Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

głupota zupełna :roll:

już samo zdjecie zniechęca do czytania ....

Był już podobny topic na podobny temat.

Były później pisane listy z apelem o sprostowanie i z tego co widzę przyniosło niewielki ale zawsze jakiś skutek (chociazby zmiana fotek, bo opis nadal pozostawia wiele do życzenia)

Może do autorów tej stronki też należałoby napisać i wyprowadzić ich z błędu.

Posted

No ja nie mogę!!! Ale mam potwora!!! I 35 minut spaceru mu wystarcza-chyba mu to powiem, normalnie...

No i na dziecko bede musiala uwazac, cholera, a ja myslalam, ze to do dzieci rasa dobra....

Tylko dlaczego on je tak lubi???? Jako potencjalne przekaski?

Posted

Fantastyczne. Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. :o

Nie zalecanie jest pozwalanie na zabawę z małymi dziećmi....

Trzeba teraz tylko poszukać tego co wymyślił termin "nanny dog" i unaocznić mu jaki był krótkowzroczny :wink:

Kurde, a to zdjęcie... Od kiedy to staffikom tnie się uszy ?

To pitbull chyba jest ?

No i - jaka to popularna rasa jest w Polsce. Owczarek, jamnik, staffik ... :evilbat:

35 minut spaceru... Boszz.... Biedny staffik... To chyba tylko na siku, kupę i do domu ? :D

Dajcie mi sznurek, chyba poszukam jakiegoś drzewa ... :wink:

Posted

Dramat po prostu.Jestemzałamana.

Ale ten ktos nie tylko tak pisze o staffikach.Ja poczytałam o bokserach-to samo :-? A na zdjeciu to taki bokserek-bokseropodobny.Ja myslałam,że takie strony powstaja aby zdobywac wiedzę a nie stek kłamstw. :cry:

Posted

jaka ładna stronka... i mądra...

Generalnie wychodzi na to, że bullik jest łagodniejszy od staffika, ale głupszy i wolniej się uczy. Za to bullik jest lepszy do dzieci... i tańszy...

Staffik ma prawie taki sam opis jak pitbull. Tiaa... :evilbat:

Tylko że staffik jest rasą bardzo popularną i często występuje w Polsce...

O ASTach w ogóle zapomnieli. :oops:

Pity, staffiki i bulliki potrzebują 35min spaceru dziennie... raz dziennie? Bo jak się to rozłoży na raty- to co? 3 spacerki po niecałe 12 minut? :o

Jeszcze gorzej ma buldożek francuski- on wymaga tylko 25 min spacerku dziennie... :-?

Posted

Probowalam Helowi wytlumaczyc, ze ma za duze spacerowe wymagania, ale bezskutecznie, moze to z powodu tych trudnosci w zrozumieniu... No i nie wiem dlaczego nie mozemy sobie znalezc kolegi, skoro same staffiki po Warszawie biegaja-to tylko my mamy jakis niefart do jamnikow...

I caly czas mam zonka, co z tym dzieckiem zrobie. Moze ja go reklamuje i oddam hodowcy, bo to mial byc nanny dog, a tu grozne bydle takie :evilbat:

Posted
No ja nie mogę!!! Ale mam potwora!!! I 35 minut spaceru mu wystarcza-chyba mu to powiem, normalnie...

No i na dziecko bede musiala uwazac, cholera, a ja myslalam, ze to do dzieci rasa dobra....

Tylko dlaczego on je tak lubi???? Jako potencjalne przekaski?

Matti to najbardziej logiczne wytłumaczenie i dlatego tak liże bo on nie zagryza tylko"wylizuje" na śmierć.

Cholera muszę teraz na Lapidło uważać, nie wiedziałam, że tak mało wymagającego potwora- postrach dzieci mam w domu.

Toć nawet dziecko w to nie uwierzy.

Gdybym powiedziała to kolegom mojego synka to by mnie wyśmiali. :biggrina:

Dajcie mi sznurek, chyba poszukam jakiegoś drzewa ... :wink:

To nie Tobie jest potrzebny sznurek, tylko autorowi.

Powiem wam na dokładkę, że dziś na wystawie w Sopocie słyszałam rozmowę właścicielek bullików, oczywiście nie wszystkie są tak bardzo "zorientowane" w temacie staffików, ale panie te powiedziały tak (na widok Lapidła) - "Staffiki tylko tak niewinnie wyglądają, ale one są bardzo groźne, groźniejsze od bullików".

