Quote
nordic blue Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 biernat napisał(a):Mam na imie Mateusz jestem z Podhala mam 16 lat wietam Was wszystkich bardzo serdecznie.W domu posiadam gromadkę psów husky i nie tylko:)Biegam z zaprzęgiem 4-5psami rodowodowymi Husky bo tylko takie mnie cieszą:)Trenuję na średnim dystansie oraz jeżdzę na wystawy :)Typ psów jakie mam to takie posrodku miedzy psami zaprzęgowymi a wystawowymi są to śliczne miski ale nie lalusie kanapowe hehe:)Pozdrawiam i jeżeli jest ktos z okolic Krakowa Lub Zakopanego zapraszam do kontaktu:lol: Cześć, mieliśmy okazję już się poznać;) Cieszę się bardzo, że wnuczek mojego Bingo ( Explorer's TRADE MARK) oprócz urody posiada niesamowity zapał do pracy:multi:Wiem że, wiążesz z nim duże nadzieje nie tylko wystawowe, lecz przedewszystkim stawiasz na pracę w zaprzęgu!!! GRATULUJĘ:multi: Napisz cos więcej o pozostałych psiakach;) Quote
biernat Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Psy biegające: 1SCott z Hrubej Siklawy (O:Big foot artur the Facir M:Blanca z Hrubej Siklawy) 2Archie Blask Beskidu(O:Happy end husqwarna of arktogea M:Naris Srebro Północy) 3Łuki z Banciarni(O:Snuffy sotokoya of nowaja sibir M:Burza z Banciarni) 4Furrora z Banciarni(O:Ciapek z Banciarni M:Burza z Banciarni) Quote
Szamanka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Oooo... też masz psy z Banciarni :) Witamy :) Quote
biernat Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Też???a kto tu ma jeszcze psiaczki od Państw Świstów??? Quote
Szamanka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 No ja mam psa z Banciarni. Jego matką jest Cwana z Banciarni a ojciec Derek (Bohem Tanya Gyonge). Jestem fanką Ciapka więc koniecznie wstawiaj fotki swoich psiaków, bo chętnie zobaczę jego potomstwo ;) Quote
biernat Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Aha no to Ci się udało kupić fajnego psa z niepowtarzanego miotu Cwana to super suka lecz po treningu w tamta zimę zwichnęła łapkę i tak sie jej zgrubło że już jest tylko maskotką już nie bedzie biegać.Co do Ciapka z pewnością podoba Ci sie jego charakter to wspaniały pies suka u mnie po nim i po Burzu teraz będzie rodzić.Sam że tak powiem kocham tego psa i żeby sie spełniły moje plany hodowlane to muszę kupić sukę z innej lini i pokryć nim hehe:) Quote
Szamanka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Cieszę się, że wreszcie dowiaduję się co słychać w Banciarni ;) Cwana to świetna sunia, o bardzo fajnym charakterze. Szkoda, że już nie będzie biegać, bo słyszałam, że była w tym dobra. Mój Szaman ma 4,5 roku, umaszczenie ma inne niż rodzice. Cwana to rudzielec, Szaman jest wilczasty, nie ma ani grama rudego ;) A Ciapek... zauroczył mnie od pierwszego spotkania... Nie wiem jak ma się jego imię do charakteru czy wyglądu ;) ale ja jestem nim zafascynowana ;) Biernat, a czy Ty masz swoją hodowlę? a może to plany na przyszłość? Quote
biernat Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Hodowla to chyba zbyt duże określenie chociaż już niebawem przyjdą na świat pierwsze szczeniaki to nie uważam sie za hodowce biegam z zaprzęgiem z Panem Andrzejem i innymi i stąd też wiem co sie tam dzieje:)Co do Szamana to przecież Derek jest wilczasty:)Tak jak pisałem Cwana w tą zimę na treningu zwichnęła łapę i nie biegała a nie dawno rozmawiałem z Panem Andrzejem i oglądałem ją ale mówił że już nie będzie biegać za to Esterka znów będzie chiał z nią coś zrobić w tym roku wywalił ją ze składu młody Luzak ale Andrzej ma dalej plany z nią:) Quote
Szamanka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Derek'a widziałam tylko na zdjeciach w necie i wydawał mi się jakiś taki bardziej brązowo - wilczasty ;) Luzaka obserwowałam na ich stronce ;) Mój kolega zastanawiał się nad jego kupnem, ale jest zagranicą i szybko nie wróci.. Umaszczenie jak na huskiego Luzak ma bardzo ciekawe ;) Pamiętam, że Pani Basia pisała mi, że dobrze się sprawuje w zaprzęgu :) Dlatego nie dziwi mnie to, co piszesz.. ;) Generalnie często zaglądam na stronkę Banciarni ;) Quote
biernat Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 oj tak Luzako to super pies ale jeszcze nie pokazał na co go stać to jeszcze młody pies który dopiero w ta zimę był pierszy raz na zawodach i juz w 1 dniu był przepinany na lidera bo Ciapota był nie wpełni sił.Dlatego z mojego punktu myślenia dopiero teraz P Andrzej zobaczy na co go naprawde stać:)Ale to też temu wkoću jest on z super miotu po Frajdzie i Eldo.Ale i tak jestem tego zdania że P Basia wiedziała jakie chce szczeniaki i takie wykombinowała i duże w tym zasługi mają własnie Oni.A eldo to syn też Derka:) Quote
Recommended Posts