Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam na imie Mateusz jestem z Podhala mam 16 lat wietam Was wszystkich bardzo serdecznie.W domu posiadam gromadkę psów husky i nie tylko:)Biegam z zaprzęgiem 4-5psami rodowodowymi Husky bo tylko takie mnie cieszą:)Trenuję na średnim dystansie oraz jeżdzę na wystawy :)Typ psów jakie mam to takie posrodku miedzy psami zaprzęgowymi a wystawowymi są to śliczne miski ale nie lalusie kanapowe hehe:)Pozdrawiam i jeżeli jest ktos z okolic Krakowa Lub Zakopanego zapraszam do kontaktu:lol:

Posted

Czołem do sezonu już po trochę trenujemy:)no wiesz może jak wypali wszystko to sie poscigamy w Bieszczadach z tego co Mówiłeś mają być nowe trasy więc może być ciekawie:)Byle do zimy hehe:)i byle nie było komplikacji

Posted

Super by było, żebyś w tym sezonie dołączył, natomiast jaki on będzie dla wyścigów dystansowych, tego nie wiem - prawdopodobnie nie będzie zawodów w Jakuszycach, więc poza Krainą Wilka nie wiadomo, co się odbędzie. Jakbyś miał rozbiegane psy, wolny weekend w grudniu i możliwość mobilności to zachęcam do wyskoczenia na Oravsky na Słowcję. To tylko 50 km od Chyżnego, a dobry rozruch przed sezonem i bardzo miła atmosfera. A ludzie startują w każdej konfiguracji, bez ciśnienia.
Polecam, i udanych treningów!

Posted

biernat napisał(a):
Mam na imie Mateusz jestem z Podhala mam 16 lat wietam Was wszystkich bardzo serdecznie.W domu posiadam gromadkę psów husky i nie tylko:)Biegam z zaprzęgiem 4-5psami rodowodowymi Husky bo tylko takie mnie cieszą:)Trenuję na średnim dystansie oraz jeżdzę na wystawy :)Typ psów jakie mam to takie posrodku miedzy psami zaprzęgowymi a wystawowymi są to śliczne miski ale nie lalusie kanapowe hehe:)Pozdrawiam i jeżeli jest ktos z okolic Krakowa Lub Zakopanego zapraszam do kontaktu:lol:

Cześć, mieliśmy okazję już się poznać;)
Cieszę się bardzo, że wnuczek mojego Bingo ( Explorer's TRADE MARK) oprócz urody posiada niesamowity zapał do pracy:multi:Wiem że, wiążesz z nim duże nadzieje nie tylko wystawowe, lecz przedewszystkim stawiasz na pracę w zaprzęgu!!!
GRATULUJĘ:multi:
Napisz cos więcej o pozostałych psiakach;)

Posted

Psy biegające:
1SCott z Hrubej Siklawy (O:Big foot artur the Facir M:Blanca z Hrubej Siklawy)
2Archie Blask Beskidu(O:Happy end husqwarna of arktogea M:Naris Srebro Północy)
3Łuki z Banciarni(O:Snuffy sotokoya of nowaja sibir M:Burza z Banciarni)
4Furrora z Banciarni(O:Ciapek z Banciarni M:Burza z Banciarni)

Posted

No ja mam psa z Banciarni. Jego matką jest Cwana z Banciarni a ojciec Derek (Bohem Tanya Gyonge).
Jestem fanką Ciapka więc koniecznie wstawiaj fotki swoich psiaków, bo chętnie zobaczę jego potomstwo ;)

Posted

Aha no to Ci się udało kupić fajnego psa z niepowtarzanego miotu Cwana to super suka lecz po treningu w tamta zimę zwichnęła łapkę i tak sie jej zgrubło że już jest tylko maskotką już nie bedzie biegać.Co do Ciapka z pewnością podoba Ci sie jego charakter to wspaniały pies suka u mnie po nim i po Burzu teraz będzie rodzić.Sam że tak powiem kocham tego psa i żeby sie spełniły moje plany hodowlane to muszę kupić sukę z innej lini i pokryć nim hehe:)

Posted

Cieszę się, że wreszcie dowiaduję się co słychać w Banciarni ;)
Cwana to świetna sunia, o bardzo fajnym charakterze. Szkoda, że już nie będzie biegać, bo słyszałam, że była w tym dobra. Mój Szaman ma 4,5 roku, umaszczenie ma inne niż rodzice. Cwana to rudzielec, Szaman jest wilczasty, nie ma ani grama rudego ;)
A Ciapek... zauroczył mnie od pierwszego spotkania... Nie wiem jak ma się jego imię do charakteru czy wyglądu ;) ale ja jestem nim zafascynowana ;)

Biernat, a czy Ty masz swoją hodowlę? a może to plany na przyszłość?

Posted

Hodowla to chyba zbyt duże określenie chociaż już niebawem przyjdą na świat pierwsze szczeniaki to nie uważam sie za hodowce biegam z zaprzęgiem z Panem Andrzejem i innymi i stąd też wiem co sie tam dzieje:)Co do Szamana to przecież Derek jest wilczasty:)Tak jak pisałem Cwana w tą zimę na treningu zwichnęła łapę i nie biegała a nie dawno rozmawiałem z Panem Andrzejem i oglądałem ją ale mówił że już nie będzie biegać za to Esterka znów będzie chiał z nią coś zrobić w tym roku wywalił ją ze składu młody Luzak ale Andrzej ma dalej plany z nią:)

Posted

Derek'a widziałam tylko na zdjeciach w necie i wydawał mi się jakiś taki bardziej brązowo - wilczasty ;)
Luzaka obserwowałam na ich stronce ;) Mój kolega zastanawiał się nad jego kupnem, ale jest zagranicą i szybko nie wróci.. Umaszczenie jak na huskiego Luzak ma bardzo ciekawe ;) Pamiętam, że Pani Basia pisała mi, że dobrze się sprawuje w zaprzęgu :) Dlatego nie dziwi mnie to, co piszesz.. ;)
Generalnie często zaglądam na stronkę Banciarni ;)

Posted

oj tak Luzako to super pies ale jeszcze nie pokazał na co go stać to jeszcze młody pies który dopiero w ta zimę był pierszy raz na zawodach i juz w 1 dniu był przepinany na lidera bo Ciapota był nie wpełni sił.Dlatego z mojego punktu myślenia dopiero teraz P Andrzej zobaczy na co go naprawde stać:)Ale to też temu wkoću jest on z super miotu po Frajdzie i Eldo.Ale i tak jestem tego zdania że P Basia wiedziała jakie chce szczeniaki i takie wykombinowała i duże w tym zasługi mają własnie Oni.A eldo to syn też Derka:)