:help1: :Help_2: :wallbash:

Czego więc możemy jeszcze oczekiwać...

Posted

"Staffiki tylko tak niewinnie wyglądają, ale one są bardzo groźne, groźniejsze od bullików".

-dlaczego ludzie wieżą w plotki,a nie szukaja głebszego ich potwierdzenia.Jak nie upewnili sie czy to prwda to niech przynajmniej ich nie powtazają :roll: No ale czytajac takie stronki jak ta powyzej to niema się tez czemu dziwić :roll:

Posted
Matti to najbardziej logiczne wytłumaczenie i dlatego tak liże bo on nie zagryza tylko"wylizuje" na śmierć.

No fakt, to to by sie zgadzalo... M<nie tez wylizuje, szczegolnie jak sie jakims kremem posmaruje :))))

Powiem wam na dokładkę, że dziś na wystawie w Sopocie słyszałam rozmowę właścicielek bullików, oczywiście nie wszystkie są tak bardzo "zorientowane" w temacie staffików, ale panie te powiedziały tak (na widok Lapidła) - "Staffiki tylko tak niewinnie wyglądają, ale one są bardzo groźne, groźniejsze od bullików".

:help1: :Help_2: :wallbash:

No bo są!!! Mogą wyżej skoczyć, bo są lżejsze i tym samym mogą wylizywać nawet wyższe osoby, niż to się udaje bullikom!!! A przecież ustalilismy, ze zalizuja na smierc... :)))

Posted

Najgorsze jest w tej sytuacji to, że mówią to osoby na wystawie, w dodatku właścicielki terrierów typu bull...

Bo dla mnie - groźny jest nie pies, ale właściciel który pragnie zrobić ze swojego psa wściekłą bestię... I jeśli będzie odpowiednio uparty - uda mu się to nie tylko ze Staffikiem, ale i Labradorem, Goldenem czy jakąkolwiek inną rasą kochającą ludzi ... Tylko że to trzeba raz być upartym jak osioł, a dwa - mieć nierówno pod kopułą i być ograniczonym umysłowo troglodytą ... Ale niestety (a może stety) - pies to pies - sporo zależy od tego jak się go wychowa.

Ale to nie znaczy że można o SBT mówić że są groźne z natury. Groźne ? Ale groźne dla kogo ? Chyba dla gryzoni myszkujących w szopie ... :wink:

Posted
Ale to nie znaczy że można o SBT mówić że są groźne z natury. Groźne ? Ale groźne dla kogo ? Chyba dla gryzoni myszkujących w szopie ... :wink:

No, bo jeszcze moga zebami zadrasnac, jak przez przypadek zlapia... Chociaz nie wiem, moj pies jakby zlapal cos, to chyba by sie bardziej wystraszyl od tego biednego gryzonia i na pewno by puscil-tylko moglby wczesniej skrzywdzic.

Na gryzoniach nie sprawdzalismy, ale uwielbia polowac na ptaki-tak zeby, bron Boze, nie zlapac...

Posted

Lapis - a ktore to tak powiedzialy? Bo juz mnie sie ludzie pytaja, czy to nie ja przypadkiem :lol:

I fafiki sa tez dlatego przewaznie czarne, zeby nie bylo krwi ofiary widac - bo na bialym bullu to od razu... ;)

Posted

Co się dziej z forum????

Napisałam odpowiedź a jej nie ma.

Co się dziej z forum????

Napisałam odpowiedź a jej nie ma.

Pokazuje mi, że wszystko mam przeczytane, a tak nie jest.

Ale odpowiadając na pytanie Tufi (poraz drugi, bo odpowiedź się rozpłynęła)

Koło mnie byli z taką małą bulinką i tam stała grupa ludzi z bulami i to oni głosili takie poglądy. Nie oponowałam, bo nie miałam ochoty się sprzeczać tym bardziej, że z jedną z tych pań miałam wymianę "drobną" zdń i nie była ona zbyt przyjaźnie nastawiona, więc po co psuć sobie humor rozmową z taką osobą.

Oświadczam wszystkim Tufi przy tym nie było.

I fafiki sa tez dlatego przewaznie czarne, zeby nie bylo krwi ofiary widac - bo na bialym bullu to od razu... ;)

Tufi to jest to, ja nigdy o tym nie pomyślałam, tylko po co im te białe krawaciki i „śliniaczki” tam będzie widać „dowody zbrodni”.

Dobrze, że mój ma taką malusią muszkę, więc może uda mu się wykręcić od zbrodni które "popełni". :lol: :lol: :lol: